Званично: Мората ПЕТ година у Челсију!

Алваро Мората у петак потписао петогодишњи уговор са Челсијем.  Мората обукао плави дрес! Шпанац званично постао члан Челсија.

Фудбал 21.07.2017 | 22:00
Званично: Мората ПЕТ година у Челсију!
Досадашњи фудбалер Реал Мадрида Алваро Мората потписао је петогодишњи уговор са Челсијем, саопштио је лондонски клуб.

Енглески шампион није саопштио финансијске детаље уговора, а британски медији навели су да би трансфер могао да достигне вредност до 70,6 милиона фунти, што би био нови рекорд Челсија.

Бивши фудбалер Јувентуса ће зарађивати око 155.000 фунти недељно, а екипи ће се прикључити наредне недеље у Сингапуру.

"Срећан сам што сам дошао, веома сам срећан што ћу бити део овог великог клуба. Радићу напорно, желим да постигнем што више голова и освојим трофеје", рекао је 24-годишњи шпански репрезентативац.

Алваро Мората обукао је плави дрес! Антонио Конте коначно је добио појачање у нападу, а Мората се у петак коначно појавио пред новинарима на Стамфорд бриџу после потписивања петогодишњег уговора са Плавцима.

Након представљања пред седмом силом, шпански нападач ће се прикључити остатку екипе који се налази на турнеју по Азији.

Лондонски клуб је за трансфер Морате из мадридског Реала морао да издвоји 80.000.000 евра чиме је он постао најскупљи шпански фудбалер свих времена.

Прошле сезоне Мората је у дресу краљевског клуба одиграо 45 утакмица и постигао 20 голова, а освојио је и Лигу шампиона.

Пре њега, Челси је у овом прелазном року довео Тјемуеа Бакајока, Антонија Ридигера и Вилија Кабаљера.

Мората је прошао Реалову школу фудбала, а за први тим играо је од 2010. до 2014. године. Он је затим прешао у Јувентус, али се прошле сезоне вратио на "Сантјаго Бернабеу". Прошле сезоне ;је постигао 20 голова, освојио је шампионску титулу и Лигу шампиона, али је углавном утакмице почињао са клупе.

Челси ће у суботу у Сингапуру играти против Арсенала, а Мората би могао да дебитује у уторак, у дуелу са Бајерном из Минхена.

Мората је четврти играч који је овог лета дошао на Стамфорд Бриџ, после везисте Тимуеја Бакајока, голмана Вилија Кабаљера и дефанзивца Антонија Рудигера.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар