Zvanično: Morata PET godina u Čelsiju!

Alvaro Morata u petak potpisao petogodišnji ugovor sa Čelsijem.  Morata obukao plavi dres! Španac zvanično postao član Čelsija.

Fudbal 21.07.2017 | 22:00
Zvanično: Morata PET godina u Čelsiju!
Dosadašnji fudbaler Real Madrida Alvaro Morata potpisao je petogodišnji ugovor sa Čelsijem, saopštio je londonski klub.

Engleski šampion nije saopštio finansijske detalje ugovora, a britanski mediji naveli su da bi transfer mogao da dostigne vrednost do 70,6 miliona funti, što bi bio novi rekord Čelsija.

Bivši fudbaler Juventusa će zarađivati oko 155.000 funti nedeljno, a ekipi će se priključiti naredne nedelje u Singapuru.

"Srećan sam što sam došao, veoma sam srećan što ću biti deo ovog velikog kluba. Radiću naporno, želim da postignem što više golova i osvojim trofeje", rekao je 24-godišnji španski reprezentativac.

Alvaro Morata obukao je plavi dres! Antonio Konte konačno je dobio pojačanje u napadu, a Morata se u petak konačno pojavio pred novinarima na Stamford bridžu posle potpisivanja petogodišnjeg ugovora sa Plavcima.

Nakon predstavljanja pred sedmom silom, španski napadač će se priključiti ostatku ekipe koji se nalazi na turneju po Aziji.

Londonski klub je za transfer Morate iz madridskog Reala morao da izdvoji 80.000.000 evra čime je on postao najskuplji španski fudbaler svih vremena.

Prošle sezone Morata je u dresu kraljevskog kluba odigrao 45 utakmica i postigao 20 golova, a osvojio je i Ligu šampiona.

Pre njega, Čelsi je u ovom prelaznom roku doveo Tjemuea Bakajoka, Antonija Ridigera i Vilija Kabaljera.

Morata je prošao Realovu školu fudbala, a za prvi tim igrao je od 2010. do 2014. godine. On je zatim prešao u Juventus, ali se prošle sezone vratio na "Santjago Bernabeu". Prošle sezone ;je postigao 20 golova, osvojio je šampionsku titulu i Ligu šampiona, ali je uglavnom utakmice počinjao sa klupe.

Čelsi će u subotu u Singapuru igrati protiv Arsenala, a Morata bi mogao da debituje u utorak, u duelu sa Bajernom iz Minhena.

Morata je četvrti igrač koji je ovog leta došao na Stamford Bridž, posle veziste Timueja Bakajoka, golmana Vilija Kabaljera i defanzivca Antonija Rudigera.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar