Милион евра за Путинов сат

Ручни сат који је наводно припадао Владимиру Путину продат је на аукцији у Монаку за баснословну суму. Кремљ поручује да "жали купца". . .

Свијет 21.07.2017 | 21:09
Милион евра за Путинов сат
Аукцијска кућа Монацо Легендс продала је за 1.054.000 евра "Патек Филип" ручни сат који је наводно припадао председнику Русије Владимиру Путину неименованом купцу.

Модел Трипле Цомплицатион израђен од платине и злата наводно је поручио један од клијената куће Патек Филип, са намером да га поклони Владимиру Путину.

Овај модел, иначе, израђује се само за ВИП купце, а аукцијска кућа навела је да је "колико су они упознати" поменути сат "поручен као поклон за руског председника".

Прес секретар Кремља Дмитриј Песков изјавио је да жале купца, који је "насео на трик ове аукцијске куће".

"Аукцијска кућа мора да је преварила неког купца и дигла цену", рекао је новинарима портпарол Кремља, коментаришући наводе о продаји сата који је наводно припадао председнику Русије Владимиру Путину, преноси ТАС.

Песков је навео да Кремљ неће на било који начин реаговати на продају "Путиновог сата".

"Нећемо успостављати било какву везу (између сата и руског председника). Ово питање је куриозитет који нема никакве везе са нама", рекао је он и додао да "купац треба да се обрати аукцијској кући пошто овај сат нема никакве везе са председником".

Путинов прес секретар верује да је продаја била "трик, маркетиншко лукавство".

"Штета за купца", казао је Песков.



Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар