Milion evra za Putinov sat

Ručni sat koji je navodno pripadao Vladimiru Putinu prodat je na aukciji u Monaku za basnoslovnu sumu. Kremlj poručuje da "žali kupca". . .

Svijet 21.07.2017 | 21:09
Milion evra za Putinov sat
Aukcijska kuća Monaco Legends prodala je za 1.054.000 evra "Patek Filip" ručni sat koji je navodno pripadao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu neimenovanom kupcu.

Model Triple Complication izrađen od platine i zlata navodno je poručio jedan od klijenata kuće Patek Filip, sa namerom da ga pokloni Vladimiru Putinu.

Ovaj model, inače, izrađuje se samo za VIP kupce, a aukcijska kuća navela je da je "koliko su oni upoznati" pomenuti sat "poručen kao poklon za ruskog predsednika".

Pres sekretar Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da žale kupca, koji je "naseo na trik ove aukcijske kuće".

"Aukcijska kuća mora da je prevarila nekog kupca i digla cenu", rekao je novinarima portparol Kremlja, komentarišući navode o prodaji sata koji je navodno pripadao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, prenosi TAS.

Peskov je naveo da Kremlj neće na bilo koji način reagovati na prodaju "Putinovog sata".

"Nećemo uspostavljati bilo kakvu vezu (između sata i ruskog predsednika). Ovo pitanje je kuriozitet koji nema nikakve veze sa nama", rekao je on i dodao da "kupac treba da se obrati aukcijskoj kući pošto ovaj sat nema nikakve veze sa predsednikom".

Putinov pres sekretar veruje da je prodaja bila "trik, marketinško lukavstvo".

"Šteta za kupca", kazao je Peskov.



Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar