Барсин одговор, нека дрхте Јуве и Ливерпул!

Уместо Нејмара и Инијесте - двојица врхунских! Верати све даље од доласка, Мбапе није реалан.

Фудбал 24.07.2017 | 00:00
Барсин одговор, нека дрхте Јуве и Ливерпул!
Барселона и даље покушава да угаси пожар изазван Нејмаровим незадовољством, али како време пролази, разлике су све веће и Бразилац је све озбиљнији у намери да прихвати понуду Пари Сен Жермена. Зато Барса мора да буде спремна за одлазак суперстара и играча који је требало да једног дана буде лидер тима када Меси оде или заврши каријеру...

Са новем зарађеним од Нејмарове продаје, Барселони ће бити доступан скоро сваки играч на свету. Добро, не баш они из Реала и још понеки из Премијер лиге, али већина врхунских офанзиваца су доступне куповине.

Првобитни Барсин план је био да се новац од Нејмара потроши на Вератија и Мбапеа, али звезда из француске лиге ипак нису реалне мете. Верати је све ближе потпису новог уговора јер га је одобровољила ситуација са Нејмаром и могући долазак Бразилца на Парк принчева. А нови агент Мино Рајола ће му свакако обезбедити сјајан уговор. Плус што је Рајола на ратној нози са Каталонцима од епизоде са Ибрахимовићем. Ни Мбапе више није реална опција.

Али зато јесу Филипе Коутињо и Пауло Дибала. Ма шта причали у Јувентусу и Ливерпулу, неће имати моћ да зауставе своје младе звезде ако Барса крене у офанзиву на њих. А близу је тога ако Нејамр оде...

Коутињо је Барселонина давнашња жеља. Иронично, и велики пријатељ Нејмара и разлог због којег је Нејмар незадовољан јер је тражио од клуба да учини све што може и доведеКоутиња. Сада би Коутињо могао у Барселону, али га Нејмар неће тамо дочекати.

Барселона је спремна да плати чак 80.000.000 евра за Бразилца из Ливерпула. Али он није природна замена за Нејмара, већ за Андреса Инијесту који скоро сигурно игра последњу сезону за Блауграну. Шпански великан ће на крају сезоне напустити клуб када му истекне уговор... Ако Барса „уђе у главу“ Коутињу и намами га да затражи трансфер, Ливерпулу ће се десити исто што и са Суарезом. Мораће да прода своју звезду.

Нејмарова природна замена би требало да буде Пауло Дибала. Играч којег Барса снима већ дуже времена, а у кога се потпуно заљубила када је експлодирао у Јувентусу. Што се тиче Дибале, он би једва дочекао прелазак у Барселону. Култна је његова изјава да би препливао Медитеран само да заигра за Баселону... После данашњег доласка ФедерикаБернардескија у Јувентус, намеће се теорија да је он заправо замена за Дибалу.

Јувентус је већ показао на примерима Погбе и Бонућија, некада и Зидана, да не постоје играчи који нису на продају. Свако има своју цену, па и Дибала. Претпоставља се да би Барселона морала да плати око 100.000.000 евра за Аргентинца. Било је и прича да Дибалабаш и није омиљен у свлачионици, па би то могао да буде један од аргумената да Бајнконери прихавет понуду из Каталоније.

Али док Нејмар не донесе коначну одлуку, Барселонин велики план је блокиран.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар