Barsin odgovor, neka drhte Juve i Liverpul!

Umesto Nejmara i Inijeste - dvojica vrhunskih! Verati sve dalje od dolaska, Mbape nije realan.

Fudbal 24.07.2017 | 00:00
Barsin odgovor, neka drhte Juve i Liverpul!
Barselona i dalje pokušava da ugasi požar izazvan Nejmarovim nezadovoljstvom, ali kako vreme prolazi, razlike su sve veće i Brazilac je sve ozbiljniji u nameri da prihvati ponudu Pari Sen Žermena. Zato Barsa mora da bude spremna za odlazak superstara i igrača koji je trebalo da jednog dana bude lider tima kada Mesi ode ili završi karijeru...

Sa novem zarađenim od Nejmarove prodaje, Barseloni će biti dostupan skoro svaki igrač na svetu. Dobro, ne baš oni iz Reala i još poneki iz Premijer lige, ali većina vrhunskih ofanzivaca su dostupne kupovine.

Prvobitni Barsin plan je bio da se novac od Nejmara potroši na Veratija i Mbapea, ali zvezda iz francuske lige ipak nisu realne mete. Verati je sve bliže potpisu novog ugovora jer ga je odobrovoljila situacija sa Nejmarom i mogući dolazak Brazilca na Park prinčeva. A novi agent Mino Rajola će mu svakako obezbediti sjajan ugovor. Plus što je Rajola na ratnoj nozi sa Kataloncima od epizode sa Ibrahimovićem. Ni Mbape više nije realna opcija.

Ali zato jesu Filipe Koutinjo i Paulo Dibala. Ma šta pričali u Juventusu i Liverpulu, neće imati moć da zaustave svoje mlade zvezde ako Barsa krene u ofanzivu na njih. A blizu je toga ako Nejamr ode...

Koutinjo je Barselonina davnašnja želja. Ironično, i veliki prijatelj Nejmara i razlog zbog kojeg je Nejmar nezadovoljan jer je tražio od kluba da učini sve što može i dovedeKoutinja. Sada bi Koutinjo mogao u Barselonu, ali ga Nejmar neće tamo dočekati.

Barselona je spremna da plati čak 80.000.000 evra za Brazilca iz Liverpula. Ali on nije prirodna zamena za Nejmara, već za Andresa Inijestu koji skoro sigurno igra poslednju sezonu za Blaugranu. Španski velikan će na kraju sezone napustiti klub kada mu istekne ugovor... Ako Barsa „uđe u glavu“ Koutinju i namami ga da zatraži transfer, Liverpulu će se desiti isto što i sa Suarezom. Moraće da proda svoju zvezdu.

Nejmarova prirodna zamena bi trebalo da bude Paulo Dibala. Igrač kojeg Barsa snima već duže vremena, a u koga se potpuno zaljubila kada je eksplodirao u Juventusu. Što se tiče Dibale, on bi jedva dočekao prelazak u Barselonu. Kultna je njegova izjava da bi preplivao Mediteran samo da zaigra za Baselonu... Posle današnjeg dolaska FederikaBernardeskija u Juventus, nameće se teorija da je on zapravo zamena za Dibalu.

Juventus je već pokazao na primerima Pogbe i Bonućija, nekada i Zidana, da ne postoje igrači koji nisu na prodaju. Svako ima svoju cenu, pa i Dibala. Pretpostavlja se da bi Barselona morala da plati oko 100.000.000 evra za Argentinca. Bilo je i priča da Dibalabaš i nije omiljen u svlačionici, pa bi to mogao da bude jedan od argumenata da Bajnkoneri prihavet ponudu iz Katalonije.

Ali dok Nejmar ne donese konačnu odluku, Barselonin veliki plan je blokiran.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar