Пукло је! Бернардески у Јувентусу!

Паре и проценти Фиорентини! Стара дама добила велико појачање!

Фудбал 22.07.2017 | 16:15
Пукло је! Бернардески у Јувентусу!
Јувентус је успео да реализује велику жељу: Федерико Бернардески је купљен!

После маратонских преговора са Фиорентином и притиска од стране играча на клуб из Фиренце, постигнут је коначан споразум. Фиорентини ће припасти 40.000.000 евра на име обештећења плус 10 одсто од наредне (евентуалне) продаје суперталентованог офанзивца.

Недељама су трајали преговори Јувентуса и Фиорентине, али је пресудила воља играча да пређе у Јувентус. Он је још одавно договорио детаље уговора са Старом дамом. Потписао је петогодишњи уговор вредан 4.000.000 евра по сезони. Фиорентина се надала да неће морати да прода највеће благо свом најомраженијем ривалу, али је Бернардескиинсистирао.

Када је играч ступио у незванични штрајк и са сумњивим лекарским извештајем нашао оправдање да се повуче из тренинг кампа, било је јасно да је прича при крају и да Виола мора да попусти. Јуве је на почетку преговора нудио 30.000.000 евра, Виола је тражила 50.000.000. Потом је италијански шампион подигао понуду на 40.000.000, а Фиорентина је тражила исту ту суму плус додатних 10.000.000 евра кроз евентуалне бонусе.

Покушавао је Јуве да у причу укључи неке играче попут Стурара или Ринкона, Виола је тражила Орсолинија , нису се договорили и на крају су проценти од даље продаје решили Гордијев чвор. Неће бити бонуса за клуб из Фирнце. 

Бернардески је четврто велико појачање Јувентуса овог лета. Претходно су дошли Даглас Коста, Војћех Шченсни и Матија де Шиљо. Откупљени су Кавдрадо од Челсија и Бенатија од Бајерна, а још зимус су капарисани талентовани клинци Орсолини и Бентанкур. Тада је купљен је и Калдара који је остављен на позајмици у Аталанти до следећг лета да се развија. 

Бернардески је кренуо стопама Роберта Бађа са којим га пореде. Бађо је био идол Фиренце, али је прешао у омражени Јувентус због чега су у Фиренци избили демонстрације и нереди. На сличан начин су се навијачи Фиорентине опростили од Бернардескија. Испред куће му је постављен трансапрент увредљивог садржај. 

У Торину га чека "десетка" која није имала власника претходне сезоне. Али и улога једног од кључних играча на којима ће почивати будућност Јувентуса наредних година. Видећемо коју позицију му је наменио Алегри. Изједначио се са Дибалом на петом месту најскупље плаћених играча у историји Јувентуса. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар