Puklo je! Bernardeski u Juventusu!

Pare i procenti Fiorentini! Stara dama dobila veliko pojačanje!

Fudbal 22.07.2017 | 16:15
Puklo je! Bernardeski u Juventusu!
Juventus je uspeo da realizuje veliku želju: Federiko Bernardeski je kupljen!

Posle maratonskih pregovora sa Fiorentinom i pritiska od strane igrača na klub iz Firence, postignut je konačan sporazum. Fiorentini će pripasti 40.000.000 evra na ime obeštećenja plus 10 odsto od naredne (eventualne) prodaje supertalentovanog ofanzivca.

Nedeljama su trajali pregovori Juventusa i Fiorentine, ali je presudila volja igrača da pređe u Juventus. On je još odavno dogovorio detalje ugovora sa Starom damom. Potpisao je petogodišnji ugovor vredan 4.000.000 evra po sezoni. Fiorentina se nadala da neće morati da proda najveće blago svom najomraženijem rivalu, ali je Bernardeskiinsistirao.

Kada je igrač stupio u nezvanični štrajk i sa sumnjivim lekarskim izveštajem našao opravdanje da se povuče iz trening kampa, bilo je jasno da je priča pri kraju i da Viola mora da popusti. Juve je na početku pregovora nudio 30.000.000 evra, Viola je tražila 50.000.000. Potom je italijanski šampion podigao ponudu na 40.000.000, a Fiorentina je tražila istu tu sumu plus dodatnih 10.000.000 evra kroz eventualne bonuse.

Pokušavao je Juve da u priču uključi neke igrače poput Sturara ili Rinkona, Viola je tražila Orsolinija , nisu se dogovorili i na kraju su procenti od dalje prodaje rešili Gordijev čvor. Neće biti bonusa za klub iz Firnce. 

Bernardeski je četvrto veliko pojačanje Juventusa ovog leta. Prethodno su došli Daglas Kosta, Vojćeh Ščensni i Matija de Šiljo. Otkupljeni su Kavdrado od Čelsija i Benatija od Bajerna, a još zimus su kaparisani talentovani klinci Orsolini i Bentankur. Tada je kupljen je i Kaldara koji je ostavljen na pozajmici u Atalanti do sledećg leta da se razvija. 

Bernardeski je krenuo stopama Roberta Bađa sa kojim ga porede. Bađo je bio idol Firence, ali je prešao u omraženi Juventus zbog čega su u Firenci izbili demonstracije i neredi. Na sličan način su se navijači Fiorentine oprostili od Bernardeskija. Ispred kuće mu je postavljen transaprent uvredljivog sadržaj. 

U Torinu ga čeka "desetka" koja nije imala vlasnika prethodne sezone. Ali i uloga jednog od ključnih igrača na kojima će počivati budućnost Juventusa narednih godina. Videćemo koju poziciju mu je namenio Alegri. Izjednačio se sa Dibalom na petom mestu najskuplje plaćenih igrača u istoriji Juventusa. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar