Креће и ПЛ БиХ!

Након што су синоћ и посљедњи фудбалски представници Босне и Херцеговине завршили европске наступе, окрећу се домаћем првенству које почиње овог викенда утакмицама првог кола Премијер лиге у сезони 2017/18.

Фудбал 21.07.2017 | 21:30
Креће и ПЛ БиХ!
Нова премијерлигашка сезона почиње сутра утакмицом између Радника и Крупе, а исти дан свој меч одиграт ће Младост и Витез.

У недјељу, 23. јула од 19 сати на ''Кошеву'' ће бити одигран дерби кола између Сарајева и Зрињског. Биће занимљиво видјети ко је у овом тренутку спремнији и колико су одласци и доласци у клуб утицалина ова два тима.

Зрињски је остао без неколико битних играча који су у прошлој сезони ''племиће'' одвели до титуле првака БиХ, али сигурно је да се Мостарци надају добром почетку сезоне и повољном резултату против љутог ривала,наводи фена.ба

С друге стране ''бордо'' тим се побједом против актуелног првака жели искупити својим навијачима за неуспјех у Европској лиги, те започети лигу на најбољи могући начин.

Занимљив меч у суботу ће бити одигран и на стадиону ''Пецара'' гдје ће Широки тражити побједу против тузланске Слободе.

Питање је колико је синоћњи пораз Широког од шкотског Абердина на овом стадиону утицао на морал у екипи Горана Саблића, а меч против Слободе сигурно неће имати лак посао с обзиром да су Тузлаци већ дуги низ година респектабилна екипа.

Повратник у елиту бх. ногомета - бањалучки Борац, први испит у друштву најбољих имаће на свом терену против зеничког Челика.

Вицепрвак Босне и Херцеговине Жељезничар, који је такођер синоћ окончао европске наступе поразом од 2:0 у гостима код шведског АИК-а, прву овосезонску утакмицу играт ће у понедјељак, 24. јула на стадиону ''Грбавица'' против новог премијерлигаша ГОШК-а.

Жељезничар је крајем прошле сезоне остао без неколико битних играча, али против ГОШК-а на свом терену је велики фаворит. Ипак, тренутни играчки кадар којим Славко Петровић располаже није широк, тако да је реално очекивати да ће нова имена убрзо почети пристизати на ''Грбавицу''.,пиђше фена.ба 

- Распоред сусрета:

- субота, 22. јула:
Радник – Крупа (17.00)
Младост – Витез (17.30)

- недјеља, 23. јула:
Сарајево – Зрињски (19.00)
Борац – Челик (19.30)
Широки – Слобода (21.00)

- поендјељак, 24. јула:
Жељезничар – ГОШК (20.30)

Извор: СпортДЦ

Коментари / 0

Оставите коментар