ПЛ БиХ: На старту српски дерби, Радник - Крупа!

Жижовић опрезан пред дуел с Крупом! Радник из Бијељине нову сезону Премијер лиге БиХ отвара утакмицом са Крупом пред својим навијачима.  Крупа: Да газимо као прољетос! Шеф стручног штаба екипе из Крупе на Врбасу Слободан Старчевић и капитен Александар Вукотић увјерени у позитиван резултат на отварању нове сезоне, на гостовању Раднику у Бијељини.

Фудбал 21.07.2017 | 20:30
ПЛ БиХ: На старту српски дерби, Радник - Крупа!
Дуел двије екипе које су прошле године играле Лигу за првака БиХ, Радника и Крупе, један је од дербија прве рунде у новој сезони Премијер лиге БиХ.

Обје екипе настојаће на старту сезоне уписати три бода. Дуели Бијељинаца и Крупљана увијек су обиловали узбуђењима и головима, а сви љубитељи фудбала надају се да ће и сутрашњи меч у Семберији донијети нешто слично.

Шеф стручног штаба Радника Младен Жижовић опрезно дочекује дуел са Крупом, која је прошле сезоне била најпријатније изненађење првенства.

"Сезону отварамо против екипе која је прошле године направила сјајан резултат освојивши четврто мјесто. И ове сезоне имају високе амбиције и сигурно у Бијељину долазе да побиједе. На нама је да их зауставимо. Побједа коју сви прижељкујемо дала би нам много више од три бода, због мира у кући и почетног елана и самопоуздања", поручио је стратег Бијељинаца.

Семберски премијерлигаш овог љета претрпио је бројне промјене у играчком кадру. Жижовић и његове колеге из стручног штаба имаће тежак задатак да уиграју знатно промијењену екипу, која је остала без најбољег играча и стријелца Марка Обрадовића.

"У односу на Крупу, много смо мијењали састав. Познајем рад тренера Слободана Старчевића, који је један од најзаслужнијих за успјех тима. Ипак, надам се да ћемо успјети остварити своје циљеве у овом првенству", додао је Жижовић.

У досадашња четири дуела ова два тима, чак три пута је било неријешено, док је једном славио Радник.

Напорне припреме су иза фудбалера Крупе, који ће у суботу играти први меч за бодове у новој сезони.

На старту Премијер лиге БиХ, екипа Слободана Старчевића гостоваће Раднику, а сусрет у Бијељини на програму је у суботу од 17 часова.

"Сви с нестрпљењем очекујемо старт првенства. Покушаћемо да наставимо путем којим смо газили током прољећа. Пред нама је велико искушење, прави тест у виду квалитетне екипе Радника, али вјерујем да ћемо, као и у протеклом периоду, одиграти добру утакмицу, те са максималним плијеном вратити се из Бијељине", рекао је Старчевић, који је нагласио да ће фудбалери противника имати и у високој температури која се очекује у суботу у Семберији.

Капитен Александар Вукотић увјерен је да Крупа може до позитивног резултата на Градском стадиону у Бијељини.

"Очекује нас тешка утакмица на почетку сезоне. Гостујемо изузетно доброј екипи Радника на њиховом терену. Иако су током прелазног рока остали без два, три кључна играча, далеко од тога да ће нам сутра бити лако. На нама је да пружимо што бољу партију и дамо све од себе. Вјерујем да се кући можемо вратити са три бода", поручио је корпулентни дефанзивац Крупљана.

Дуел у Бијељини судиће Адмир Шеховић из Сарајева, а пренос је на БХТ1 телевизији.

Радник и Крупа прошле сезоне одиграли су четири сусрета. Бијељинци су један меч ријешили у своју корист, и то на свом стадиону (3:1), док су преостала три меча окончана без побједника. Два пута било је 2:2, те једном 1:1. Дакле, тим из Крупе на Врбасу у бх. елити никада није славио против Радника.

ТРАДИЦИЈА
Лига за првака БиХ 2016/17.
Крупа - Радник 2:2
Радник - Крупа 3:1

Премијер лига БиХ 2016/17.
Крупа - Радник 1:1
Радник - Крупа 2:2

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар