Званично: Родић у Звезди три године!

Милан Родић: Ево зашто сам изабрао Црвену звезду. . .  Момак из Дрвара опростио се од навијача и Самаре и образложио им због чега је прихватио позив из Београда.  Некадашњи фудбалер ОФК Београда, Зенита, Волге и Крила Совјетов потписао је уговор са Црвеном звездом, саопштио је клуб из Љутице Богдана.

Фудбал 21.07.2017 | 19:15
Званично: Родић у Звезди три године!
Родић је са црвено-белима потписао трогодишњи уговор.

Милан Родић је фудбалер који игра на позицији левог бека, родјен је 2. априла 1991. године, а својевремено је наступао и за младу репрезентацију Србије.

У звезду долази како би појачао конкуренцију на левом беку где игра Душан Анђелковић.

"Милан Родић у Црвеној звезди" је неколико година стара најава трансфера, која се догодила тек – данас!

Јутро после пласмана у 3. коло квалификација за Лигу Европе, црвено-бели добили су појачање на позицији левог бека, дефинитивно.

Капитену Душану Анђелковићу конкуренцију ће правити дојучерашњи фудбалер Крила Совјетов, који је пред повратак у Србију објаснио навијачима тог клуба због чега је прихватио позив Црвене звезде.

"Пре око месец дана појавила се ова опција, али сам желео да сачекам да видим да ли ће све бити добро и за мене и за клуб. Сада, када смо се договорили око свега, време је да напустим Самару", рекао је 26-годишњи момак из Дрвара.

Родић је пре четири године прешао из ОФК Београда у Зенит из Санкт Петербурга, али тамо није добио праву шансу. Одиграо је само пет мечева за први тим и био слат на позајмице у Нижњи Новгород (2013/14) и Зенит 2 (2015), све док пре две године није потписао за Крила Совјетов где се у потпуности вратио у форму.

Због чега одлазите у Црвену звезду, питали су га.

"То је велики клуб, који ће се борити за титулу првака и пласман у Лигу Европе. Могу да напредујем тамо много. На крају, коначно ћу бити заједно са породицом. После пет година у Русији, много ми недостају моји најближи", објаснио је Родић, који је потом рекао да је тужан што напушта Самару, јер му је ту било лепо.

"Све је било одлично овде, али време је да одем даље".

На констатацију да су српски фудбалери увек срдачни у односу са навијачима и да брзо постану миљеници публике, Родић је рекао…

"Хвала и њима на подршци. Сада навијачи морају да подрже тим и сигурно ће екипа вратити у Премијер лигу Русије. Такође, могу да кажем да ово није наш последњи сусрет. Видећемо се још", поручио је Родић пред повратак у Београд, а недуго после његових изјава трансфер је потврђен и на сајту ФК Црвена звезда, уз додатак да је уговор потписан на три године.

Незванично, генерални директор црвено-белих Звездан Терзић и његов први сарадник, спортски директор Митар Мркела, издвојили су око 250.000 евра за Родићев потпис с обзиром на то да му је уговор са руским друголигашем истицао наредног лета.

Извесно је да ће он бити лиценциран за мечеве са Спартом из Прага, наредног четвртка у Београду и потом за седам дана у Чешкој, баш као и нападач Немања Радоњић, али је питање да ли ће све бити обављено на време у случају новог голмана црвено-белих, Милана Борјана, с којим се преговори обављају – мејловима.

Борјан, репрезентативац Канаде, тренутно се налази у Сједињеним Државама и питање је хоће ли тренер Милојевић моћи да рачуна на њега за наредни евро-испит.

Појачања Црвене звезде, лето 2017:

Александар Пешић (25, напад, Тулуз) 750.000
Бранко Јовичић (24, средина, Амкар) 500.000
Милан Родић (26, одбрана, Крила Совјетов) 250.000
Марко Гобељић (24, одбрана, Напредак) 100.000
Вујадин Савић (27, одбрана, Шериф) –
ЗеМаркос (19, одбрана, Параненсе) –
Рикардињо (27, средина, Шериф) –
Филип Стојковић (24, одбрана, Минхен) –
Ричмонд Боаћи (24, напад, Латина) –
Милан Борјан (29, голман, Лудогорец) –
Дамјан Гојков (19, крило, ОФК Београд) –
Немања Радоњић (21, напад, Рома) –
Срђан Бабић (21, одбрана, Сосиједад) позајмица

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар