Пукла "љубав" Бакира и Фахре

Савез за бољу будућност (СББ) Босне и Херцеговине издао је саопћење за јавност о коалицији са СДА. Како је наведено из СББ-а, "коалиција са Изетбеговићем је пукла због његовог лагања народа".

Босна и Херцеговина 21.07.2017 | 13:29
Пукла "љубав" Бакира и Фахре
"У свом рату против свих, Бакир Изетбеговић изнова доказује да му склоност ка истини апсолутно није позната. Након антологијске лажи о 100.000 запослених, те морбидног лагања жртвама геноцида у Вијећници, Изетбеговић упорно пласира неистину да су коалициони односи са СББ-ом практично престали јер је СББ имао лошији изборни резултат, па су схватили да им је боље да буду даље од СДА", наводе из СББ-а.

"Истина је потпуно супротна: СДА и СББ су добили 33 заједничка општинска начелника, а број СББ-ових одборника су за нас врло задовољавајући. Проблем у коалицији је настао када је дефинитивно утврђено да је Бакир Изетбеговић идејни творац монтираних оптужница против Радончића, гдје су Звиздићеви блиски рођаци Чампаре и процесуирани тужиоци Михајловић и Салиховић били пуки оперативни егзекутори", стоји у саопштењу.

Како су навели, "проблем са Изетбеговићем је додатно мултиплициран и због наставка његовог вишедеценијског властодржачког лагања народа".

"СББ, као одговорна странка, није хтјела да коалиционо подржава политику потцјењивања колективне памети грађана. То се односи и на узурпацију ОСА-е, ФТВ-а, а да се не говори о томе да СББ неће дозволити да БиХ буде полигон Ердуанове диктатуре у виду упорне репризе антидржавне дрскости “малог сина великог оца“. На крају, Изетбеговић стално ламентира да је СББ од СДА добио огроман број позиција. Али, опет лаже", стоји у саопћењу.

СББ је, наводе, позиције добио својим изборним резултатом, а не нечијом великодушношћу.

"Уз то, сви премијери од кантона, ФБиХ и Вијећа министара су из СДА! Директори Телекома, Електропривреде, ОСА-е, ФТВ-а, бројних агенција су из СДА, а СББ није добио ни 10 посто мјеста које су с пуним правом некада добијали СБиХ или СДП када су били у коалицији са СДА. Великодушност СББ-а да уопште свој улазак у власт не доводи у везу са што већим бројем добијених функционерских позиција, никада се раније није догодила, нити ће се у том смислу СДА-у више догодити од било којег хипотетичког коалиционог партнера. Али, Изетбеговићу којем се ауторитет у самој СДА већ разбио на више фракција, а једино га подржава пет фамилија, истина опет ништа не значи. Ратом који он мјесецима свакодневно отвара свуда и свима, па и унутар СДА и коалиције, одлазећи Изетбеговић првенствено жели да сакрије унутарстраначку побуну. СДА врло прецизно зна да их Бакир води у историјски рикверц властитог апсолутистичког владања", стоји, зимеђу осталог, у саопштењу СББ-а.

"Али, лоша вијест за њега је да то он покушава да реализује у вријеме када свијет и Европа не желе да га персонално виде нити на једној дипломатској дестинацији. Зато је коалиција СББ-а са Изетбеговићем пукла због његовог лагања свима и упорних покушаја да, ударцима на Радончића, уведе цензуру “Авазу“! А, једина "кривица" Аваза је да није хтио бити пропагатор резултата којих нема и зато што отвара незгодне поратне теме и отворено пише шта народ мисли о његовој директорици Себији", наводи се на крају саопштења СББ-а.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Босњаци

21.07.2017 11:44

Ј.ебу матери шћепи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРН

21.07.2017 12:07

Сцепо је свакако Срби спијун...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

22.07.2017 22:09

Ма јок ннема ту лоwе, обојица дуго вец не могу да сервисирају ниста па ни медјусобно ,знају раја то по Рајвоса а и зене им окрецу главу.

Name

yугословен

21.07.2017 12:32

НАЈЉЕПСИ ТОРАЊ У ЕВРОПИ ИЗГРАДИО ФАХРО ПОСТЕНО УЗ КРЕДИТ КОЈИ РЕГУЛАРНО ВРАЦА НОВИНА ДНЕВНИ АВАЗ НИЈЕ ЈЕДНА МАРКА НЕГО КО ЗНА ТУ СУ ОГЛАСИ И ПОМЕНИ НА СЈЕЦАЊА МРТВИХ И КО ЗНА КОЛИКО ЈОС ТОГА А БАКИР САМО РАСПРОДАЈЕ САРАЈЕВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Думине

21.07.2017 12:44

Радонциц је изгубљен у свемиру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

21.07.2017 12:45

Осовина Додик Цовиц Сцепо за унистеље ОСА- е и СИПЕ ,сто мислите засто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

21.07.2017 14:45

Радонциц је србин.ја му невјерујем.ја ам босњак и главом и петом.фахро би босњаке продо за килу ораха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Греска

21.07.2017 15:27

Śћепо је поријеклом шиптар, џепом косовац, носилац споменице балканске коза ностре.