Милојевић: Галатасарај је испао, а ми имамо посла!

Говорећи о играма и шансама свог тима у квалификацијама за Лигу Европе, тренер Црвене звезде Владан Милојевић навео је и елиминацију Галатасараја као пример да "данас сви играју фудбал".

Фудбал 21.07.2017 | 15:00
Милојевић: Галатасарај је испао, а ми имамо посла!
"Честитам Црвеној звезди победу, била је заслужена. Наравно да је разлика у самој класи играча велика. Трудили смо се да што бољом колективном игром и дисциплином игром, али разлика у индивидуалним квалитетима је показала своје. Нажалост, од прошле године нас је напустило 15 играча, ми сваке године стварамо нову екипу. Али, на првом месту Звезди желим успех у следећој рунди", рекао је тренер Иртиша, бугарски стручњак Димитар Димитров.

"Хвала колеги на лепим речима. Мислим да је врло крактко и јасно рекао поенту ове две утакмице. Мислим да генерално гледајући Иртиш и припремајући екипу, једна изузетно, изузетно дисциплинована екипа. Тачно се види и тачно се зна шта хоће у сваком тренутку. То смо знали од првог тренутка", почео је тренер Црвене звезде, Владан Милојевић, излагање у пуној "пресс" сали Стадиона "Рајко Митић".

"Обе утакмице су биле тешке. Мислим да смо заслужено прошли, али можемо да извучемо поуке о тактичкој дисциплини казахстанског тима, који су од првог до 90. минута били изузетно дусциплиновани. То је био акценат на припрема, али смо знали и пред први меч. Екипи Иртиша желим срећан повратак у срећу у такмичењу", рекао је и додао:

"Мислим да је изненађење то што је Галатасарај данас испао. То је највеће изненађење, а то значи да сви данас играју фудбал".

Потом се вратио свеже елиминисаном ривалу...

"Ми нисмо били спремни овај стил игре који се игре у Казахстану, са петорицом и једним блоком, где је јако тешко да се пробије, а имају брзе играче за контре. Да не причам колико је било тешко код прекида. Честитам екипи, треба јако много тога да поправимо".

Милојевић је потом потврдио оно о чему је говорио и Мичел Доналд.

"Нова смо екипа, биће долазака, биће одлазака, они морају да с епипремају кроз европске утакмице. То је наша судбина. Најаслађе и најбоље је што од шрвог до 90. минута имамо подршку наше публике. То је јако велики ветар у леђа. Волео бих да и у наредним утакмицама бити са њима. Уз њих немамо чега да се плашимо. Нама остаје да се вредно припремамо и радимо за следећу утакмицу", рекао је млади тренер црвено-белих, који је потом упитан чиме још, осим победом, може да буде задовољан.

"Од мене као тренера никада нећете чути да сам задовољан. Идеално не постоји. Морате да задржите добро и исправљате оно што није. Свака утакмица је посебна за себе. Евидентно је, играли смо против Малтежана систем који наши играчи нису навикли да играју. Они морају да схвате, ево враћамо се у нашу лигу, моја филозофија је мало другачија, ја тражим трчање, простор", рекао је и наставио:

"За то треба добра физичка припрема. За то треба времена, мислим да ћемо да напредујемо из утакмице у утакмицу. Нама је данас било битно да прођемо. Нама је било битно да нисмо примили гол. Нормално, има неких временских тренутака, да противник има посед лопте. Искрено да вам кажем, ја никад својим играчима не могу да будем задовојлан игром. Увек ту има нешто да се поправља и поправљаћемо сигурно", рекао је и закључио:

"Али, зато служе тренинзи".

Спарта?

"Прво да видимо какви смо са играчима који су играли... Да видмо да ли има повреда. Играчима сам рекао да ми је увек битна прва наредна утакмица. О Спарти не размишљамо, размишљамо о Радничком. Морамо за ту утакмицу да се припремимо. Почиње наше провенство и ту имамо високе амбиције", рекао је и додао:

"У овом тренутку нико не размишља о Спарти".

Колуко сте задовољни напретком у односу на прошлу утакмицу?

"Кад играте... Оно што је добро, то напредовање што се тиче физичке припреме и неке тактике мисли. Ми смо се спремали такмички за Иртиш. Стварно је незгодно да играте против екипе која је у офанзиувној 3-4-3 у дефанзивној 4-5-1. а ми имамо другачије принципе. Јако сам задовољан са неке стране оним што покуавамо да испољимо. Увек има добрих момената, фудбал је жива игра, а и противник има свој план. У принципу сам задовољан", рекао је у емотивном и отвореном излагању нови тренер Црвене звезде, Владан Милојевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар