Milojević: Galatasaraj je ispao, a mi imamo posla!

Govoreći o igrama i šansama svog tima u kvalifikacijama za Ligu Evrope, trener Crvene zvezde Vladan Milojević naveo je i eliminaciju Galatasaraja kao primer da "danas svi igraju fudbal".

Fudbal 21.07.2017 | 15:00
Milojević: Galatasaraj je ispao, a mi imamo posla!
"Čestitam Crvenoj zvezdi pobedu, bila je zaslužena. Naravno da je razlika u samoj klasi igrača velika. Trudili smo se da što boljom kolektivnom igrom i disciplinom igrom, ali razlika u individualnim kvalitetima je pokazala svoje. Nažalost, od prošle godine nas je napustilo 15 igrača, mi svake godine stvaramo novu ekipu. Ali, na prvom mestu Zvezdi želim uspeh u sledećoj rundi", rekao je trener Irtiša, bugarski stručnjak Dimitar Dimitrov.

"Hvala kolegi na lepim rečima. Mislim da je vrlo kraktko i jasno rekao poentu ove dve utakmice. Mislim da generalno gledajući Irtiš i pripremajući ekipu, jedna izuzetno, izuzetno disciplinovana ekipa. Tačno se vidi i tačno se zna šta hoće u svakom trenutku. To smo znali od prvog trenutka", počeo je trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, izlaganje u punoj "press" sali Stadiona "Rajko Mitić".

"Obe utakmice su bile teške. Mislim da smo zasluženo prošli, ali možemo da izvučemo pouke o taktičkoj disciplini kazahstanskog tima, koji su od prvog do 90. minuta bili izuzetno dusciplinovani. To je bio akcenat na priprema, ali smo znali i pred prvi meč. Ekipi Irtiša želim srećan povratak u sreću u takmičenju", rekao je i dodao:

"Mislim da je iznenađenje to što je Galatasaraj danas ispao. To je najveće iznenađenje, a to znači da svi danas igraju fudbal".

Potom se vratio sveže eliminisanom rivalu...

"Mi nismo bili spremni ovaj stil igre koji se igre u Kazahstanu, sa petoricom i jednim blokom, gde je jako teško da se probije, a imaju brze igrače za kontre. Da ne pričam koliko je bilo teško kod prekida. Čestitam ekipi, treba jako mnogo toga da popravimo".

Milojević je potom potvrdio ono o čemu je govorio i Mičel Donald.

"Nova smo ekipa, biće dolazaka, biće odlazaka, oni moraju da s epipremaju kroz evropske utakmice. To je naša sudbina. Najaslađe i najbolje je što od šrvog do 90. minuta imamo podršku naše publike. To je jako veliki vetar u leđa. Voleo bih da i u narednim utakmicama biti sa njima. Uz njih nemamo čega da se plašimo. Nama ostaje da se vredno pripremamo i radimo za sledeću utakmicu", rekao je mladi trener crveno-belih, koji je potom upitan čime još, osim pobedom, može da bude zadovoljan.

"Od mene kao trenera nikada nećete čuti da sam zadovoljan. Idealno ne postoji. Morate da zadržite dobro i ispravljate ono što nije. Svaka utakmica je posebna za sebe. Evidentno je, igrali smo protiv Maltežana sistem koji naši igrači nisu navikli da igraju. Oni moraju da shvate, evo vraćamo se u našu ligu, moja filozofija je malo drugačija, ja tražim trčanje, prostor", rekao je i nastavio:

"Za to treba dobra fizička priprema. Za to treba vremena, mislim da ćemo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Nama je danas bilo bitno da prođemo. Nama je bilo bitno da nismo primili gol. Normalno, ima nekih vremenskih trenutaka, da protivnik ima posed lopte. Iskreno da vam kažem, ja nikad svojim igračima ne mogu da budem zadovojlan igrom. Uvek tu ima nešto da se popravlja i popravljaćemo sigurno", rekao je i zaključio:

"Ali, zato služe treninzi".

Sparta?

"Prvo da vidimo kakvi smo sa igračima koji su igrali... Da vidmo da li ima povreda. Igračima sam rekao da mi je uvek bitna prva naredna utakmica. O Sparti ne razmišljamo, razmišljamo o Radničkom. Moramo za tu utakmicu da se pripremimo. Počinje naše provenstvo i tu imamo visoke ambicije", rekao je i dodao:

"U ovom trenutku niko ne razmišlja o Sparti".

Koluko ste zadovoljni napretkom u odnosu na prošlu utakmicu?

"Kad igrate... Ono što je dobro, to napredovanje što se tiče fizičke pripreme i neke taktike misli. Mi smo se spremali takmički za Irtiš. Stvarno je nezgodno da igrate protiv ekipe koja je u ofanziuvnoj 3-4-3 u defanzivnoj 4-5-1. a mi imamo drugačije principe. Jako sam zadovoljan sa neke strane onim što pokuavamo da ispoljimo. Uvek ima dobrih momenata, fudbal je živa igra, a i protivnik ima svoj plan. U principu sam zadovoljan", rekao je u emotivnom i otvorenom izlaganju novi trener Crvene zvezde, Vladan Milojević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar