Доналд: Искрено, постоји могућност да одем...

"Док сам овде максимално ћу бити концентрисан на игре Црвене звезде, али бићу искрен. . . ", рекао је један од најбољих на мечу са Иртишом.

Фудбал 21.07.2017 | 14:00
Доналд: Искрено, постоји могућност да одем...
Примарни посао Мичела Доналда није да постиже голове, али он вам неће рећи "не" ако му се за то укаже шанса.

Нарочито у важним утакмицама, евро-квалификацијама.

Холанђанин је овог четвртка увече први подигао више од 22 хиљаде људи на Стадиону "Рајко Митић" ударцем из слободњака за који ветеран на голу Иртиша није имао одговор, а после је некако све било лакше.

Доналд је остатак утакмице потрошио на диктирање темпа игре заједно са новим партнером у вези, Бранком Јовичићем, који је и сам допринео да драме на крају не буде - асистенцијом Славољубу Срнићу за 2:0 и пролазак у 3. коло квалификација за Лигу Европе.

"Срећан сам због победе, имали смо много шанси и могли да постигнемо још голова", реалан је Доналд, свестан да је 2:0 морало да буде још у првом полувремену.

"Био је ово мој први гол из слободњака (осми у Звезди, прим. аут), иако их често вежбам на тренинзима. Било је мало чудно, јер сам потрчао прво ка северу, а наши навијачи су били на југу", насмејао се 28-годишњи Холанђанин, којег доводе у везу са одласком из клуба практично од зимус.

Уследило је питање о томе хоће ли бити ту у недељу, када долази Раднички и четвртак, када стиже Спарта.

"Зашто да не?", узвратио је питањем.

"Ја сам и даље ту и докле год је тако бићу максимално концентрисан на игре за Црвену звезду, али као што сам и пре искрено говорио, постоји могућност да одем. Видећемо шта носи будућност, али тренутно сам ту и посвећен сам Звезди", остао је Доналд отворен за обе опције.

Онај ко сигурно неће отићи ове сезоне је новајлија Александар Пешић, момак који је дебитовао вечерас уласком у игру у 79. минуту уместо Славољуба Срнића, с којим је наш репортер такође разговарао и о голу, и о суспензији.

Пешић је био пун утисака.

"Први пут сам играо на Маракани и много ми је драго што сам дебитовао. Нисам спреман јос сто одсто, али спреман сам за већу минутажу од 15 минута. Ипак, тренер је тако одлучио, а ја се надам да ћу већ у следећој утакмици играти више", рекао је и додао:

"Пријале су ми овације. Не осећам притисак због тога што се од мене очекују голови, јер сам због тога и доведен. Никада не обећавам унапред тако да не могу да причам о њиховом броју, осим што могу да кажем да ћу пружити максимум".

Прва следећа прилика је у недељу увече у 1. колу Суперлиге 2017/18 када ће на "Рајка" стићи нишки Раднички, тим којег Црвена звезда не побеђује ни често, ни лако.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар