Donald: Iskreno, postoji mogućnost da odem...

"Dok sam ovde maksimalno ću biti koncentrisan na igre Crvene zvezde, ali biću iskren. . . ", rekao je jedan od najboljih na meču sa Irtišom.

Fudbal 21.07.2017 | 14:00
Donald: Iskreno, postoji mogućnost da odem...
Primarni posao Mičela Donalda nije da postiže golove, ali on vam neće reći "ne" ako mu se za to ukaže šansa.

Naročito u važnim utakmicama, evro-kvalifikacijama.

Holanđanin je ovog četvrtka uveče prvi podigao više od 22 hiljade ljudi na Stadionu "Rajko Mitić" udarcem iz slobodnjaka za koji veteran na golu Irtiša nije imao odgovor, a posle je nekako sve bilo lakše.

Donald je ostatak utakmice potrošio na diktiranje tempa igre zajedno sa novim partnerom u vezi, Brankom Jovičićem, koji je i sam doprineo da drame na kraju ne bude - asistencijom Slavoljubu Srniću za 2:0 i prolazak u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Srećan sam zbog pobede, imali smo mnogo šansi i mogli da postignemo još golova", realan je Donald, svestan da je 2:0 moralo da bude još u prvom poluvremenu.

"Bio je ovo moj prvi gol iz slobodnjaka (osmi u Zvezdi, prim. aut), iako ih često vežbam na treninzima. Bilo je malo čudno, jer sam potrčao prvo ka severu, a naši navijači su bili na jugu", nasmejao se 28-godišnji Holanđanin, kojeg dovode u vezu sa odlaskom iz kluba praktično od zimus.

Usledilo je pitanje o tome hoće li biti tu u nedelju, kada dolazi Radnički i četvrtak, kada stiže Sparta.

"Zašto da ne?", uzvratio je pitanjem.

"Ja sam i dalje tu i dokle god je tako biću maksimalno koncentrisan na igre za Crvenu zvezdu, ali kao što sam i pre iskreno govorio, postoji mogućnost da odem. Videćemo šta nosi budućnost, ali trenutno sam tu i posvećen sam Zvezdi", ostao je Donald otvoren za obe opcije.

Onaj ko sigurno neće otići ove sezone je novajlija Aleksandar Pešić, momak koji je debitovao večeras ulaskom u igru u 79. minutu umesto Slavoljuba Srnića, s kojim je naš reporter takođe razgovarao i o golu, i o suspenziji.

Pešić je bio pun utisaka.

"Prvi put sam igrao na Marakani i mnogo mi je drago što sam debitovao. Nisam spreman jos sto odsto, ali spreman sam za veću minutažu od 15 minuta. Ipak, trener je tako odlučio, a ja se nadam da ću već u sledećoj utakmici igrati više", rekao je i dodao:

"Prijale su mi ovacije. Ne osećam pritisak zbog toga što se od mene očekuju golovi, jer sam zbog toga i doveden. Nikada ne obećavam unapred tako da ne mogu da pričam o njihovom broju, osim što mogu da kažem da ću pružiti maksimum".

Prva sledeća prilika je u nedelju uveče u 1. kolu Superlige 2017/18 kada će na "Rajka" stići niški Radnički, tim kojeg Crvena zvezda ne pobeđuje ni često, ni lako.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar