Лукаку и Рашфорд ријешили тексашки дерби Манчестера!

Манчестер Јунајтед славио је против Манчестер Ситија у пријатељском мечу у Хјустону – 2:0 (2:0).  Манчестерски дерби припао Јунајтеду: Лукаку поново погодио, Едерсон јако добар, али уз велики кикс! Црвени ђаволи славили с 2:0.

Фудбал 21.07.2017 | 13:15
Лукаку и Рашфорд ријешили тексашки дерби Манчестера!
Био је ово при дерби града Манчестера одигран ван територије Енглеске, а тријумф 'Црвеним ђаволима' донели су Ромелу Лукаку и Маркус Рашфорд.

Снажни Белгијанац, најскупљи играч овог лета (85 милиона евра), постигао је гол и на другом узастопном мечу за Јунајтед, када је у 37. минуту сјајно антиципирао пâс Пола Погбе.

Француз је послао одличну лопту са своје половине, бивши центарфор Евертона кренуо је у право време, главом гурнуо лопту поред истрчалог Едерсона и потом погодио празну мрежу. 

Само два минута касније, испоставиће се, постављен је коначан резутлат сусрета – поготком Маркуса Рашфорда, а овога пута у улози асистента нашао се Хенрик Мхтарјан. 

Млађани Енглез прекинуо је напад ривала и додао лопту до Јермена који је наставио контру, пре него што је на уласку у казнени одложио до Маркуса који рутински погађа мрежу 'Грађана'. 

Жозе Мурињо извео је нешто јачи састав у односу на Ђозепа Гвардиолу, а Шпанац је извршио и нешто више измена од Португалца. 

Наш Александар Коларов преседео је меч на клупи Ситија. да би Гвардиола после меча истакао да је леви бек слободан и да му жели срећу у Роми.



Манчестерски дерби у предсезони припао је Јунајтеду - 2:0. Јесте то била пријатељска утакмица, али када играју ова два клуба, те када су на клупи Жозе Мурињо и Пеп Гвардиола онда нема пријатељских утакмица.

Јунајтед је и по саставу се може видети изашао са снажнијом екипом. То се видело и на терену. Приметно је било да су Ђаволи опаснији по гол Грађана, а у нападу је опет био Ромелу Лукаку који је затресао мрежу противника у 37. минуту. Ово му је други гол на последње две утакмице. Улази полако у ритам Ромелу Лукаку.

Истина, код гола му је доста помогао и голман Ситија Едерсон који је лоше истрчао. "Штета" за навијаче Грађана је што је тако било, јер да није Едерсона Сити би још убедљивије поражен. Заиста је бранио веома добро, а имао је и неке задивљујуће интервенције.

Можда и највећа добит из ове три досадашње утакмице Јунајтеда за Муриња је игра Хенрика Мхитарјана. Човек као да је решио да игра фудбал, опет је уписао асистенцију код гола Маркуса Рашфорда у 39. минуту.

Заиста игра веома зрело, опасан је по гол противника, и могао би да буде највеће "појачање" Ђавола овог лета.

Мора се истаћи да је Сити играо у променљивом саставу тако да је ова победа Ђавола донекле и очекивана. Имао је Сити шансе, покушаје, али све је то било јалово.

Манчестер Јунајтед – Манчестер Сити 2:0 (2:0)
Лукаку 37, Рашфорд 39

Манчестер Јунајтед (4-2-3-1): Де Хеа – Валенсија, Линделоф, Смолинг, Блинд – Погба, Ерера – Рашфорд, Мхтарјан, Лингард – Лукаку

Играли су још: Ромеро, Дармијан, Џоунс, Баји, Марсијал, Карик, Фелаини, Фосу-Менсах, Переира

Манчестер Сити (4-2-3-1): Едерсон – Вокер, Компани, Адарабиојо, Робертс – Фернандињо, Туре – Стерлинг, Фоден, Де Брејне – Агуеро

Играли су још: Диас, Насри, Отаменди, Стоунс, Мангала, Сане, Жезус, Зинченко

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар