Lukaku i Rašford riješili teksaški derbi Mančestera!

Mančester Junajted slavio je protiv Mančester Sitija u prijateljskom meču u Hjustonu – 2:0 (2:0).  Mančesterski derbi pripao Junajtedu: Lukaku ponovo pogodio, Ederson jako dobar, ali uz veliki kiks! Crveni đavoli slavili s 2:0.

Fudbal 21.07.2017 | 13:15
Lukaku i Rašford riješili teksaški derbi Mančestera!
Bio je ovo pri derbi grada Mančestera odigran van teritorije Engleske, a trijumf 'Crvenim đavolima' doneli su Romelu Lukaku i Markus Rašford.

Snažni Belgijanac, najskuplji igrač ovog leta (85 miliona evra), postigao je gol i na drugom uzastopnom meču za Junajted, kada je u 37. minutu sjajno anticipirao pâs Pola Pogbe.

Francuz je poslao odličnu loptu sa svoje polovine, bivši centarfor Evertona krenuo je u pravo vreme, glavom gurnuo loptu pored istrčalog Edersona i potom pogodio praznu mrežu. 

Samo dva minuta kasnije, ispostaviće se, postavljen je konačan rezutlat susreta – pogotkom Markusa Rašforda, a ovoga puta u ulozi asistenta našao se Henrik Mhtarjan. 

Mlađani Englez prekinuo je napad rivala i dodao loptu do Jermena koji je nastavio kontru, pre nego što je na ulasku u kazneni odložio do Markusa koji rutinski pogađa mrežu 'Građana'. 

Žoze Murinjo izveo je nešto jači sastav u odnosu na Đozepa Gvardiolu, a Španac je izvršio i nešto više izmena od Portugalca. 

Naš Aleksandar Kolarov presedeo je meč na klupi Sitija. da bi Gvardiola posle meča istakao da je levi bek slobodan i da mu želi sreću u Romi.



Mančesterski derbi u predsezoni pripao je Junajtedu - 2:0. Jeste to bila prijateljska utakmica, ali kada igraju ova dva kluba, te kada su na klupi Žoze Murinjo i Pep Gvardiola onda nema prijateljskih utakmica.

Junajted je i po sastavu se može videti izašao sa snažnijom ekipom. To se videlo i na terenu. Primetno je bilo da su Đavoli opasniji po gol Građana, a u napadu je opet bio Romelu Lukaku koji je zatresao mrežu protivnika u 37. minutu. Ovo mu je drugi gol na poslednje dve utakmice. Ulazi polako u ritam Romelu Lukaku.

Istina, kod gola mu je dosta pomogao i golman Sitija Ederson koji je loše istrčao. "Šteta" za navijače Građana je što je tako bilo, jer da nije Edersona Siti bi još ubedljivije poražen. Zaista je branio veoma dobro, a imao je i neke zadivljujuće intervencije.

Možda i najveća dobit iz ove tri dosadašnje utakmice Junajteda za Murinja je igra Henrika Mhitarjana. Čovek kao da je rešio da igra fudbal, opet je upisao asistenciju kod gola Markusa Rašforda u 39. minutu.

Zaista igra veoma zrelo, opasan je po gol protivnika, i mogao bi da bude najveće "pojačanje" Đavola ovog leta.

Mora se istaći da je Siti igrao u promenljivom sastavu tako da je ova pobeda Đavola donekle i očekivana. Imao je Siti šanse, pokušaje, ali sve je to bilo jalovo.

Mančester Junajted – Mančester Siti 2:0 (2:0)
Lukaku 37, Rašford 39

Mančester Junajted (4-2-3-1): De Hea – Valensija, Lindelof, Smoling, Blind – Pogba, Erera – Rašford, Mhtarjan, Lingard – Lukaku

Igrali su još: Romero, Darmijan, Džouns, Baji, Marsijal, Karik, Felaini, Fosu-Mensah, Pereira

Mančester Siti (4-2-3-1): Ederson – Voker, Kompani, Adarabiojo, Roberts – Fernandinjo, Ture – Sterling, Foden, De Brejne – Aguero

Igrali su još: Dias, Nasri, Otamendi, Stouns, Mangala, Sane, Žezus, Zinčenko

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar