БиХ је веома фиктивна земља

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је БиХ веома фиктивна земља у коју су заљубљени само они који примају велики новац да за њу раде, а у којој је Српска заробљена и не може да досегне максимална достигнућа у економији.  "Српска не може да досегне максимална достигнућа у економији зато што постоји оквир који се зове БиХ, у којој је присутна огромна концентрација наметања воље Запада. Запад је направио илузију о БиХ и такве услове да се још годинама спречава било какав развој", рекао је Додик јуче за Радио Републике Српске.

Босна и Херцеговина 21.07.2017 | 08:45
БиХ је веома фиктивна земља
Он истиче да БиХ није направила базични консензус ни за вријеме Дејтона и уз обилату асистенцију међународног фактора, уз чињеницу да јој је дат огроман новац, прије свега да би биле плаћене огромне операције странаца.

"БиХ није успјела. Данас ћете чути за БиХ да је пропала земља, да не може у себи да артикулише или усмјери или дође до заједничке општеприхваћене политике. Једни виде БиХ тамо гдје је нема, неки је не виде нигдје, него виде Републику Српску или хрватску националну заједницу", навео је Додик.

Он каже да се никада нико у БиХ није договорио о БиХ.

"Да ли можемо да градимо будућност заједно? Мислим да је ово мало будућности што смо имали од 1996. године показало да не може", сматра Додик.

Он је подсјетио да је Устав наметнула међународна конференција и да су основи земље постављени на тој конференцији гдје се нешто посебно није питао нико из БиХ.

"То је постављено тако да се успостави оквир и да се временом створе услови да разграничени ентитети Дејтонским мировним споразумом успоставе мир, живећи једни поред других. Послије су се јавиле идеје да је Дејтонски споразум проблем, да не треба да постоји, да из Сарајева траже неку структуру БиХ у којој би они били доминантни", навео је Додик.

Према његовим ријечима, у причи о либералној демократији, оличеној у систему "један човјек-један глас", манифестовала се бошњачко-муслиманска већина у БиХ која би креирала сву структуру БиХ, а остали би били сведени на мањину.

"То је та доминантна бошњачка политичка структура и ту нема разлике у оном што су њихове десне или лијеве политичке партије", указује Додик.

Он сматра да би можда било паметније да се одмах након рата радило тако да нико никог не негира и да се уважавају нови реалитети.

Додик је рекао да нико не пориче право бошњачком народу да воли БиХ, али да они морају да схвате да је БиХ састављена од два ентитета и три конститутивна народа и да су они само једна трећина или једна половина у свему томе.

Он наглашава да БиХ данас има јасно разграничене ентитетске линије и јасно лоциране надлежности, и потребно је изградити механизам који би уважавао такве надлежности.

"Тога нема и зашто би неко био у БиХ ако није уважаван?", пита Додик.

Он је нагласио да је Република Српска створена вољом народа и одбрањена у немогућим условима, захваљјући генерацијама људи - од војника, обичних грађана, гласача, до људи различитих опција који су били у власти.

"Све до данас сачувана је основна идеја, а то је да српски народ има своју државу у БиХ као гаранцију да му се неће десити оно што му се десило 1941. године", нагласио је Додик.

Када је ријеч о изјави лидера СДА Бакира Изетбеговића да не треба сарађивати са Србима јер се са њима ништа добро није догодило, Додик је навео да је Бакир Изетбеговић "политичка олупина", те да су његова и политика његовог оца највише коштале Бошњаке на овим просторима.

Додик је рекао да је у вријеме комунистичке власти у БиХ дошло до експанзије муслимана, како су се тада звали, као одлучујућег политичког фактора.

"Хоће ли неко да каже да се у вријеме Хамдије Поздерца и неких других виђенијих муслимана тог времена није градила прича да се конституишу муслимани као политички фактор? То је био пројект комунистичке БиХ", навео је Додик.

Он је рекао да су Изетбеговићи тој политичкој опцији додали димензију радикализма у покушају стварања исламске државе коју Срби нису хтјели, а и Хрвати су то одбили "накнадном памећу".

Додик је напоменуо да је европски пут БиХ предусловљен самим положајем овог простора, као и простора земаља бивше Југославије, те да је у средишту Балкана остало пар држава које треба да "гурају" свој пут ка ЕУ.

"Када ће то бити не знам, али у сваком случају остаје проблем неријешених односа у функционисању БиХ. Сам европски пут биће одбачен ако ће довести или доводи до унитаризације БиХ", рекао је Додик.

(Срна)

Коментари / 87

Оставите коментар
Name

Генерал

21.07.2017 06:53

Вивио и дуго владао велики водја. Нека вам влада јос 100 година~

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

21.07.2017 08:45

ВУК БРАНКОВИ=МИЛОРАД ДОДИК

Name

Ре

21.07.2017 09:23

Ако буде има коме. Све је растјерао.

Name

Име

22.07.2017 08:01

Повјероват цу му све само нек ми казе како це да ријеси проблем Брцког ? Како да га утопи у РС или зели РС у два дијела ? О томе не смије ни да помисли а камо ли да спомене ?

Name

бане

23.07.2017 14:47

Зар додик није био комуниста.

Name

Наравно

21.07.2017 06:55

Овакву сам изјаву и оцекивао сад му БиХ крива сто РС сваким даном све висе банкротира. То му је једини одговор сто мозе понудити. Босна крива сто си народ РС довео до просијацког стапа и сто нико нема било какву идеју како се извуц из те кризе. Једино ресење је тебе смакнут нека барем постоји нека нада за боље сутра. Ти си главни и одговорни кривац за све а да Босне није по теби би народ давни дана постао канибали јели би сами себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

процитана књига

21.07.2017 09:31

Зато сто о РС_ у нема ста висе реци, све се види голим оком.

Name

Весна

21.07.2017 10:22

Српска је православно унитаристицка творевина...од суда до полицје.Све сто Милорад прица да је Алија хтјео да направи БиХ исламско унитаристицком, то је Додик направио од Српске. Све одлуцује и све се пита Додик. Парламент, влада, суд, полиција ..то се све мозе распустити.

Name

Леко

21.07.2017 20:11

Није ми јасно ,БиХ спутава РС у развоју а у исти моменту федерација вртоглаво напредује са 15 пута скупљом администрацијом имали то логике.

Name

Босна нестаје полако

21.07.2017 06:57

Крајње је вријеме да извуцемо поуке из задњег рата. На то нас у сваком слуцају обавезују зртве са свих страна. Није стета ни разици се ако се све стране са тим слозе. Јер када се улази у брацну заједницу зели се само једно, ипак понекад зивот нам намеце друга рјесења..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.07.2017 07:28

Да се ти неби пуно бринуо, одмах иди из бх.

Name

ре

21.07.2017 07:34

Босна и херцеговина није никаква "брачна заједница", БиХ није федерална држава нити ће икада бити. Постоји дејтонски МИРОВНИ споразум и он је оквир у којему ће мо се кретати наредних 100 година, сва остала прича је замајавање јавности.

Name

Ре заре

21.07.2017 08:22

Ми смо у Републици Српској а теби остављамо твоју мини беиха.

Name

Ре за ре

21.07.2017 08:25

Босна висе није ниста њој је судјено да лагано нестаје.зиви били па видјели.једни се труе да је направе цјеловитом.нису могли ратом па хоце миром на све могуце преваре,док други који су се у рату борили за свој опстанак то неце дозволит И прије це доц до разлаза него неког договора.

Name

Киклоп

21.07.2017 09:50

Мислис ли ти стварно да је БИХ највеци проблем?

Name

Серијат Стејт

21.07.2017 10:07

А јесу направили ови Амери.Кокаин стејт.Ндрангета стејт.Серијат стејт.Родијацка стејт.А није ни мајци Србији мане.Оста спрдња од велике земље.

Name

Ре

22.07.2017 12:23

Неце нестати. Ви кад се отцијепите ми цемо наставити под називом БиХ.

Name

сукy

23.07.2017 14:51

Крајње је вријеме да се ратује поново И да босна постане нормална земља а додику сироко под небом ако га не ухвате због пљацке.

Name

Харис

21.07.2017 06:59

Види кера види му главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

21.07.2017 08:23

Ма од тебе баксузе јадни и од твог лоповлука и криминала нико не мозе напредовати бранис Цовица зато сто сте у истој криминалној групи бог вас казнио.

Name

Кики

21.07.2017 10:06

Српска је заробљена у Беиха..хихихихи. Оволики затвор јос нисам видио, пола дрзаве.

Name

МОХИКАНАЦ

21.07.2017 07:07

ТАКО ЈЕ БАЈА ААХИХИХИИХИХИХИИХИИИИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОСС

21.07.2017 07:09

Умјесто Додика треба доци цовјек који зели да ова дрзава иде напријед да није национално настројен и да се не мијесају вјерски поглавари у политику а тако исто вази за ону двојицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.07.2017 08:27

Немој називат дрзавом несто сто није.а док год ви будете хтјели да одлуцујете И себи И другима имат цемо вако стање.

Name

ннн

21.07.2017 07:18

Предсједник Додик говори језиком народа! Сви у БиХ су свјесни да оваква политика Изетбеговица води у нестанак БиХ. Ако неко зели да БиХ опстане мора системски радити на децентрализацији, укидању непотребних агенција и министарстава на нивоу БиХ и мора одустати од идеје унитарне БиХ! Република Српска је реалност и никога не угрозава! Она је мјесто које је добро за зивљење свих !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ззззз

21.07.2017 07:36

Ја не знам зашто се ви једном не одвојите у чему је проблем.

Name

ре

21.07.2017 07:48

Обрнуто, Претсједник ДОДО води РС у просперитет у сваком облику. Прираштај нације, економије, стабилности на свим пољима привреде и доброг живота у суштини. Наравно БиХ се распада у сваком погледу. ХАХАХАХАХАХА

Name

ннн

21.07.2017 08:58

Засто се ви не одвојите ако Вам не одговара Република Српска?

Name

Види момка , види му капута

21.07.2017 08:59

Криминалац "Предсједник" прича форе и фазоне.За његове власти РС је доживио потпуну пропаст , а биолошки ће у њој нестати живота за двадесетак година, ако овим темпом Црвени Кмери и њихов Пол Пот наставе да нам дижу економију како су до сада радили.Будала пролупала 100%, жалосно је што се не лијечи него смета људима који хоће да раде.Направили су систем у којем је половини становника РС одузето право на живот.Банда лоповска.

Name

Ре ннн

22.07.2017 12:25

Глупане, засто би се ми одвајали кад ви о томе трубите од рата. Па јесил толики билмез да то не мозес схватит? Па одвојите се висе тупане ста цекате нико вас не спрецава. Ајде расписи тај референдум или настави кмецати.

Name

Име

21.07.2017 07:24

Почело је прање мозга за сљедеце изборе . Тј. Цобан #1 тјера своје овце у тор. Цобан #2 Изметбеговиц своје. Сад ако сте овце дозволит це те да вас торису. Ако нисте знате ста треба урадити на изборима? или не? Погледај то своје дијете које треба да има бољу будуцност лупи саком од стол и кажи себи: Е нећеш висе ( Додик и Изметбеговиц ) ! Доста ! Само двије ријеци вас дијели од тога гдје це те ви и васе покољење.Само двије ријеци !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

22.07.2017 15:03

Свака цаст за коментар.

Name

xxx

21.07.2017 07:28

Добро што људе прави будалама ал да се још спрда са њима то је бас....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

21.07.2017 10:10

Ма ја да сам на Бајином мјесту ..ја би се одвојио од БиХ. Досадиле ми прице како це се Босна распаст и како је то плод Босњацке политике??? Ако и јесте тако, па ваљда би онда Бајсон требо бити срецан. Одцјепи се са Српском, обецо си то свом народу милион пута.

Name

Лала

21.07.2017 07:41

Додик : То је постављено тако да се успостави оквир и да се временом створе услови да разграничени ентитети Дејтонским мировним споразумом успоставе мир, живећи једни поред других ? Па ко ти брани распиши референдум мајмуне један ако имас муда . Да ријешимо једном за увијек ту дилему а не да вучеш народ како Србски тако и муслимане за нос. Буди фрајер, хазардер....распиши тај референдум да видимо гдје и како. Дижеш тензије а муда немаш ! А и сам знаш ста чека Србски народ у РС ако то урадиш . Знаш добро а не смијеш јавно да кажеш . Неце муслимани ратовати против Срба не брини ! РС си сам уништио са својим пајдасима и фамилијом. Ти си Муслиманима и Хрватима најбољи ( не ) пријатељ. Оно сто су Хрвати и Муслимани хтјели у рату ти си завршио послије. Постоји љуштура која се зове РС а у љуштури велико ниста. Захваљујући теби. Нико се на састаје са тобом. Поносан си на своју глупост и најгоре сто са тим властити народ си довео до просјачког штапа и мирног егзила . Повуци воду да говна оду ако смијеш ? Кога ћеш онда оптуживат да не иде ? Бит ћеш владар људи који су стари +60 година и оних носталгичара попут Драгутина. Хоћеш и тада бити поносан на своја дјела или ћеш опет оптуживати неког. другог?

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

21.07.2017 07:58

@ Лала Све ваше потписујем уз додатак да му за "вратом пухају сабраћа" Бакир и Драган!

Name

Леко

23.07.2017 15:28

Ратоваце Срби и Босњаци,Лала,ратоваце српски и босњацки сиротински синови ако им дозволимо,неце ратовати додикови,цовицеви,бакирови ,радонцицеви синови они це тада бити на сигурном.Зато обицни људи не требају дозволити да нас увуку у било какве сукобе.

Name

Турбоскара

21.07.2017 07:44

Види бајунцина науцио јос једну ријец фиктиван.Неко му написао текст па бајо циита.Какве везе има висе бих са твојом неспособносцу и владе зељкице да водите ентитет а не дрзаву као сто ти лазес народ годинама.Ста ти је криво сарајево за пропаст економије привреде културе здравства пио банки робни резерви сколства сто дјеца напустају рс масовно .Напустају због тебе сто те висе нормалан цовјек немозе слусати лгледати кад те цовјек види поврацаму се од тебе и yвоји лази и сплетки.Бих крива сто си свој својој породици дизо по милионске кредите а обицни градјанин немозе ни 1000 км јер му преиспиитају 15 кољено сто зираната потписа идр.И зато је крива бих.За све афере сав криминал за твој сверц цигаретама у рату због употребе полозаја а кријес се иза имунитета опет крива бих мозда је криво море.Сто нема рс непостоји сто то не признас градјанима све си покро продо ти и твоја свита полтрона ал опет ниси ти крив крива јр бих.Коме ти висе просипас муд..а под бубреге зато сто имас сифру од психијаттра и си на црној листи на најокоријелим зликовцима ко опет бих сарајеви и криво је море.Са хрватима везес заставе а патркота си ста нато казу браца из крајине али и зато је крива бих и сарајево.Па кад их толико мрзис сто све радис да удјес у председниство бих.Умирес од злобе јада од високи политицара неј....те нико неидес нигдје највеца дистанца ти је мостар и брат драган који је заједмо са тобом огрезо у криминалним традњама дубоко.Ал и за то је крива бих и сарајево мозда бреза рјека сана итд.Србин сам да људи не помисле несто али си згадио све сто има смисла унистио овај народ народу ставио амове себи саградио храмове синцицу само у поцетку 3милиона наси пара церкици ресторанциц и милион други сyвари па као твоја дјеца незто боља од насе паметнија небеска или је и зато кри а бих.Бих је дрзава од два ентитета федерације и рс и дистрикта.Сваки ентитет води политику еко омију привреду засебе ттако и ти рс али нр за народ него засебе.Зато престани виае сра...ии и кривити било кога осим себе и своје свите снсда.Кад те нетузи твој корумпирани суд судице ти народ само незна. сигурно це и тад бити крива бих и сарајево.Како мозес гледати масу народа у оци и лагати их годинама ти херој знамо ми добро за време рата где су и ста радили херији рс а ста си радио и гдје био ти ал је најгоре сад ста радис унистио си рс у име фог истог народа рс.Ал бозе миој није бајунциц крив па крива је бих сарајево криво је море.

ОДГОВОРИТЕ
Name

репликар

21.07.2017 08:15

Брате јеси ти био у основној?

Name

Ре репикал

21.07.2017 08:44

Није можда био али човјек размишља паметно и конта. Има и оних који су и завршили школу али не вриједи. Глуп остаје глуп.

Name

ннн

21.07.2017 08:51

Назалост није, до цетвртог разреда се науци оно сто он не зна написати!

Name

Вук

21.07.2017 09:04

Није битно да ли је био у основној школи , реци ти паметњаковићу шта није тачно у овоме што је човјек написао ?

Name

Ре

21.07.2017 09:27

Видис да није било Сарајева И Алијине луде идеје о исламској босни неби се десавало ниста сто се данас десава.И на залост И дан данас тезите за том истом босном.сто се тице привреде нисте ниста бољи ни ви.то се да из прилозеног видјет.тако да додик И остали муљатори зиве на алијин рацун.па сад контајте.

Name

ре репликар

21.07.2017 09:51

За разлику од тебе је написао конструктиван коментар који се састојао са висе од три ријеци...мада за тебе је и то успјех...Јбг истина боли,,али она и даље остаје истина.

Name

Турбоскара

23.07.2017 12:50

Одговор ре. заврсио сам ја право мој ре био сам најбољи у управнпј сколо из књозевности и исао на такмицење измрдју осталог сам правио кризаљке за новине.Сто писем овакп то је сто писрм са мобилног телефона који је старија верзија прст ми је 5путта веци од слова а опције док мадјем тацку упитник узвицник треба ми пола сата зато нестављам тацку велико слово и остало.дал сам писмен па питај господина професора Бранка Граховца професор српског језика па цетии он објаснити неке ствари.Ја дам коментар на оно ста мислим и видим немора да сам управу као ни многи други .А колико је ко писмен или мислис да аи писмен а у глави ти празнина то је највеце зло.толко од мене поз свима

Name

Даре

21.07.2017 07:44

Сад говори тако а јуче је говорио да смо ми РС бољи дио БиХ.Волио бих знати кад је овај човјек говорио истину и да ли икад говори истину. Посљедице његове владавине ће памтити наси унуци и питати се јел он стварно био нормалан. Данас кад се свијет мијења вртоглавом брзином и напредује у сваком смислу,са нама управља група "сецикеса" која нас пљачка на примитиван начин и то на принципу отимања и немозете ми ниста. Задужују нам дјецу као да би нешто градили а у суштини граде да би узимали.Свадјају нас са комсијама само зато што не могу да краду и комсију. Док је шпирић био предсједавајући Вијећа министара и наручивао АУДИ за вијеће министара и плаћао га као да је од платине прављен и то наравно БРЧКО ГАС у тад је БИХ била одлична а сарадња са комшијама је нешто што се треба радити због специфичности БиХ.Тако у недоглед, ако се случајно деси да "он" и његови поново дођу на ниво БИх ( свим срцем сам против тога) онда ће бити да се "уреде односи". У РС више нико не долази и нико неће да ради овде,одлазе нам најбољи,уписују се факултети који могу вани да користе, нема Славе на којој се не дискутује "како спасити омладину"тј "само да иду одавде". А "ОН" и његови "жваћу" стално исто,немају идеју шта даље,ова прича као Сарајево је криво је давно отрцана и више је нико и не слуша.Срећан је дан кад "ОН" и његови оду, тад ћемо сјести да видимо шта ћемо, до тад ДРЖИТЕ се и џепове зашијте,повећање ПДВ, акциза на гориво а све у циљу да нама буде боље зато хоће повецање , није то због некога другог то је за наше добро немојте да се узрујавате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

21.07.2017 08:55

Даре, гдје ти зивис? Отидји мало у Бања Луку или Бијељину па цес видјети како се зиви! Знам да се у мањим срединама зиви несто лосије али то је до власти на локалу а не до Владе Републике Српске или Предсједника Додика! Нацелници Опстина и одборници у истим морају мало висе радити на развоју својих средина! Република Српска је децентарлизована и опстине имају доста полуга власти да уреде своје средине !

Name

ре ннн

21.07.2017 09:47

Ти никако да нас се скинес ск.рца,висис 24 сата,ститеци Милу.

Name

за ннн

21.07.2017 18:55

Бас ти знас како то зиве људи у БН, ја знам пар фамелија који иду скоро гладни у кревет и не знају ста их сутра цека.Јос је то јаране Сенберија хране у ово доба у изобиљу а људи гладни не могу себи приустити основно.

Name

Блунт

23.07.2017 15:02

Како да не. Баја увијек говори истину. Мада, висе ону фиктивну.

Name

Дрипац ФИКТИВНИ

21.07.2017 07:47

Миле Додик дрипац ако ишта воли то је фиктивно,фиктивне фирме,фиктивне рачуне,фиктивна потраживања,фиктивни новац итд...а са друге стране,као,не воли БИХ...па да није БиХ овакве каква је гдје би Милорад Додик могао регистрирати заједно са Новоматицом НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо и прати новац несметано и без санкција...да није БиХ оваква како би Милорад Додик крао новац и са украденим новцем отварао офшор фирме са дрипцем Владимиром Делићем: ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕС Лтд,ВД ХОЛДИНГС Лтд и УНИБРОС СТЕЕЛ Лтд...да си Милораде у било којој другој држави,осим у босни,био би у затвору,односно затворској болници...

ОДГОВОРИТЕ
Name

веса

21.07.2017 07:52

Ма јој битно је да је РС самоодрзив и просперитетан... ФАКТИЦКИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бозе опрости

21.07.2017 10:16

На ста све цовјека натјера лоповлук и криминал и како се мјења као врјеме људи пазите се црна образа,не природног него лоповског.

Name

Цццц

21.07.2017 07:53

Људи па овај лик звани Додисмрад је зрео за ЛУДНИЦУ.Изазват це рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њемац

21.07.2017 07:59

хехех, до сад је овом прицусом добијао велику вецину Оваца. Да је крива Босна, Алија, Бакир, Инзко, Арапи, ЕУ, Америка.... Бас ме интересује хоце ли и овај пут ваљат да се Овце и даље придобију. хехех...

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

21.07.2017 08:02

Зато си ти од своје дјеце направио тајкуне,по бањалуци и рс-у хрпа неких локала итрговина иза којих стоје имена додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

21.07.2017 08:02

Најбоље бих било да се БиХ распадне и да нико не одговара за оно сто је урадио, ко је јамио - јамио је.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукоц

21.07.2017 08:05

Кампања кренула а резултати власти никакви. Оцем друго него о подјелама народи се удрузују Миле бих растављао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И даље млати и лупета!

21.07.2017 08:21

"Српска не може да досегне максимална достигнућа у економији зато што постоји оквир који се зове Додик са удруженим криминалним кланом који се зове СНСД",овако гласи оригимал изјаве Додика РТРС. Шта тај човјек мисли да смо сви дебили као његови чланови партије СНСД.Нисмо то ће се ускоро и практично видјети! Кога он замајава .Нажалост БиХ постоји и де факто и де јуре ,што би премијерка рекла фактички и формално.У том оквиру је и РС.Сви би желели самосталност али оквирни споразум не дозвољава,према томе морамо се кретати у тим оквирима и узети најбоље за РС а не прикривати неспособност и економски крах позивајући се на нефункционалност БиХ,референдуме и слично.Народе не слушајте овог демагога око њега је све голи лопов на челу са њим. Има један други приступ.Дејтон је оквир за слику са основним непромјенљивим елементима и то:слика је подјељена на два дијела 49% РС и 51% ФБиХ;дате су три основне боје зелена(бошњаци),плава(срби) и жута (хрвати) да се уради слика.Ако се боје добро сложе може бити ок,с обзиром да су "незгодне" за мијешање, ако не знамо или дамо незналицама добићемо нејасну и мутну слику без садржаја,што је случај са садашњим "умјетницима".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.07.2017 08:55

Постујем све сто си рекао, али нама из ФБиХ стварно не смета да се одвојите...ако то зелите мозете слободно.

Name

Одг.

21.07.2017 10:44

Ок,ваш став је такав,међутим не мисле тако ваши званични сународници они су искључиво за унитарну БиХ,што имплицира мајоризацију, која је између осталог била узрок рата!

Name

Мата

21.07.2017 20:23

У уставу БиХ постоји и треци ентитет Брцко ДЦ БиХ за који је Додик потпис ставио а сви то заборављамо.Брцко ДЦ висе има надлезности и од ентитета и сто је највазније дијели рс на два дијела ,генијална америцка политика.

Name

Ре поновно

22.07.2017 12:31

Друзе, нас је став такав и тако зивимо. Схвати да није проблем у нама Босњацима проблем је у вама. Ви немате новца, пропадате и измисљате разлоге да с нама заратите јер сте сиротиња, да вам је отимат и пљацкат. Став Босњацких представника унитаран казес? Па какав је став Српских представника званицни? Расписите га па цес видјет да нам је свеједно. Вама 92 није било свеједно, знас ли засто? Јер смо ми радили за вас у Југи, висе тога нема. Пропадните у сиротињи.

Name

ОО5

21.07.2017 08:23

Знаци да је и Додик заљубљен у БиХ, јер и он има добра примања као и зараду. Све с ноге на ноге истјерати из РС као и ФБиХ, и бице све у реду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

21.07.2017 08:36

ГДЈЕ ЈЕ ДЕЈТОН ПОТПИСАН , ДА НИЈЕ МОЗДА У САРАЈЕВУ ?

Name

МК

21.07.2017 08:24

ПРОКЛЕТНИЧЕ ТИ СИ ЛИЧНО И ТВОЈИ МИНИСТРИ УНИШТИЛИ ШТО СЕ УНИШТИТИ МОГЛО И САД КРИВИШ ТАМО НЕКЕ НЕБИТНЕ ГДЈЕ ГОД СТЕ МОГЛИ ПРВО СТЕ СЕБЕ УГРАЂИВАЛИ А РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И ЊЕНОМ НАРОДУ СТЕ ДАВАЛИ ,АКО" ШТА ОСТАНЕ .ПРЕСТАНИ ВИШЕ ИЗНОСИТИ ЛАЖИ ОВОМ НАРОДУ ПРИЗНАЈ ШТА СИ ПОКРАО ЗА СЕБЕ И ФАМИЛИЈУ БЛИЖЕ И ДАЉЕ РОЂАКЕ И ТВОЈЕ ФИКТИВНЕ ПРИЈАТЕЉЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марк Рентон

21.07.2017 08:25

Олошу један па хоћеш ли икад почети да се бавиш правим проблемима?? Срам те било.... ал нећеш ни ти вјечно.... живим за дан да ти се све одузме и свим твојим тајкунима.. А онда би вас, све заједно, ставио у 50 квадрата, дао вам 500 марака мјесечно.... па да видим како ћете, а ако којим случајем не буду плаћени рачуни, кукала вам мајка!!! Тебе и твоју свиту треба тако казнити да се између себе изједете... и стварно се питам до када ћемо трпити ова понижења овог вкв трактористе!!! А овај што се потписује са ннн, ако је из Бања Луке нека се јави да ми објасни и убједи у успјех овог олоша љевчанског!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

21.07.2017 08:36

Да није бих оваква Додик би давно био у затвору. Он њу овакву треба цувати и његовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

21.07.2017 08:42

Ста ви зелите госп. Додик .Да ли зелите да будете пресједник свих градана Републике Српске,да будете пресједник ентитета који је правно уреден у којем се бори против криминала и корупције који је економски просперитетан и да са тих позиција упозорите комсије ако сматрате да они погресно воде свој ентитет и да успоравају развој цитаве земље.Не господине Додик ви имате друге намјере јер ви сте вода клана и као васим колегама из друга два народа циљеви су вам не национални и опстенародни интереси него лицни и спремни сте да произведете рат на овим просторима да би сацували своје позиције или побрисали своје прљаве послове.Да госп. Додик спремни сте произвести нове избјеглицке колоне и угрозити свој народ јер рацунате да опљацканим новцем мозете купити мир и слободу у неким другим дрзавама.Спремни сте бити реметилацми фактор у име неких земаља које би вам обезбједили утоцисте јер це те се на крају морати скривати од сопственог народа.Нато пакт је донио одлуку да це интервенисати у БиХ ако доде до меду националних сукоба,да ли је то оно сто ви призељкујете.Госп.Додик вријеме је да одете јер ако не одете ви Српски народ ризикује да он оде са ових простора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

21.07.2017 08:48

Дали је и налаз психијатра фиктиван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали а и велики

21.07.2017 08:53

У Сарајеву нико не оспорава РС (РС тамо има своје представнике који несто бар покушавају) само МД то оспорава. Он први пут са овим признаје да РС пропада јер Сарајево кочи напредак РС а не обратно. Сви хоце у унију западног балкана по иницијативи Вуцица он НЕЦЕ ! Вјероватно је Сарајево и за то криво ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

вп

21.07.2017 09:05

Можете причати и мрзити госп. Додика колико хоћете али он ради добро за РС. Сад у октобру повисити ће пензије а од наредне године и плате. Побједа је његова и идуце године. Немојте да мрзите иуспјешне и лажете све ове године како неће бити ништа и како само банкрот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.07.2017 12:33

Владао вам сто година аБд!

Name

БиХ

21.07.2017 09:11

Додо,прави си гедзан,само неотесане сировине могу свакодневно понављати глупости.Глумис В.Србина а сустина је останак на власти и лицни интереси.И Срби те презиру,осим оних које си ухљебио насим парама,наравно има ту и Босњака и Хрвата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

21.07.2017 09:15

Е ОВАКО СЕ "ВЛАДА"... "У нашем газдинству се покушава смијенити најуспјешнији директор - инжињер шумарства Слободан Пејовић, а на његово мјесто поставити 'тесар' Неђо Машић, који је, како нам је речено, прије мјесец дана у управу шума донио неку диплому менаџмента са неког од приватних факултета у Приштини", тврде моји саговорници. а већина кадрова су им такви ...узмите само оног из Власенице све ће бити јасно....ко преживи причаће....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ублеха

21.07.2017 09:40

Јос једно прдјење неуспјелог истросеног политицара,,који је у банкрот довео и сопствени ентитет ,,а народ осиромасио ,,,и сад наравно крива је БиХ...која коци тако успјесну рс...ово ми тацно лици на спрдњу..Ма колико ти тупио о томе да је бих неуспјесна..то су само твоје пусте зеље...снови...и ти мозес добити изборе само на тобозе угрозености срба од стране федерације...прегласавању итд..итд...у коју мозе повјеровати само глуп цовјек..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

21.07.2017 09:46

Досадио си висе и Богу и Народу са истим прицама,пусти висе овај јадни Народ да зиви,а не трпај га дубље у проблеме,ниједна подјела без зртава није просла.Ако ти неодговара или коме не одгавара овај простор нека иде гдје му је боље,само рата висе не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕМА ВИСЕ ЦИЛЕ МИЛЕ

21.07.2017 09:52

ПА ТИСИ ОНДА У ПРВИМА БАЈА КОЈИ СИ ЗАЉУБЉЕН У БИХ ЈЕР ТИ ПРИМАС НАЈВЕЦИ НОВАЦ И КРАДЕС СА СВОЈИМ ТАЈКУНИМА,САД ТИ КРИВ НЕКО ДРУГИ СТО СИ ЕКОНОМСКИ СЛОМИО РЕПУЛИКУ СРПСКУ А СЕБЕ ОБОГАТИО.УВИЈЕК СИ ГОВОРИО ДА ЈЕ Р.С. БОГАТИЈИ ДИО БИХ.АЛИ СИ ОБРАТНО МИСЛИО САМО СИ ТИ И ТВОЈИ ПАЈДАСИ БИВАЛИ БОГАТИ ПА САД КРИВИС ОНЕ КОЈИМА НИКАД НИСИ НИ ДАО ДА ЗАВИРЕ У БУДЗЕТ Р.С.ПОД КЛИКОМ КАКО ТИ ЦУВАС Р.С. ОДНОСНО ПЉАЦКАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

најтезе је вама полит.сто немозе тако а сти би ви зељели

21.07.2017 10:04

Могао би ти додик тако јос 100 година да си сигуран да це бити тако.Али се ти бојис да неце тако моци јос дуго па се секирас.Мислим да тај страх муци исто и твоје сараднике Бакира и цовица непомазе висе иса прица годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДИКОВИНА

21.07.2017 10:25

Тешко овци којој руно смета тешко к.... ком длаке сметају,а шта ето сад теби смета.Сад ти је БиХ крива,сад су они у Федерацији непријатељи РСа и они нам узимају приходе ПДВа и остале порезе који се обрачунавају и остварују у РСу.Да није њих да их не морамо хранити ми би давно били јачи од Њемачке.Незнам јеси ли и ово овако рекао,али нешто слично јеси у свом стилу.Дај више сјаши с овог народа,тражи негдје азил и ослободи људе.

Name

леми

21.07.2017 10:10

Е нецес ти о томе одлуцивати на твоју залост каква це бити БИХ дзаба се тросис и млатис празну сламу а никад зрна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еллиот

21.07.2017 13:30

Да ниси мислио реци фикција која је у пракси непроводива? Глави разлог за то је високи представник и његов кабинет. Они у максимално закаxали. Заказало је и правосудје, до те мјере да пола судија и тузилаца треба похапсити. Зато организовани криминал није фиктиван него реалан и доказан, и само се цека да изгубис следеце изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

21.07.2017 18:49

Будалетина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Токмак

21.07.2017 21:25

Људи овдје 1000 година зиве скупа,други их завадјају и вецином ратују за тудја царства. И презивјели су велике недаце цареве и краљеве и сад се насо један велики ум из Лактаса да доказе како је то немогуце и како у овој малој и све мање насељеној земљи треба да направимо не 3 дрзаве него 3 континента. Умјесто да афирмисемо вриједности које су нам заједницке ми и данас послије свих искустава хоцемо да будемо овце у етницким торовима које це неко да завадја да би њима лаксе владао. Ја знам а вецина овдје це се слозити да је Миле од прије 20 година био нека друга особа. Гнусо се национализма градио је мостове са другим у најтезим временима и благо рецено овај данасњи Миле Додик би му се згадио. Ста је довело до тог заокрета ваљда велике паре,не знам,мозда да имам стан у Београду и да га продам 17 пута као он а да је јос моје власниатво схватио би ста је поента свега. Ваљда се парама мозе сваста урадити али теско постати бољи цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

22.07.2017 11:50

Ти си милораде обицни лупез јер само гледас свој и своје породице, украдено је проклето и на крају казна долазис.немој никога кривит милораде јер си усицарио сто си могао ,па досо крај нема висе обруц се стезе није запад будала јер те је провалио.економија неиде због тебе јер си све покро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иста пјесма иста музика

23.07.2017 08:40

Цули ти баја ста ти поруци онај Америцки Дипломата неку вецер на интервију,да си био премали кад су те они доводили на власт и да си се радовао као мало дете.Онда казе даље американац како си се нагло богатио нелегално да си поцео глумити велко србина како би придобио веци дио народа и манипулацијом спасавао себе од одговорности.И на крају поруцио ти да је време да идес и морацес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

23.07.2017 20:54

Почели сте као РТРС, макни га бар један дан са портала,

ОДГОВОРИТЕ