ЛЕ: Широки испао од Абердина у финишу!

БиХ без клуба у Европи! Испао и Широки Бријег! Босна и Херцеговине више нема ниједног представника у међународним такмичењима.

Фудбал 20.07.2017 | 23:21
ЛЕ: Широки испао од Абердина у финишу!
Послије сарајевског Жељезничара, који је елиминисан од АИК-а у Штокхолму, Широки Бријег у четвртак увече није издржао притисак на "Пецари" против Абердина (0:2) и БиХ је остала без иједног представника у Европи!

Раније су своје европске епизоде завршили Сарајево и мостарски Зрињски.

Иако су изабраници Горана Саблића имали активан резултат из Шкотске (1:1) и пуну "Пецару" на својој страни, нису успјели да реализују своје шансе што су у неколико минута сурово казнили играчи Абердина - 0:2 (0:0).

Грег Стјуарт у 72. и Гери Мекеј - Стивен три минута касније затресли су мрежу Луке Билобрка и разријешили све дилеме око проласка у даље такмичење, растуживши навијаче актуелног побједника Купа БиХ.

Шкоти ће у наредној рунди играти против кипарског Аполона, који је укупним резултатом 5:1, савладао Зарију, иначе тим који је избацио Сарајево.

У првих 45 минута није виђен посебно атрактиван фудбал, али јесте било много борбености и неколико полушанси Дејана Чабраје и Ивана Крстановића.

Широки Бријег је био бољи ривал у првом дијелу, али су у наставку Шкоти преузели примат и креиррали пар одличних шанси испред гола домаћина које нису успјели да реализују.

Грег Стјуарт и Ендру Консидин, као и Рајан Кристи су убацили у вишу брзину, па је у другом дијелу била више него евидентна разлика у квалитету.

Међутим, најбољу шансу и потез меча био је волеј Ивана Крстановића, али и одлична реакција Џоа Луиса, који је крајњим напором избацио лопту у корнер.

И онда је услиједило "паклених" пет минута и двије лопте су завршиле иза леђа Луке Билобрка за крај надања о пласману у треће коло квалификација за Лигу Европе.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар