LE: Široki ispao od Aberdina u finišu!

BiH bez kluba u Evropi! Ispao i Široki Brijeg! Bosna i Hercegovine više nema nijednog predstavnika u međunarodnim takmičenjima.

Fudbal 20.07.2017 | 23:21
LE: Široki ispao od Aberdina u finišu!
Poslije sarajevskog Željezničara, koji je eliminisan od AIK-a u Štokholmu, Široki Brijeg u četvrtak uveče nije izdržao pritisak na "Pecari" protiv Aberdina (0:2) i BiH je ostala bez ijednog predstavnika u Evropi!

Ranije su svoje evropske epizode završili Sarajevo i mostarski Zrinjski.

Iako su izabranici Gorana Sablića imali aktivan rezultat iz Škotske (1:1) i punu "Pecaru" na svojoj strani, nisu uspjeli da realizuju svoje šanse što su u nekoliko minuta surovo kaznili igrači Aberdina - 0:2 (0:0).

Greg Stjuart u 72. i Geri Mekej - Stiven tri minuta kasnije zatresli su mrežu Luke Bilobrka i razriješili sve dileme oko prolaska u dalje takmičenje, rastuživši navijače aktuelnog pobjednika Kupa BiH.

Škoti će u narednoj rundi igrati protiv kiparskog Apolona, koji je ukupnim rezultatom 5:1, savladao Zariju, inače tim koji je izbacio Sarajevo.

U prvih 45 minuta nije viđen posebno atraktivan fudbal, ali jeste bilo mnogo borbenosti i nekoliko polušansi Dejana Čabraje i Ivana Krstanovića.

Široki Brijeg je bio bolji rival u prvom dijelu, ali su u nastavku Škoti preuzeli primat i kreirrali par odličnih šansi ispred gola domaćina koje nisu uspjeli da realizuju.

Greg Stjuart i Endru Konsidin, kao i Rajan Kristi su ubacili u višu brzinu, pa je u drugom dijelu bila više nego evidentna razlika u kvalitetu.

Međutim, najbolju šansu i potez meča bio je volej Ivana Krstanovića, ali i odlična reakcija Džoa Luisa, koji je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

I onda je uslijedilo "paklenih" pet minuta i dvije lopte su završile iza leđa Luke Bilobrka za kraj nadanja o plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.



Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar