Анализа: Клацкалица за тениски Но 1...

Велика четворка бира међу собом! Федерер, Надал, али и Ђоковић могу да се до краја године нађу на првом месту АТП листе, наравно ако им Мари дозволи. Анализирали смо шта све чека четворицу величанствених у другој половини сезоне и шта ко има да брани од поена

Тенис 23.07.2017 | 23:00
Анализа: Клацкалица за тениски Но 1...
Прва половина тениске сезоне је готова, те сада следи краћи одмор за оне најбоље, па наставак борби. Пре свега за титуле, али и за прво место на АТП листи. Њу ће, наравно водити "велика" четворка, то јест Енди Мари, Рафаел Надал, Роџер Федерер и Новак Ђоковић.

А пошто су практично све освојили, а богами и били сви одреда на лидерској позицји, сада се, чини се све своди на међусобни престиж. Њих четворица, иако медији покушавају да створе другачију слику, заправо нису поодавно у лошим односима. Шта више, како време пролази тако су увидели да се морају држати не би ли се одбранили од млађих нараштаја. И за сада им то баш, баш иде од руке.

А како ствари стоје, барем ове сезоне нико осим "велике четворке" неће ни моћи да приче ни титулама на грен слему, а пре свега првом месту на светској лествици. А када је тако, ред је да бацимо поглед на ситуацију и да видимо ко шта игра, и колико бодова брани до краја сезоне. Не треба заборавити да су њихови календари увек лако променљиви, нарочито ако су повреде у питању, па је тако мастерс у Канади под знаком питања за Марија и Ђоковића, а наш ас би могао и дуже да паузира ако се одлучи на операцију лакта тако да је цео други део сезоне за њега под знаком питања

1. Енди Мари, тренутно 7.750 АТП поена, брани 5.460
Најављени турнири: Монтреал мастерс (?), Синсинати мастерс, УС Опен грен слем, Пекинг АТП 500, Шангај мастерс, Париз мастерс и завршни мастерс у Лондону (?).

2. Рафаел Надал 7.465 АТП поена, тренутно, брани 370
Најављени турнири: Монтреал мастерс, Синсинати мастерс, УС Опен грен слем, Пекинг АТП 500, Шангај мастерс, Базел АТП 500, Париз мастерс и завршни мастерс у Лондону.

3. Роџер Федерер, тренутно 6.545 АТП поена, брани 0
Најављени турнири: Монтреал мастерс (?), Синсинати мастерс, УС Опен грен слем, Шангај мастерс, Базел АТП 500, Париз мастерс (?)и завршни мастерс у Лондону.

4. Новак Ђоковић, тренутно 6.325 АТП пеона, брани 3.740
Најављени турнири: Монтреал мастерс (?), Синсинати мастерс (?), УС Опен грен слем (?), Пекинг АТП 500 (?), Шангај мастерс (?), Париз мастерс (?)и завршни мастерс у Лондону (?).

Када се овако ствари поставе, јасно је да ће Мари и Ђоковић тешко успети да стану на путНадалу и Федереру који ће, по свему судећи до краја 2017. узти шта им припада, а то је повратак на прво место,. Да ли обојица, или тек један од њих, остаје да се види. Први прилику да то учини има Федекс и то евентуланим тријумфом у Синсинатију.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар