Analiza: Klackalica za teniski No 1...

Velika četvorka bira među sobom! Federer, Nadal, ali i Đoković mogu da se do kraja godine nađu na prvom mestu ATP liste, naravno ako im Mari dozvoli. Analizirali smo šta sve čeka četvoricu veličanstvenih u drugoj polovini sezone i šta ko ima da brani od poena

Tenis 23.07.2017 | 23:00
Analiza: Klackalica za teniski No 1...
Prva polovina teniske sezone je gotova, te sada sledi kraći odmor za one najbolje, pa nastavak borbi. Pre svega za titule, ali i za prvo mesto na ATP listi. Nju će, naravno voditi "velika" četvorka, to jest Endi Mari, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković.

A pošto su praktično sve osvojili, a bogami i bili svi odreda na liderskoj pozicji, sada se, čini se sve svodi na međusobni prestiž. Njih četvorica, iako mediji pokušavaju da stvore drugačiju sliku, zapravo nisu poodavno u lošim odnosima. Šta više, kako vreme prolazi tako su uvideli da se moraju držati ne bi li se odbranili od mlađih naraštaja. I za sada im to baš, baš ide od ruke.

A kako stvari stoje, barem ove sezone niko osim "velike četvorke" neće ni moći da priče ni titulama na gren slemu, a pre svega prvom mestu na svetskoj lestvici. A kada je tako, red je da bacimo pogled na situaciju i da vidimo ko šta igra, i koliko bodova brani do kraja sezone. Ne treba zaboraviti da su njihovi kalendari uvek lako promenljivi, naročito ako su povrede u pitanju, pa je tako masters u Kanadi pod znakom pitanja za Marija i Đokovića, a naš as bi mogao i duže da pauzira ako se odluči na operaciju lakta tako da je ceo drugi deo sezone za njega pod znakom pitanja

1. Endi Mari, trenutno 7.750 ATP poena, brani 5.460
Najavljeni turniri: Montreal masters (?), Sinsinati masters, US Open gren slem, Peking ATP 500, Šangaj masters, Pariz masters i završni masters u Londonu (?).

2. Rafael Nadal 7.465 ATP poena, trenutno, brani 370
Najavljeni turniri: Montreal masters, Sinsinati masters, US Open gren slem, Peking ATP 500, Šangaj masters, Bazel ATP 500, Pariz masters i završni masters u Londonu.

3. Rodžer Federer, trenutno 6.545 ATP poena, brani 0
Najavljeni turniri: Montreal masters (?), Sinsinati masters, US Open gren slem, Šangaj masters, Bazel ATP 500, Pariz masters (?)i završni masters u Londonu.

4. Novak Đoković, trenutno 6.325 ATP peona, brani 3.740
Najavljeni turniri: Montreal masters (?), Sinsinati masters (?), US Open gren slem (?), Peking ATP 500 (?), Šangaj masters (?), Pariz masters (?)i završni masters u Londonu (?).

Kada se ovako stvari postave, jasno je da će Mari i Đoković teško uspeti da stanu na putNadalu i Federeru koji će, po svemu sudeći do kraja 2017. uzti šta im pripada, a to je povratak na prvo mesto,. Da li obojica, ili tek jedan od njih, ostaje da se vidi. Prvi priliku da to učini ima Fedeks i to eventulanim trijumfom u Sinsinatiju.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar