Сладолед слави свој дан!

Данас се широм свијета 33. годину заредом прославља дан најхладније кремасте посластице – сладоледа.

Република Српска 20.07.2017 | 18:18
Сладолед слави свој дан!
Десерт који је идеално расхлађење у врућим љетним данима датира још из древне Кине, када су се на дворовима мијешали лед и млијеко, а у Европу је стигао у 17. вијеку, доласком Арапа на Сицилију.

Дуго времена, сладолед је био резервисан само за високе слојеве друштва, све до почетка његове индустријске производње у 19. вијеку.

Од тада, развој технологије омогућио је комбиновање различитих укуса, облика, производњу корнета и сладоледа на штапићу. Данас се сусрећемо и са брзим припремама сладоледа на хладним плочама, на којима се уз одабир омиљених укуса, за само неколико минута може уживати у овом слатком задовољству.

Ако сте помислили да је сладолед само калорични десерт и ништа друго, разувјериће вас чињенице да су одређени сладоледи добар извор витамина и антиоксиданса, да садрже витамине А и Б те калцијум, а за неке можда и најважнија информација је та да се сматра једним од мање калоричних десерта.

Када је ријеч о укусима, истраживања показују да се поред свих данас доступних новотарија љубитељи овог хладног освјежења најчешће одлучују за укус ванилије те чоколадни прелив.



Уз препоруку да се данас препусте уживању у овој сласно-хладно-кремастој посластици, која ће несумњиво пријати њиховим непцима у овим врућим љетним данима, Тропиц маркет Бијељина, у којем је доступно више од 200 врста сладоледа, поводом Свјетског дана сладоледа изненадио је своје купце бесплатним сладоледима којима су се обрадовали и расхладили како најмлађи, тако и они мало старији.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар