Сума у Партизану - "побједа над Звездом"!

Најскупљи фудбалер у историји Партизана Сејдуба Сума поручио је да је свестан очекивања коју та чињеница носи. Сејдубу Сума је најплаћенији играч у историји Партизана. Каже да му је то "додатна мотивација да се докаже и одужи". Илиев: "Имали смо великог такмаца у борби за Суму, нашег највећег ривала и победили смо фер. Хвала и навијачима".

Фудбал 20.07.2017 | 15:30
Сума у Партизану - "побједа над Звездом"!
"Стижем у фантастичан клуб, ово је корак напред у мојој каријери, част ми је да будем овде, да се докажем, напредујем и будем још боји. Даћу најбоље од себе за клуб. Свестан сам свега, висина трансфера ми је само додатни мотив", рекао је фудбалер из Гвинеје.

Досадашњи плејмејкер Слована из Братиславе истакао је да је спреман да заигра већ против Олимпијакоса.

"Мислим да ћу бити стартер против Олимпијакоса, имам пет дана да се докажен на тренинзима, данас ћу се упознати са тимом и тренером Ђукићем", истакао је Сума и додао да му је Леандро Тавамба причао о историји Партизана и навијачима, као и да ће учинити све да буде ефикасан као прошле сезоне када је у Словачкој постигао више од 20 голова.

Готово две године Партизан настоји да га доведе. И коначно, лета 2017. године, у томе је успео.

Сејдубу Сума, најнижи играч у историји Партизана (161 цм), од данас је задужио дрес са бројем 20 ("тај број ми се одувек највише свиђа"), а с обзиром на то да је оборио и клупски рекорд што се тиче новца исплаћеног за трансфер (1,6 милиона евра), од њега се сада очекује много.

Рекао је то и спортски директор Ивица Илиев који се захвалио и Суми, али и навијачима, што је овај трансфер коначно остварен.

"Трансфер јетрајао дуго, преко годину и по, много енергије смо потрошили, али смо успели, показали смо да се стрпљење исплати. Председник Слована је рекао да смо имали такмаца (у овом трансферу) у једном великом клубу. Да, великог такмаца - нашег највећег ривала, којег ја изузетно поштујем, који је такође желео Суму, али победили смо у фер утакмици. Захваљујем се Суми који је рекао да жели у Партизан, али и навијачима који су нам у овоме били 12. играч и утицали на то да он дође код нас. Ово ме подсетило на нека давна времена када сам био дечак и када су се два велика бренда српског и југословенског фудбала, Партизан и Црвена звезда, борили да доведу најбоље играче. Ево, опет се то догодило", рекао је Илиев.

Додао је да је однос њега и Суме, који су градили протекле две године, кулминирао овим потписом.

"Имам велико очекивање од њега, као и сви навијачи Партизана, јер једноставно, кад је неко најплаћенији то се од њега и очекује. Дошао је са великим самопоуздањем, вере у своје квалутете, али и свестан величине Партизана", рекао је Илиев.

Сума се захвалио Партизану на указаном поверењу и шанси и истакао да је желео да дође у овај клуб, који је "фантастичан" и "у којем верује да ће напредовати".

Обећао је да ће дати све од себе и да ће се играма одужити и доказати.

Сума очекује да већ од меча против Олимпијакоса у 3. колу квалификација за Лигу шампиона буде стартер.

"Стижем у фантастичан клуб, ово је корак напред у мојој каријери, част ми је да будем овде, да се докажем, напредујем и будем још боји. Даћу најбоље од себе за клуб. Свестан сам свега, висина трансфера ми је само додатни мотив", рекао је фудбалер из Гвинеје.

Сума се после конференције за медије представио навијачима на главном терену стадиона у Хумској, као што то раде Реал и Барселона, поздрављен је аплаузима, показао је делић фудбалске вештине, потписивао аутограме, а најсрећнији су добили и његов дрес са бројем 20.

Партизан у уторак дочекује Олимпијакос, у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Реванш је осам дана касније у Пиреју.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар