Suma u Partizanu - "pobjeda nad Zvezdom"!

Najskuplji fudbaler u istoriji Partizana Sejduba Suma poručio je da je svestan očekivanja koju ta činjenica nosi. Sejdubu Suma je najplaćeniji igrač u istoriji Partizana. Kaže da mu je to "dodatna motivacija da se dokaže i oduži". Iliev: "Imali smo velikog takmaca u borbi za Sumu, našeg najvećeg rivala i pobedili smo fer. Hvala i navijačima".

Fudbal 20.07.2017 | 15:30
Suma u Partizanu - "pobjeda nad Zvezdom"!
"Stižem u fantastičan klub, ovo je korak napred u mojoj karijeri, čast mi je da budem ovde, da se dokažem, napredujem i budem još boji. Daću najbolje od sebe za klub. Svestan sam svega, visina transfera mi je samo dodatni motiv", rekao je fudbaler iz Gvineje.

Dosadašnji plejmejker Slovana iz Bratislave istakao je da je spreman da zaigra već protiv Olimpijakosa.

"Mislim da ću biti starter protiv Olimpijakosa, imam pet dana da se dokažen na treninzima, danas ću se upoznati sa timom i trenerom Đukićem", istakao je Suma i dodao da mu je Leandro Tavamba pričao o istoriji Partizana i navijačima, kao i da će učiniti sve da bude efikasan kao prošle sezone kada je u Slovačkoj postigao više od 20 golova.

Gotovo dve godine Partizan nastoji da ga dovede. I konačno, leta 2017. godine, u tome je uspeo.

Sejdubu Suma, najniži igrač u istoriji Partizana (161 cm), od danas je zadužio dres sa brojem 20 ("taj broj mi se oduvek najviše sviđa"), a s obzirom na to da je oborio i klupski rekord što se tiče novca isplaćenog za transfer (1,6 miliona evra), od njega se sada očekuje mnogo.

Rekao je to i sportski direktor Ivica Iliev koji se zahvalio i Sumi, ali i navijačima, što je ovaj transfer konačno ostvaren.

"Transfer jetrajao dugo, preko godinu i po, mnogo energije smo potrošili, ali smo uspeli, pokazali smo da se strpljenje isplati. Predsednik Slovana je rekao da smo imali takmaca (u ovom transferu) u jednom velikom klubu. Da, velikog takmaca - našeg najvećeg rivala, kojeg ja izuzetno poštujem, koji je takođe želeo Sumu, ali pobedili smo u fer utakmici. Zahvaljujem se Sumi koji je rekao da želi u Partizan, ali i navijačima koji su nam u ovome bili 12. igrač i uticali na to da on dođe kod nas. Ovo me podsetilo na neka davna vremena kada sam bio dečak i kada su se dva velika brenda srpskog i jugoslovenskog fudbala, Partizan i Crvena zvezda, borili da dovedu najbolje igrače. Evo, opet se to dogodilo", rekao je Iliev.

Dodao je da je odnos njega i Sume, koji su gradili protekle dve godine, kulminirao ovim potpisom.

"Imam veliko očekivanje od njega, kao i svi navijači Partizana, jer jednostavno, kad je neko najplaćeniji to se od njega i očekuje. Došao je sa velikim samopouzdanjem, vere u svoje kvalutete, ali i svestan veličine Partizana", rekao je Iliev.

Suma se zahvalio Partizanu na ukazanom poverenju i šansi i istakao da je želeo da dođe u ovaj klub, koji je "fantastičan" i "u kojem veruje da će napredovati".

Obećao je da će dati sve od sebe i da će se igrama odužiti i dokazati.

Suma očekuje da već od meča protiv Olimpijakosa u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona bude starter.

"Stižem u fantastičan klub, ovo je korak napred u mojoj karijeri, čast mi je da budem ovde, da se dokažem, napredujem i budem još boji. Daću najbolje od sebe za klub. Svestan sam svega, visina transfera mi je samo dodatni motiv", rekao je fudbaler iz Gvineje.

Suma se posle konferencije za medije predstavio navijačima na glavnom terenu stadiona u Humskoj, kao što to rade Real i Barselona, pozdravljen je aplauzima, pokazao je delić fudbalske veštine, potpisivao autograme, a najsrećniji su dobili i njegov dres sa brojem 20.

Partizan u utorak dočekuje Olimpijakos, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš je osam dana kasnije u Pireju.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar