Видео: Мостарци бакљама на Шкоте, један у болници!

Навијачи Абердина нападнути су у среду увече у Мостару, уочи утакмице против Широког Бријега у квалификацијама за Лигу Европе.

Фудбал 20.07.2017 | 13:30
Видео: Мостарци бакљама на Шкоте, један у болници!
Хаос у Мостару: Бакљама на шкотске навијаче! Присталице Абердина засуте бакљама уочи меча Лиге Европе. Има повређених који су збринути у болници.

До сукоба је дошло када су, претпоставља се маскирани навијачи Зрињског, клуба хрватске популације, пола сата пре поноћи бакљама засули 50 Шкота у једном кафићу у центру града.

Неколико шкотских навијача завршило је у болници због повреда главе, преноси британски лист Мирор. У Мостар је дошло око 200 присталица Абердина.

Неколико сати пре тога фудбалери Зрињског играли су у Марибору, где су са трибина стадиона "Људски врт" чули повици "Убиј усташе". 

Утакмица између Широког Бријега и Абердина игра се у четвртак од 20.45 на стадиону Пецара, удаљеног око 20 километара од Мостара. 

У првом сусрету у Шкотској било је 1:1.



Британски "Сан" преноси и да су осим напада бакљама, хрватски навијачи и физички насрнули на присталице шкотског клуба. Локална полиција саопштила је да су напад извели навијачи Зрињског.

Шкоти, који су организовано дошли на меч у квалификацијама за Лигу Европе, упозорени су пред полазак да би хрватски хулигани могли да направе инциденте.

Утакмица између Широког Бријега и Абердина игра се вечерас од 20.45 часова на стадиону Пецара, који је око 20 километара удаљен од Мостара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар