Video: Mostarci bakljama na Škote, jedan u bolnici!

Navijači Aberdina napadnuti su u sredu uveče u Mostaru, uoči utakmice protiv Širokog Brijega u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Fudbal 20.07.2017 | 13:30
Video: Mostarci bakljama na Škote, jedan u bolnici!
Haos u Mostaru: Bakljama na škotske navijače! Pristalice Aberdina zasute bakljama uoči meča Lige Evrope. Ima povređenih koji su zbrinuti u bolnici.

Do sukoba je došlo kada su, pretpostavlja se maskirani navijači Zrinjskog, kluba hrvatske populacije, pola sata pre ponoći bakljama zasuli 50 Škota u jednom kafiću u centru grada.

Nekoliko škotskih navijača završilo je u bolnici zbog povreda glave, prenosi britanski list Miror. U Mostar je došlo oko 200 pristalica Aberdina.

Nekoliko sati pre toga fudbaleri Zrinjskog igrali su u Mariboru, gde su sa tribina stadiona "Ljudski vrt" čuli povici "Ubij ustaše". 

Utakmica između Širokog Brijega i Aberdina igra se u četvrtak od 20.45 na stadionu Pecara, udaljenog oko 20 kilometara od Mostara. 

U prvom susretu u Škotskoj bilo je 1:1.



Britanski "San" prenosi i da su osim napada bakljama, hrvatski navijači i fizički nasrnuli na pristalice škotskog kluba. Lokalna policija saopštila je da su napad izveli navijači Zrinjskog.

Škoti, koji su organizovano došli na meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope, upozoreni su pred polazak da bi hrvatski huligani mogli da naprave incidente.

Utakmica između Širokog Brijega i Aberdina igra se večeras od 20.45 časova na stadionu Pecara, koji je oko 20 kilometara udaljen od Mostara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar