ЛЕ: АИК - Жељо... Лакше него на "Грбавици"!

У редовима вицешампиона БиХ оптимисти уочи вечерашњег реванш меча другог кола квалификација за Лигу Европе против АИК-а (19 часова).

Фудбал 20.07.2017 | 12:30
ЛЕ: АИК - Жељо... Лакше него на "Грбавици"!
Фудбалери сарајевског Жељезничара у четвртак од 19 часова на "Френдс Арени" покушаће остварити резултат који ће након 0:0 у првом мечу одвести сарајевске "плаве" у треће коло квалификација за Лигу Европе.

Играчи бх. шампиона одрадили су синоћ у Стокхолму посљедњи тренинг уочи меча, а медијима су се на редовној прес конференцији обратили шеф стручног штаба Славко Петровић и капитен Зајко Зеба.

"Мислим да нам је било теже пред први меч јер нису нам били познати као данас. Видјели смо на 'Грбавици' њихове врлине и мане. Кроз резултат 0:0 дали смо себи предност да овдје са постигнутим голом можемо проћи у треће коло квалификација. Морамо искористити мане њихове и зауставити врлине. Требамо играти као у Сарајеву 100 одсто сконцентрисани. Знам да нас очекује противник који ће играти ангажованије и офанзивније, али то је можда наша предност", истакао је Петровић, а преноси клупски сајт.

И капитен Сарајлија сматра да ће реванш меч бити лакши од оног у Сарајеву.

"Мишљења сам да ће нам бити лакше него у првој утакмици код куће, јер нисмо знали у каквом су они стању, а и ми смо исто играли више на резултат да не би примили гол. Очекујем да ћемо и ми бити у правом нашем свјетлу и да можемо дати овдје гол и направити АИК-у проблеме. АИК је сигурно добра екипа, али ја сам оптимиста", рекао је Зеба додавши:

"Подршка нам пуно значи. Поготово вечерас и да буде 100 наших људи довољно је да чујемо да има неко иза нас. Даћемо свој максимум и као што сам рекао оптимиста сам. Пробаћемо све што је у нашој моћи да направимо добар резултат и да пробамо проћи. Свима који дођу овдје желим да се захвалим јер треба доћи овдје, није баш близу", додао је предводних сарајевских "плавих".

Дуел АИК-а и Жељезничара судиће Грк Георгиос Коминис.

Подсјетимо, уколико успије да елиминише шведског представника, у трећем колу квалификација Жељо ће играти против португалске Браге.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар