LE: AIK - Željo... Lakše nego na "Grbavici"!

U redovima vicešampiona BiH optimisti uoči večerašnjeg revanš meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AIK-a (19 časova).

Fudbal 20.07.2017 | 12:30
LE: AIK - Željo... Lakše nego na "Grbavici"!
Fudbaleri sarajevskog Željezničara u četvrtak od 19 časova na "Frends Areni" pokušaće ostvariti rezultat koji će nakon 0:0 u prvom meču odvesti sarajevske "plave" u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Igrači bh. šampiona odradili su sinoć u Stokholmu posljednji trening uoči meča, a medijima su se na redovnoj pres konferenciji obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i kapiten Zajko Zeba.

"Mislim da nam je bilo teže pred prvi meč jer nisu nam bili poznati kao danas. Vidjeli smo na 'Grbavici' njihove vrline i mane. Kroz rezultat 0:0 dali smo sebi prednost da ovdje sa postignutim golom možemo proći u treće kolo kvalifikacija. Moramo iskoristiti mane njihove i zaustaviti vrline. Trebamo igrati kao u Sarajevu 100 odsto skoncentrisani. Znam da nas očekuje protivnik koji će igrati angažovanije i ofanzivnije, ali to je možda naša prednost", istakao je Petrović, a prenosi klupski sajt.

I kapiten Sarajlija smatra da će revanš meč biti lakši od onog u Sarajevu.

"Mišljenja sam da će nam biti lakše nego u prvoj utakmici kod kuće, jer nismo znali u kakvom su oni stanju, a i mi smo isto igrali više na rezultat da ne bi primili gol. Očekujem da ćemo i mi biti u pravom našem svjetlu i da možemo dati ovdje gol i napraviti AIK-u probleme. AIK je sigurno dobra ekipa, ali ja sam optimista", rekao je Zeba dodavši:

"Podrška nam puno znači. Pogotovo večeras i da bude 100 naših ljudi dovoljno je da čujemo da ima neko iza nas. Daćemo svoj maksimum i kao što sam rekao optimista sam. Probaćemo sve što je u našoj moći da napravimo dobar rezultat i da probamo proći. Svima koji dođu ovdje želim da se zahvalim jer treba doći ovdje, nije baš blizu", dodao je predvodnih sarajevskih "plavih".

Duel AIK-a i Željezničara sudiće Grk Georgios Kominis.

Podsjetimo, ukoliko uspije da eliminiše švedskog predstavnika, u trećem kolu kvalifikacija Željo će igrati protiv portugalske Brage.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar