Случај “Случаја Референдум”

Суд БиХ одбацио је оптужницу против Синише Карана и још три особе, чиме је, бар у најситнијем могућем, микронском, детаљу, бар привремено спасено Правосуђе БиХ.

Република Српска 20.07.2017 | 10:18
Случај “Случаја Референдум”
Руку на срце, наведену, што не рећи, кривотворену оптужницу било је много много теже потврдити, (био би то гигантски чин безакоња), него одбацити, из простог разлога што је усмјерена против лица која нису одговорна за незаконито спровођење референдума у Републици Српско, 25.09.2016. године; Истовремено, из те оптужнице су тешком и силном злоупотребом институције Тужилаштва БиХ, истјерани најодговорнији за безакоње.

Нема дилеме да је најодговорнији Милорад Додик, као што нема дилеме да је Тужилаштво БиХ, након дебакла, мртва институција у коју нико не може имати ни минимум повјерења.

Тужилаштво БиХ сахранило је само себе, показујући се некомпетентним, недораслим, потенцијално корумпираним и сасвим извјесно политичким оркестром, којим диригује неколицина кључних функционера у БиХ; Они су Тужилаштво БиХ претворили у свој лични алат и то је чињеница коју је немогуће демантовати.

Та чињеница, да је Тужилаштво БиХ оруђе у шакама групе моћника опасних намјера, тренутно је највећи безбједносни проблем у БиХ; Јер се то оруђе може врло лако, “правилном употребом”, искористити за изазивање сукоба.

Те намјере кристално осликава најновије “достигнуће” Тужилаштва БиХ - формирање предмета по пријави Изетбеговића против Додика; Не будимо неразумни: у овом случају, као и бројним другим, Додик и Изетбеговић су на истој страни, они су креатори ових/оваквих тужилачких драмотела, (у режији Човића и још понеких); Овај посљедњи им служи за одвлачење пажње од пада “референдума”, од “ревизије”, од Човићевих наводних ратних злочина…

Све наведено је само врло прљава игра водећих политичара, усмјерена директно против институција БиХ, које они врло успјешно минирају већ деценијама са два циља: Заштити себе и интересне групације које воде од било каквог прогона и, истовремено, слудити народ(е) што више, како не би видјели ни дрвета ни шуме.

Наизглед једноставно, али врло је то софистицирана игра у којој учествују владајући политичари, владајући правосудни шампиони безакоња, дрскости, безобразлука, бласфемије и владајући медији.

Додик, који је по други пут, буквално, разнио Тужилаштво БиХ у парампарчад и и његова јасна, јавно емитована кривица за безакоње, које се манифестовало свјесним непоштивањем Одлуке Уставног суда, мање су битни од ноторног доказа да Одлуке Уставног суда није испоштовало ни Тужилаштво БиХ.

Тужилаштво БиХ било је обавезно, рјешењем Уставног суда, да нађе кривце за неспровођење одлука Уставног суда, које је исти тај Уставни суд означио као кривично дјело.

Тужилаштво БиХ то није учинило, што је доказао Суд БиХ, одбијањем њихове исконструисане оптужнице, усмјерене против оних који немају никакву одговорност за неспровођење Привремене мјере Уставног суда БиХ, па се поставља питање ко ће сада бити одговарн за неспровођење и свјесно кршење одлука Уставног суда БиХ, јер ово више није “Случај Референдум”, већ “Случај Случаја Референдум”?!

Ходограм:
“Службена особа у институцијама Босне и Херцеговине, институцијама ентитета или институцијама Брчко Дистрикта Босне и Херцеговине, која одбије да изврши коначну и извршну одлуку Уставног суда Босне и Херцеговине, Суда Босне и Херцеговине или Дома за људска права, или спрјечава да се таква одлука изврши, или на други начин онемогућава њено извршење, казнит ће се казном затвора од шест мјесеци до пет година”, прецизирано је у члану 239 КЗ БиХ.

Додик је прекршио Закон, јер је одбио да изврши коначну и извршну Одлуку Уставног суда БиХ; Прецизније, Додик је одбио да изврши Привремену мјеру Уставног суда БиХ, која је коначна и извршна одлука; О њој нема расправе и такве одлуке морају бити спроведене.

Неизвршење таквих одлука је кривично дјело.

Уставни суд БиХ, 17.09.2016. године, донио је Привремену мјеру о забрани одржавања референдума у РС и било каквих активности по том питању, док Уставни суд БиХ не одлучи о уставности Одлуке Народне скупштине Републике Српске о расписивању референдума.

Доношењу Привремене мјере претходила су два значајна догађаја:

26.11.2015. - Уставни суд БиХ донио је Одлуку о укидању датума Дана Републике Српске и наложио Народној скупштини РС да у року од шест мјесеци усклади Закон о празницима РС са том Одлуком.
"Ми нећемо провести одлуку Уставног суда, а судије Одлуку могу окачити мачку о реп”, рекао је Додик 28.11.2015..

15.07.2016. - Народна скупштина Републике Српске донијела је Одлуку о одржавању референдума, на којем је било питање: Да ли подржавате да се 09.01. обиљежава и слави као Дан Републике Српске и утврдила да ће се референдум одржати 25.09.2016. Парламент је формирао и Комисију за провођење референдума, састављену од 9 чланова.

Након ове Одлуке Народне скупштине Републике Српске, услиједила је Привремена мјера о забрани (обустављању одлуке) одржавања референдума, коју је Уставни суд БиХ донио 17.09.2016. године. Исти дан Уставни суд БиХ одбио је апелацију Народне скупштине којом је тражено преиспитивање Одлуке тог суда, донесене 26.11.2015. године.

Квака је у сљедећем: Додик је био у проблему што није испоштовао Привремену мјеру Уставног суда БиХ, док се Уставни суд БиХ не изјасни о уставности одлуке Народне скупштине о расписивању референдума!

Додик је, након доношења Привремене мјере, изјавио: ”Уставни суд БиХ не може обуставити одлуку Народне скупштине РС, њу може поништити само Скупштина, а она неће засједати по том питању. Ми ћемо одржати референдум”! (17.09.2016.)

“Цијелој Републици Српској могу само да поручим да изађу на референдум и да сам спреман да понесем одговорност за овај процес”, рекао је Додик 18.09.2016. у Требињу и овом изјавом, дефакто, преузео сву одговорност за посљедице које ће изазвати одржавање референдума.

25.09.2016. - Одржан је референдум

30.09.2016. - Уставни суд БиХ доноси Рјешење о неизвршењу, којим се утврђује да Народна скупштина није извршила Одлуку Уставног суда од 26.11.2015. и да престаје да важи одредба Закона о празницима, према којој се 09.01. обиљежава као Дан РС.

01.12.2016. - Уставни суд БиХ поништио је резултате референдума одржаног 25. септембра 2016. године зато што је референдум проведен на основу Одлуке о расписивању републичког референдума од 15. јула 2016. за коју је Уставни суд утврдио да није у сагласности с Уставом БиХ.

Утврђено је да наведена одлука о расписивању републичког референдума није у сагласности с чланом И/2. и чланом ВИ/5. Устава БиХ зато што је том одлуком утврђено референдумско питање о којем већ постоји коначна и обавезујућа одлука Уставног суда као институције БиХ, а такву одлуку су дужни поштовати сви органи и институције јавне власти.

Ово Рјешење (као и претходна) Уставни суд БиХ је доставио Тужилаштву БиХ, које је већ раније (20.09.2016.) отворило истрагу у вези са овим случајем.

Уставни суд констатује да је извршено кривично дјело и тражи идентификацију починилаца

Шта је овдје битно нагласити; Уставни суд Рјешењем обавјештава Тужилаштво БиХ да је почињено кривично дјело, јер није извршена одлука о привременој мјери и тражи процесуирање одговорних!

Рјешењем се већ констатује да је извршено кривично дјело и то констатује Уставни суд, што значи да Тужилаштво БиХ има задатак да идентификује починиоце кривичног дјела и да их процесуира, а Суд БиХ да одреди казну, поштујући сва права оптужених.

Једноставније речено, у предмету “референдум” је Уставни суд БиХ већ пресудио да је почињено кривично дјело и јасно је да Тужилаштво и Суд БиХ не могу/нити смију игнорисати то Рјешење Уставног суда БиХ и да, сходно томе, морају пронаћи одговорне за почињење тог кривичног дјела и пресудити им у складу са Законом!

То, практично, значи да је Тужилаштво БиХ морало подићи оптужницу против Милорада Додика, а Суд БиХ му је морао изрећи казну, у складу са чланом 239., јер је починио кривично дјело неизвршења Одлуке Уставног суда БиХ о привременој мјери забране одржавања референдума, која је, како сам то већ навео, коначна, о њој нема расправе и такве одлуке морају бити извршене; Ако се не изврше чини се кривично дјело!!!

Тужилаштво БиХ донијело је одлуку о неспровођењу истраге против Додика, потом им је пала монтирана оптужница, па је јасно да су тужиоци, који су се бавили овим предметом, починили кривично дјело, јер нису испоштовали Одлуку Уставмог суда БиХ, односно одбили су да нађу кривце који су одбили да изврше привремену мјеру Уставног суда БиХ, (која је коначна и извршна одлука) и јавно то признали у низ наврата; О њој нема расправе и такве одлуке морају бити спроведене.

Неизвршење таквих одлука је кривично дјело.

Накажњавање кривичних дјела је кривично дјело, посебно ако је свјесно начињено.

У овом случају ту нема дилеме - одговорни тужиоци Тужилаштва БиХ врло свјесно и врло намјерно нису хтјели да пронађу кривце за кривично дјело. Штавише, покушали су га још прикрити, оптужујући особе које, реално, ни на који начин нису ни донијеле одлуку о референдуму, нити о његовом спровођењу.

Тужиоци Тужилаштва БиХ починили су у “Случају случаја референдум” низ тешких кривичних дјела - од нечињења, преко игнорисања одлука Уставног суда, до фалсификовања и фабриковања оптужница.

Да ли ће Тужилаштво БиХ покренути Случај о “Случају референдум”? Тешко.

Тиме се закопава Уставни суд БиХ, јер ако Тужилаштво БиХ не жели/неће/чини све да не испоштује његове одлуке, зашто би то било ко други чинио?!

БиХ је, врло успјешно, направила још један огроман корак унатраг!

Показало се и доказало да највећи противник и рушилац БиХ није Додик, нису ни Човић ни Изетбеговић, већ су то институције БиХ; Са нагласком на правосудне!

Додикови сљедбеници славе побједу - кликћу; не схватајући да су то крикови, јер када погледају око себе могу једино видјети потпуну пропаст друштва, нације, породице, свих вриједности…

Ваљда је вриједило тога!

слободанвасковиц.блогспот.ба

Коментари / 38

Оставите коментар
Name

075

20.07.2017 08:34

Посебан осврт на ово:"Те намјере кристално осликава најновије “достигнуће” Тужилаштва БиХ(ја бих додао и ВСТВ БиХ)- формирање предмета по пријави изетбеговића против Додика; Не будимо неразумни: у овом случају, као и бројним другим, Додик и Изетбеговић су на истој страни, они су креатори ових/оваквих тужилачких драмотела, (у режији Човића и још понеких); Овај последњи им служи за одвлачење пажње од пада “референдума”, од “ревизије”, од Човићевих наводних ратних злочина… "

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

20.07.2017 09:44

Ти ћеш нешто да причаш,а кријеш своје име иза броја?Сам себе си означио као број,а не као човека,па сваки човек има име и презиме,а не број,коњу један!Научи прво себе па онда дођи да кажеш неком шта треба да ради...Ај болан ћути броју један,баш си ми ти “најновије достигнуће” са бројем 075...

Name

ннн

20.07.2017 10:14

Васковиц је стварно будала на квадрат! Засто не написе цланак о федералним политицарима и неспроведеним одлукама Уставног суда БиХ? Јос једном је Предсједник Додик показао да је најбољи политицар у Републици Српској и сире!

Name

мали дзими

20.07.2017 11:54

Ако је ико будала на квадрат онда си то ти црвени боте ннн

Name

ИНФО

20.07.2017 08:49

Кад би се све овдје објавило ста си ти Васковицу о овоме писао него продје вријеме па се заборави нико те висе цитао не би..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Први рекет

20.07.2017 10:07

Милетова као фол опозиција...

Name

борац

20.07.2017 08:54

Ма какав суд корумпирани цобани они знају ста су цланови нигдје и никад то нису ни процитали суде по наредби мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

20.07.2017 09:00

Додик није крив за организовање референдума у РС-ој, реферндум је показао само шта мисли велика већина грађана у РС-ој о дану РС-а,грађани су исказали вољу против укидања дана РС-е и шта је ту спорно???Грађани РС-е имају право да кажу шта мисле то је слобода и демократија.Исти такав референдум су организовали хрвати и бошњаци 1992-ге о изласку БиХ из СФРЈ и то нико не спомиње да је то било јавно кршење људских права Српског народа који је био против организовања једног таквог референдума,значи против његове организације и тада је прекршена воља Српског народа у БиХ и тим чином су друга два народа хрвати и бошњаци дали до знања Српском народу у БиХ да он једноставно у БиХ нема шта да тражи и да фактички и не постоји јер се његов глас тамо уопште не чује и не прихвата и наравно Српски народ видевши шта га чека у БиХ морао је да реагује да не би доживео судбину својих земљака из 1941-ве...А поставља се питање: зашто суд у БиХ никад није процесуирао те организаторе референдума у БиХ 1992-ге који су јавно прекршили и одбацили став и глас Српског народа о организовању референдума у БиХ те 1992-ге?Зашто зато никад нико није одговарао,а требао је да одговара?Зашто?Јер тада је у БиХ изведена нека врста пуча против Српског народа,јер не можете ви у БиХ да изађете из СФРЈ ако нема те зато сагласност сва три народа?Док се не постигне сагласност сва три народа нема изласка из СФРЈ нити било шта може да се доноси у БиХ док се сви не усагласе и то треба да важи,јер ако се то прекрши видели смо да је због тога дошло до великог конфликта широких размера у БиХ...А грађани РС-е имају право да организују у својој РС-ој шта хоће,јер они ту одлучују самостално,јер је РС-а створена само вољом Српског народа у БиХ и зато само Срби требају о њој да одлучују...А референдум на нивоу целе БиХ може,ал само уз сагласност сва три народа,јер је БиХ конституисана као држава три народа и према томе правила игре су сасвим јасна и видљива свима! И не видим разлога да се више о томе било шта расправља и говори... Не могу да верујем да су неки људи у БиХ толико глупи и да не могу да разумеју сопствене законе у БиХ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паyо

20.07.2017 09:40

А и та велика већина је једва 50% грађана рс-а, и то је питање колико има истине. Од свађе и национализма нема ништа добро, нити неко хоце угасити рс нити неко може отцијепити рс. Ни једно ни друго се не може десити а да се поново не узму пуске у руке, ал не знам ко је спреман поново ици у ровове. Мислим да би већина завршила на границама бјежећи главом без обзира.

Name

ре Драгутин

20.07.2017 09:43

Све сто си написао,сам си себе демантовао,казес Хрвати и Босњаци 92 организовали референдум без воље српског народа,слазем се, али сада су Срби организовали референдум без воље хрватског и босњацког народа и ти то оправдавас.Ако неком другом несто оспоравас као незаконито,онда то вази и за тебе.Ако си разуман цовјек,морас контролисати емоције,видис ли да добијас највисе реплика управо зато сто писес бесмислице.

Name

Кики

20.07.2017 09:52

Велика вецина...55%. И то без и једног посматраца..танкоо.

Name

ре

20.07.2017 09:55

Среца васа па вас НАТО спаси.....

Name

За ре ре драгутин

20.07.2017 10:13

Видис једну цињеницусто ниси реко.ви сте се од 90 год припремали И наорузавали И спремали за рат против срба И онда сте 92 гласали за исламску босну.то је велика разлика од овог задњег гдје нисте успјели србе унистит ратом И Републику Српску па хоцете миним путем.е видис ако буде досло до оцјепљења Републике Српске нецес се питат ни ти ни какир ни додик вец ми који смо је створили И одбранили.а твоја тзв беиха је од 92 подијељена само толико да знас

Name

да не лупеташ

20.07.2017 10:17

Упитан је број изашлих гласача на референдум , знам да су на крају допуњаване листе оних који су изашли на гласање у гласачким комисијама , у већини општина излазност се кретала од 40 до 45 посто , остало је дописано , чиста реалност , рецимо Приједор стварно 43 %

Name

ннн

20.07.2017 10:18

Довољно је и 55 % да све буде по прописима ! Када буде требало бице 95 %! Поставља се питање засто би Хрвати и муслимани били против отцјепљења Републике Српске? Немају ни један разлога да буду против!

Name

ре ннн

20.07.2017 10:39

Код нас у Клубу је била Анкета колико пива наруцис толико Листица добијесссссс....

Name

Драгутинеее

20.07.2017 10:51

Досадан си брате,то ти вјероватно и код куце казу,уз све то глумис памет а јако си глуп и ограницен

Name

Ре ннн

20.07.2017 11:01

Па ваљда се због тога и ратовало , тешко да се то заборавило.Од отцјепљења ништа , само ломиш језик и трошиш зубе.Кад се са 400 авиона свом југословенском армијом иза себе и оноликом техником ниси одцјепио , живо ме интересује шта си у својој тупој , шупљој глави сада замислио када је скоро па сва Европа у нато чизмама.Да није било Амера сада би био негдје у тимочкој Крајини, а Босна би припадала зна се коме.Овако ништа вјековно Статус Qво са појединим ситним детаљима

Name

За ре ннн

20.07.2017 11:34

Идиоте де се пробуди.срби нису кренули у рат да се оцјепе вец против стварања алијине исламске босне сто ви уз помоц запада И осталих исламских земаља нисте успјели.а сто се тице јна она да је употријебила један дио наорузања вас неби било нигдје зато се јадо пробуди И немој се проваљиват

Name

Ра за да не лупетас

20.07.2017 11:38

Ало колико сте ви потурили листица 92.знали сте да нисте могли добит референдумом ниста па сте кренули у рат а И ту сте се дебело зај......зато мани се цорава посла ради несто корисно за својих 27 %

Name

Ре за ре

20.07.2017 11:42

Кога је спасаво нато сам немојте ви.кога спасо на Игману,бјеласници коме је сацува Сарајево.а то се вас тице 10 смо га могли узеткога оно бомбардовала нато на озрену.крајини.романији.видис јадо да вас нато није помаго сад би ти писо из Турске буди сигуран

Name

мали дзими

20.07.2017 11:58

За црвене ботове: Циме цемо ратовати кад немамо војске, војне индустрије и ко це ратовати и на крају засто ратовати. па све и да буде баја рата и опозиција би утекле на други крај свијета док би ми исли ратовати низаста а они би утекли са покраденим милионима

Name

Драгутин

20.07.2017 12:17

Овде да одговорим за ово да сам сам себе демантовао,то није тачно да хрвати и бошњаци имају право да се питају око РС-е,ја сам написао горе у тексту да у РС-ој немају право да одлучују хрвати и бошњаци,јер они нису ни стварали РС-у тј. били су против РС-е,зато и немају право да одлучују о њој,јер кад би хрвати и бошњаци одлучивали о РС-ој,па она сад не би ни постојала???А,о БиХ није тако,јер БиХ је заједничка држава сва три народа тако је АВНОЈ дефинисао пре рата 1992-ге зато срби,хрвати и бошњаци морају сва три народа да се усагласе о томе,опет кажем народ не чита сопствене законе и прописе о БиХ???А то што колико је авиона ЈНА имала па није могла да заустави отцепљење...,то је зато што су Српски политичари направили грешку проглашавањем СРЈ само Србија и Црна Гора,тиме су сами себи везали руке да остатак армије ЈНА у СРЈ више није по међународном праву смео да интервенише и суседној држави,тим поводом је после САД вршио притисак на СРЈ да баш због тога не сме директно да уђе са војском у БиХ и хрватску и било где јер је прогласио државу СРЈ!Тиме су улетели у САД и ЕУ замку без потребе,то је била велика грешка,јер требало је прогласити останак у СФРЈ(Српска Федеративна Република Југославија) са Српским народом на целој територији бивше СФРЈ и не дозволити ником да изађе са територијом из СФРЈ,као избеглица може,ал без територије,па ком опанци ком обојци и да се иде до краја,сви Срби да се мобилишу ,па ко преживи преживи на целом простору СФРЈ,кажем паметни никад не могу да дођу да одлучују о нечему,то је код нас Срба нажалост тако!???

Name

Нина

20.07.2017 12:47

Брате Дагутине преварисе нас и браца Црногорци.

Name

ре ре ре ре

20.07.2017 13:10

Како погоди бас и писем из Турске на љетоваљу сам....

Name

Драгутинеее....

20.07.2017 13:11

Ја теби Драгутине дзаба говорим да сијено није исти ко и слама ти дорат па дорат

Name

Др ре Драгутин

20.07.2017 13:29

Као циталац твог теxта Драгутине сам изненадзен. Па ти цовјеце ово сто си написао ако процита иједан, небитно какав адвокат це наоснову твога теxта да направи циркус. Немој ти висе бранити интересе Српске укинуце је са оваквим поредзењима и твојим АВНОЈима ниси дорастао пером а камоли смислом. Дајнекоме теx па нека ти мало појасни какве глупости прицас гори си од Бакира

Name

Q

21.07.2017 00:05

Они који су изашли на НАВЛАКУСУ овог референдума су изманипулисани, чланови СНСД су изашли у профилима освета стиже на изборима 2018.а нека се МИЛЕ ДИЦИ ТУДИМ ПЕРЈЕМ.

Name

Јоцо

20.07.2017 09:09

У нормалним друствима СУД изда одлуку да се политицарима скине имунитет због ПРОЦЕСА у коме се налазе. Сад ка д би овај суд тако направио онда би досло јос једном до прекрсаја судске наредбе или???? Ми зивимо у друству гдје се тразе одмах рупе у закону, гдје се одмах гледа ко це кога преварит, гдје се дјеца уце да су криминалци најбољи а ко иде у сколу да је најблесавији, гдје се дјету казе..бјез у куцу иду цигани сад це те украст..ил..види сто је сладак прави мали лопов..ста онда оцекивати даље???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма који....

20.07.2017 09:09

Неки самопрокламовани аналитицар ницега или ста? Ајде мотику у руке и ради несто корисно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

20.07.2017 09:32

Додик нека се захвали Цовицу ,пријатељу ! Зна се ко управља судом Бих .У,кога је новац и његово је управљане судом бих.и другим дрзавним институцијама и ентитеским !

Name

ОСА

20.07.2017 09:25

Сто нам се Бакир,Миле и Драган смију,казу благо нама,владат цемо до смрти какве овце имамо.Овцама референдум,апелације,тузбе а нама лова и овце опет задовољне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.07.2017 14:30

Е моје будале како нас нас пресједник вода за нос.јадни смо.

Name

буна јопет

20.07.2017 09:49

По мојој процјени као неког ко све ово прати са стране је да се Бакир залетио и наредио својим тузиоцима да прогањају Додика и ове из референдумске комсије.Медјутим странци који исто тако имају велик утицај на неуставно тузиластво и суд БИХ су повукли руцуну јер ускоро иду избори судски процес против референдума и Додиковаца би могао само да дигне углед Додику у народу пред наступајуце изборе,зато су стопирали ово

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

20.07.2017 09:52

ПОЗДРАВ ГОСПОДИНУ ВАСКОВИЋУ. РАЗМИШЉАМ И КАЖЕМ САМА СЕБИ КАД НИКО НЕ ПОШТУЈЕ У ОВОЈ ДРЖАВИ НИШТА ЗАШТО БИ ОБИЧАН НАРОД ПОШТОВАО ЗАТО ГА ТРБА ОСЛОБОДИТИ СВИХ ОБАВЕЗА .КАД УСТАНОВЕ ФИРМЕ НЕ ПОШТУЈУ ДРЖАВУ НИКО НЕ ПЛАЋА ОБАВЕЗЕ ОД НАВЕДЕНИХ САМО ОБИЧНИ СМРТНИЦИ НЕ ПОШТУЈЕ СЕ ЗАКОНИ ОНДА СВАКО СЕ МОЖЕ ВАДИТИ НА ВЛАДАЈУЋУ СТРАНКУ И ДРЖАВУ КОЈОМ ОНИ УПРАВЉАЈУ.ТУ ИМА ДОСТА ЛОГИКЕ.ИМА ЛИ КРАЈА НИ ИЗБОРИ НИСУ ВИШЕ РИЈЕШЕЊЕ .НЕ КАЖЕ СЕ ЏАБА ДА ЈЕ ПОЛИТИКА КУРВА. У ЊОЈ ТЕ НЕ КО МОРА ГУРАТИ ДА ЛИ СИ ПАМЕТАН ТО ЈЕ ВЕЋ ДРУГО ПИТАЊЕ,ПОСМАТРАЈТЕ СВЕ ЋЕ ВАМ БИТИ ЈАСНО И ДОБРО СЛУШАЈТЕ СВАКУ ИЗГОВОРЕНУ РИЈЕЧ.ТОЛИКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тхинк абоут

20.07.2017 23:54

Зашто неке теме једноставно "заборави"?

Name

Ре ре Драгутин

20.07.2017 10:29

Па ста сад ти хоцес да казес, да има срба па и хрвата који би вољели зивјети у исламској дрзави. Ха ха ха па ти ниси нормалан! Ја би зивот дао да би на референдуму против заједницког зивота било 99% срба а исто тако и хрвата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паyо

20.07.2017 10:40

Па зашто сте онда потписали дејтонски споразум? Што нас нисте отјерали? А то што додик прича о исламској бих то су небулозе