ЛШ - преглед квалификација...

АПОЕЛ је преискусан за овај ниво! Шампион Кипра славио у Луксембургу.  Копенхаген дрхтао против Жилине, Кукеши просуо све против Шерифа! Албански представник имао 2:0, па и пенал, ни то није довољно да прође у треће коло квалификација за Лигу шампиона.  Легионари из Лудогореца поново плешу: Мбођ и Жалгирис покисли у Разграду! Легија је баш моћна: Финцима ставила шест комада, Гиљерме је велемајстор! Пољски шампион бруталан (6:0), сигуран и Селтик.  

Фудбал 19.07.2017 | 23:24
ЛШ - преглед квалификација...
АПОЕЛ је преискусан за земље из трећег фудбалског света. Шампион Кипра није морао да блиста, али је рутински завршио посао и двоструком победом над Дуделанжом демонстрирао ауторитет.

Надали су се у Луксембургу да ће моћи да направе прворазредну сензацију, да АПОЕЛ није нерањив изван Кипра. Прварили су се. Ипак, је за њих тим из Никозије друга димензија.

Дуделанж је вечерас био добар, чак бисмо рекли и равноправан ривал. Међутим, пресудила је класа појединаца. Некадашњи нападач Стандарда изу Лијежа Де Камарго нашао се на првом месту у 40.минуту и реализовао одличан напад свог тима.

Копенхаген дрхтао против Жилине, Кукеши просуо све против Шерифа! Албански представник имао 2:0, па и пенал, ни то није довољно да прође у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

Гости из Словачке су на прилично неочекиван начин отворили утакмицу, голом Јусуфа Отубанђа у 19. минуту. Већ тада је могло да се наслути да Данци неће моћи рутински да се прошетају до следеће рунде такмичења.

Домаће навијаче умирио је погодак словеначког интернационалца Бењамина Вербича у 48. минуту из пенала. Тај гол је практично осигурао даљи пласман домаћина.

Ипак, ни у завршници утакмице није могло лако и без стреса за навијаче Копенххагена, пошто је у 66. минуту Филип Каса поново донео предности Жилини.

И никоме није било свеједно од тог тренутка, јер је словачком шампиону био потребан још само један гол за продужетке.

Српски интернационалци Урош Матић и Андрија Павловић добили су вечерас прилику да играју за Копенхаген. Матић је на терену био до 65. минута када га је заменио Квист, а Павловићје два минута касније ушао на терен уместо Сотириуа.

Молдавски Шериф такође је преживео драму у Албанији, где је изгубио од Кукешија са 2:1, али је прошао даље захваљујући тријумфу од 1:0 у првој утакмици.

Трагичар у домаћем тиму био је хрватски интернационалац Петар Пејић који није искористио пенал у 81. минуту, у тренутку када би тај гол практично одвео његов тим даље.

А није деловало да ће све поћи по злу за Пејића, јер је у 45. минуту управо он донео Кукешију предност од 2:0. Стрелац првог гола за албанску екипу био је Изаир Ермини у 35. минуту.

Шериф се у првом полувремену потпуно погубио на терену стадиона у Елбасану, али је успео да се врати у живот преко Сирила Бајале у 56. минуту. Иначе, Шериф је имао додатни проблем од 77. минута, када је други жути картон и искључење зарадио Де Нојер. Ипак, издржали су гости до краја. 

Легионари из Лудогореца поново плешу: Мбођ и Жалгирис покисли у Разграду!

Централа може да погреши једном али не више пута... Успео је Жалгирис да савлада Лудогорец у првом мечу, успео је и да поведе у Разграду, али... Онда је у Лудој Шуми настала елементарна непогода у режији Вандерсона, Кешеруа и Кафуа..Довољно да Мбођ и другови покисли оду кући. На крају ништа од изненађења, шампион Бугарске је лагано прошао даље - 4:1.

Све оно што се догодило фудбалерима Црвене звезде прошле године, ове је снашло играче литванског шампиона. Једноставно и поред тога што су били у даун фази легионари Лудогореца су брзи, јаки и - моћни. Посебно, када им крене...

А на несрећу Жалгириса њима је кренуло у другом полувремену. Литвански шампион је већ у 15.минуту. Све је слутило на то да ће Лудогорец поново разочарати, као пре две године када их је из Европе елиминисао Милсами. Међутим, сјајни леви бек Натанијел је до полувремена донео изједначење и скинуо велики притисак са леђа играча бугарског шампиона.

Довољно да у наставку заиграју како могу и до врха напуне мрежу Литванаца за које је играо Мбођ. Посебно се разиграо Бразилац Вандерсон кога су добро упамтили навијачи Црвене звезде.

Управо је његова отровна кифла у 55.минуту означила крај свих надања Жалгириса. На Ванерсоново магију накалемиле су се сјајне реакције искусног Кешеруа. Само 60 секунди касније било је 3:1... Исти играч је поставио коначан резултат.

Поред Лудогореца у једном тренутку близу елиминације је био Розенборг. Дандалк је шокирао стадиону у Трондхајму у 12.минуту. Али Розенборг је успео да се домогне продужетака након што је погодио Јан Ерик. Квалитет Розенборга је у продужецима пресудио. Егзекутор је био Виљхамсон.

Легија је баш моћна: Финцима ставила шест комада, Гиљерме је велемајстор! Пољски шампион бруталан (6:0), сигуран и Селтик.

Легија даје голове, Легија прима голове, Легија не калкулише, Легија игра озбиљан фудбал... Тако је било прошле сезоне у Лиги шампиона, а тако би могло да буде и ове. Пољски шампион одлучан је у намери да се поново домогне елитног такмичења. Видело се то и вечерас против финског Маринехама.

Најблаже речено гости су прегажени - 6:0. Нису знали фудбалери Мариенхама шта их је снашло у варшавском паклу. Ни одакле ветар дува. А дувало је са свих страна. Посебно што је у позитивном моду био Бразилац Гиљерме. Управо је тај велемајстор из Бразила топовским ударцем у шестом минуту донео предност Легији. И канонада је почела.

До полувремена три гола, па онда још три. Укупно девет за 180 минута фудбала. Нападачи Легије су наштеловали нишанске справе за важан меч против Астане. Ако буду овако расположени Казахстанцима се не пише добро. Поред Гиљермеа истакао се и Кухарчик.

Убедљив је био и Селтик који је са 4:0 почистио Линфилд.

ЛИГА ШАМПИОНА - Реванш мечеви другог кола квалификација

УТОРАК

Астана (Казахстан) - Спартакс Јурмала (Летонија) 1:1 (0:0) први меч 1:0

/Твумаси 59 - Вардањанс 72/

Алшкерт (Јерменија) - БАТЕ Борисов (Белорусија) 1:3 (1:2) први меч 1:1

/Ненадовић 18 - Гордејчук 23, 35, Володко 78/

 Вардар (Скопље) - Малме (Шведска) 3:1 (0:1) први меч 1:1

/Грнчаров 56, Барсегијан 61, Николов 90 - Росенборг 16/

Самтредиа (Грузија) - Карабак (Азербејџан) 0:1 (0:1) први меч 0:5

/Доналд 22/

Њу Саинтс (Велс) - Ријека (Хрватска) 1:5 (0:1) први меч 0:2

/Кислевик 69 - Матеи 41, Гаврановић 54 и 79, Горгон 61, Ристовски 64/

Викингур (Исланд) - ФХ Торшавн (Фарска Острва) 0:2 (0:0) први меч 1:1

/Ленон 79, Валдимарсон 90/

Будућност (Црна Гора) - Паризан (Србија) 0:0 први меч 0:2

СРЕДА

Дуделанж (Луксембург) - АПЕОЛ (Кипар) 0:1 (0:1) први меч 0:1
/Де Камарго 40/

Розенборг (Норвешка) - Дандалк (Ирска) 2:1 (1:1) продужеци први меч 1:1
/Јан Ерик 43, Виљхамсон 98/ - Гартланд 12/

Кукеши (Албанија) - Шериф (Молдавија) 2.1 (2:0) први меч 0:1
/Емини 35, Пејић 45 - Бајала 56/

Копенхаген (Данска) - Жилина (Словачка) 1:2 (0:1) први меч 3:1
/Вербић 48 пен - Отубањо 18, Каса 57/

Лудогорец (Бугарска) - Жалгирис (Литванија) 4:1 (0.1) први меч 1:2
/Натанијел 41, Вандерсон 55, Кешеру 56 и 74 - Нуаиџи 15/

Марибор (Словенија) - Зрињски (БИХ) 1:1 (1:1) први меч 2:1
/Вилер 27 - Тодоровић 6/

Салзбург (Аустрија) - Хиберинанс (Малта) 3:0 (2:0), први меч 3:0
/Рзатковски 11, Гулбрандсен 19, Хаидара 85/

Селтик (Шкотска) - Линфилд (Северна Ирска) 4:0 (1:0), први меч 2:0
/Синклер 4 и 54, Рогић 47, Армстронг 90/

Легија (Пољска) - Мариенхам (Финска) 6:0 (3:0), први меч 3:0
/Гиљерме 6, Којола аг 37, Кухарчки 40 и 54, Жимански 50, Михалак 81/

Хонвед (Мађарска) - Хапоел (Израел) 2:3 (1:2) први меч 1:2
/Ланзафаме 45+2, Барат 73 - Огу 12, Нвакеме 16 и 84/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар