LŠ - pregled kvalifikacija...

APOEL je preiskusan za ovaj nivo! Šampion Kipra slavio u Luksemburgu.  Kopenhagen drhtao protiv Žiline, Kukeši prosuo sve protiv Šerifa! Albanski predstavnik imao 2:0, pa i penal, ni to nije dovoljno da prođe u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.  Legionari iz Ludogoreca ponovo plešu: Mbođ i Žalgiris pokisli u Razgradu! Legija je baš moćna: Fincima stavila šest komada, Giljerme je velemajstor! Poljski šampion brutalan (6:0), siguran i Seltik.  

Fudbal 19.07.2017 | 23:24
LŠ - pregled kvalifikacija...
APOEL je preiskusan za zemlje iz trećeg fudbalskog sveta. Šampion Kipra nije morao da blista, ali je rutinski završio posao i dvostrukom pobedom nad Dudelanžom demonstrirao autoritet.

Nadali su se u Luksemburgu da će moći da naprave prvorazrednu senzaciju, da APOEL nije neranjiv izvan Kipra. Prvarili su se. Ipak, je za njih tim iz Nikozije druga dimenzija.

Dudelanž je večeras bio dobar, čak bismo rekli i ravnopravan rival. Međutim, presudila je klasa pojedinaca. Nekadašnji napadač Standarda izu Liježa De Kamargo našao se na prvom mestu u 40.minutu i realizovao odličan napad svog tima.

Kopenhagen drhtao protiv Žiline, Kukeši prosuo sve protiv Šerifa! Albanski predstavnik imao 2:0, pa i penal, ni to nije dovoljno da prođe u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Gosti iz Slovačke su na prilično neočekivan način otvorili utakmicu, golom Jusufa Otubanđa u 19. minutu. Već tada je moglo da se nasluti da Danci neće moći rutinski da se prošetaju do sledeće runde takmičenja.

Domaće navijače umirio je pogodak slovenačkog internacionalca Benjamina Verbiča u 48. minutu iz penala. Taj gol je praktično osigurao dalji plasman domaćina.

Ipak, ni u završnici utakmice nije moglo lako i bez stresa za navijače Kopenhhagena, pošto je u 66. minutu Filip Kasa ponovo doneo prednosti Žilini.

I nikome nije bilo svejedno od tog trenutka, jer je slovačkom šampionu bio potreban još samo jedan gol za produžetke.

Srpski internacionalci Uroš Matić i Andrija Pavlović dobili su večeras priliku da igraju za Kopenhagen. Matić je na terenu bio do 65. minuta kada ga je zamenio Kvist, a Pavlovićje dva minuta kasnije ušao na teren umesto Sotiriua.

Moldavski Šerif takođe je preživeo dramu u Albaniji, gde je izgubio od Kukešija sa 2:1, ali je prošao dalje zahvaljujući trijumfu od 1:0 u prvoj utakmici.

Tragičar u domaćem timu bio je hrvatski internacionalac Petar Pejić koji nije iskoristio penal u 81. minutu, u trenutku kada bi taj gol praktično odveo njegov tim dalje.

A nije delovalo da će sve poći po zlu za Pejića, jer je u 45. minutu upravo on doneo Kukešiju prednost od 2:0. Strelac prvog gola za albansku ekipu bio je Izair Ermini u 35. minutu.

Šerif se u prvom poluvremenu potpuno pogubio na terenu stadiona u Elbasanu, ali je uspeo da se vrati u život preko Sirila Bajale u 56. minutu. Inače, Šerif je imao dodatni problem od 77. minuta, kada je drugi žuti karton i isključenje zaradio De Nojer. Ipak, izdržali su gosti do kraja. 

Legionari iz Ludogoreca ponovo plešu: Mbođ i Žalgiris pokisli u Razgradu!

Centrala može da pogreši jednom ali ne više puta... Uspeo je Žalgiris da savlada Ludogorec u prvom meču, uspeo je i da povede u Razgradu, ali... Onda je u Ludoj Šumi nastala elementarna nepogoda u režiji Vandersona, Kešerua i Kafua..Dovoljno da Mbođ i drugovi pokisli odu kući. Na kraju ništa od iznenađenja, šampion Bugarske je lagano prošao dalje - 4:1.

Sve ono što se dogodilo fudbalerima Crvene zvezde prošle godine, ove je snašlo igrače litvanskog šampiona. Jednostavno i pored toga što su bili u daun fazi legionari Ludogoreca su brzi, jaki i - moćni. Posebno, kada im krene...

A na nesreću Žalgirisa njima je krenulo u drugom poluvremenu. Litvanski šampion je već u 15.minutu. Sve je slutilo na to da će Ludogorec ponovo razočarati, kao pre dve godine kada ih je iz Evrope eliminisao Milsami. Međutim, sjajni levi bek Natanijel je do poluvremena doneo izjednačenje i skinuo veliki pritisak sa leđa igrača bugarskog šampiona.

Dovoljno da u nastavku zaigraju kako mogu i do vrha napune mrežu Litvanaca za koje je igrao Mbođ. Posebno se razigrao Brazilac Vanderson koga su dobro upamtili navijači Crvene zvezde.

Upravo je njegova otrovna kifla u 55.minutu označila kraj svih nadanja Žalgirisa. Na Vanersonovo magiju nakalemile su se sjajne reakcije iskusnog Kešerua. Samo 60 sekundi kasnije bilo je 3:1... Isti igrač je postavio konačan rezultat.

Pored Ludogoreca u jednom trenutku blizu eliminacije je bio Rozenborg. Dandalk je šokirao stadionu u Trondhajmu u 12.minutu. Ali Rozenborg je uspeo da se domogne produžetaka nakon što je pogodio Jan Erik. Kvalitet Rozenborga je u produžecima presudio. Egzekutor je bio Viljhamson.

Legija je baš moćna: Fincima stavila šest komada, Giljerme je velemajstor! Poljski šampion brutalan (6:0), siguran i Seltik.

Legija daje golove, Legija prima golove, Legija ne kalkuliše, Legija igra ozbiljan fudbal... Tako je bilo prošle sezone u Ligi šampiona, a tako bi moglo da bude i ove. Poljski šampion odlučan je u nameri da se ponovo domogne elitnog takmičenja. Videlo se to i večeras protiv finskog Marinehama.

Najblaže rečeno gosti su pregaženi - 6:0. Nisu znali fudbaleri Marienhama šta ih je snašlo u varšavskom paklu. Ni odakle vetar duva. A duvalo je sa svih strana. Posebno što je u pozitivnom modu bio Brazilac Giljerme. Upravo je taj velemajstor iz Brazila topovskim udarcem u šestom minutu doneo prednost Legiji. I kanonada je počela.

Do poluvremena tri gola, pa onda još tri. Ukupno devet za 180 minuta fudbala. Napadači Legije su naštelovali nišanske sprave za važan meč protiv Astane. Ako budu ovako raspoloženi Kazahstancima se ne piše dobro. Pored Giljermea istakao se i Kuharčik.

Ubedljiv je bio i Seltik koji je sa 4:0 počistio Linfild.

LIGA ŠAMPIONA - Revanš mečevi drugog kola kvalifikacija

UTORAK

Astana (Kazahstan) - Spartaks Jurmala (Letonija) 1:1 (0:0) prvi meč 1:0

/Tvumasi 59 - Vardanjans 72/

Alškert (Jermenija) - BATE Borisov (Belorusija) 1:3 (1:2) prvi meč 1:1

/Nenadović 18 - Gordejčuk 23, 35, Volodko 78/

 Vardar (Skoplje) - Malme (Švedska) 3:1 (0:1) prvi meč 1:1

/Grnčarov 56, Barsegijan 61, Nikolov 90 - Rosenborg 16/

Samtredia (Gruzija) - Karabak (Azerbejdžan) 0:1 (0:1) prvi meč 0:5

/Donald 22/

Nju Saints (Vels) - Rijeka (Hrvatska) 1:5 (0:1) prvi meč 0:2

/Kislevik 69 - Matei 41, Gavranović 54 i 79, Gorgon 61, Ristovski 64/

Vikingur (Island) - FH Toršavn (Farska Ostrva) 0:2 (0:0) prvi meč 1:1

/Lenon 79, Valdimarson 90/

Budućnost (Crna Gora) - Parizan (Srbija) 0:0 prvi meč 0:2

SREDA

Dudelanž (Luksemburg) - APEOL (Kipar) 0:1 (0:1) prvi meč 0:1
/De Kamargo 40/

Rozenborg (Norveška) - Dandalk (Irska) 2:1 (1:1) produžeci prvi meč 1:1
/Jan Erik 43, Viljhamson 98/ - Gartland 12/

Kukeši (Albanija) - Šerif (Moldavija) 2.1 (2:0) prvi meč 0:1
/Emini 35, Pejić 45 - Bajala 56/

Kopenhagen (Danska) - Žilina (Slovačka) 1:2 (0:1) prvi meč 3:1
/Verbić 48 pen - Otubanjo 18, Kasa 57/

Ludogorec (Bugarska) - Žalgiris (Litvanija) 4:1 (0.1) prvi meč 1:2
/Natanijel 41, Vanderson 55, Kešeru 56 i 74 - Nuaidži 15/

Maribor (Slovenija) - Zrinjski (BIH) 1:1 (1:1) prvi meč 2:1
/Viler 27 - Todorović 6/

Salzburg (Austrija) - Hiberinans (Malta) 3:0 (2:0), prvi meč 3:0
/Rzatkovski 11, Gulbrandsen 19, Haidara 85/

Seltik (Škotska) - Linfild (Severna Irska) 4:0 (1:0), prvi meč 2:0
/Sinkler 4 i 54, Rogić 47, Armstrong 90/

Legija (Poljska) - Marienham (Finska) 6:0 (3:0), prvi meč 3:0
/Giljerme 6, Kojola ag 37, Kuharčki 40 i 54, Žimanski 50, Mihalak 81/

Honved (Mađarska) - Hapoel (Izrael) 2:3 (1:2) prvi meč 1:2
/Lanzafame 45+2, Barat 73 - Ogu 12, Nvakeme 16 i 84/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar