ЛШ: Пролаз остаје само сан за Зрињски!

Ни у петом покушају, фудбалери Зрињског нису успјели да преброде прву препреку у квалификацијама за Лигу шампиона. У реванш мечу, Марибор - Зрињски 1:1.

Фудбал 19.07.2017 | 23:17
ЛШ: Пролаз остаје само сан за Зрињски!
Након Дуделанжа из Луксембурга, словачког Слована из Братиславе, Марибора и Легије из Варшаве, Мостарци су други пут у историји елиминисани од словеначког шампиона Марибора у квалификацијама за Лигу шампиона.

Послије мостарских 1:2, у реваншу на стадиону "Људски врт" није било побједника, па ће у треће коло квалификација шампион Словеније.

МАРИБОР - ЗРИЊСКИ 1:1 (1:1)
/Вилер 27 - Тодоровић 7/

Ипак, Мостарци су у реваншу показали да се равноправно могу носити са ривалом који је након жријеба проглашен за апсолутног фаворита у овом двомечу.

Тренутак непажње у првом мечу "Под Бијелим бријегом", играње руком капитена Пере Стојкића и пенал који је у погодак и побједу претворио Тавареш, практично су одлучили путника у треће коло квалификација за Лигу шампиона, гдје ће играти са Хафнарфјордуром са Исланда.

Најављивао је тренер Блаж Слишковић офанзивну игру и "племићи" су у потпуности оправдали очекивања.

Већ у седмом минуту Мостарци су повели након сјајне акције у којој је учествовала комплетна нападачка линија.

Немања Билбија упослио је Тонија Јовића, који је шутирао, али је голман Марибора Самир Хандановић успио да одбрани његов шут. На његову несрећу, лопта се одбила до Огњена Тодоровића који је донио предност свом тиму.

Ипак, 20 минута касније на семафору је 1:1.

Срећно, без игре и прилика, домаћин је стигао до изједначења, када је голмана Мостараца Кенана Пирића изненадио шут Митје Вилера.

Фудбалер Марибора упутио је центаршут, Пирић је само погледом испратио лет лопте, која је завршила иза његових леђа.

Примљени погодак није уздрмао Мостарце. Били су бољи до одласка на одмор, а затим и у наставку, али нису имали среће да бар још једном пронађу пут до противничке мреже, што би значило додатних 30 минута.

Овако, Марибор иде даље, иако можда у два сусрета није показао више од бх. шампиона.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар