LŠ: Prolaz ostaje samo san za Zrinjski!

Ni u petom pokušaju, fudbaleri Zrinjskog nisu uspjeli da prebrode prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U revanš meču, Maribor - Zrinjski 1:1.

Fudbal 19.07.2017 | 23:17
LŠ: Prolaz ostaje samo san za Zrinjski!
Nakon Dudelanža iz Luksemburga, slovačkog Slovana iz Bratislave, Maribora i Legije iz Varšave, Mostarci su drugi put u istoriji eliminisani od slovenačkog šampiona Maribora u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Poslije mostarskih 1:2, u revanšu na stadionu "Ljudski vrt" nije bilo pobjednika, pa će u treće kolo kvalifikacija šampion Slovenije.

MARIBOR - ZRINJSKI 1:1 (1:1)
/Viler 27 - Todorović 7/

Ipak, Mostarci su u revanšu pokazali da se ravnopravno mogu nositi sa rivalom koji je nakon žrijeba proglašen za apsolutnog favorita u ovom dvomeču.

Trenutak nepažnje u prvom meču "Pod Bijelim brijegom", igranje rukom kapitena Pere Stojkića i penal koji je u pogodak i pobjedu pretvorio Tavareš, praktično su odlučili putnika u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gdje će igrati sa Hafnarfjordurom sa Islanda.

Najavljivao je trener Blaž Slišković ofanzivnu igru i "plemići" su u potpunosti opravdali očekivanja.

Već u sedmom minutu Mostarci su poveli nakon sjajne akcije u kojoj je učestvovala kompletna napadačka linija.

Nemanja Bilbija uposlio je Tonija Jovića, koji je šutirao, ali je golman Maribora Samir Handanović uspio da odbrani njegov šut. Na njegovu nesreću, lopta se odbila do Ognjena Todorovića koji je donio prednost svom timu.

Ipak, 20 minuta kasnije na semaforu je 1:1.

Srećno, bez igre i prilika, domaćin je stigao do izjednačenja, kada je golmana Mostaraca Kenana Pirića iznenadio šut Mitje Vilera.

Fudbaler Maribora uputio je centaršut, Pirić je samo pogledom ispratio let lopte, koja je završila iza njegovih leđa.

Primljeni pogodak nije uzdrmao Mostarce. Bili su bolji do odlaska na odmor, a zatim i u nastavku, ali nisu imali sreće da bar još jednom pronađu put do protivničke mreže, što bi značilo dodatnih 30 minuta.

Ovako, Maribor ide dalje, iako možda u dva susreta nije pokazao više od bh. šampiona.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar