Анализа: Краљевски посао, нема шта!

Хамес + Мората + Данило + Маријано = Мбапе! Реал Мадрид је најбољи продавац у свету фудбала!

Фудбал 21.07.2017 | 23:00
Анализа: Краљевски посао, нема шта!
Када се помену трансфери и Реал Мадрид, многима на памет прво падну мегаломанске куповине Краљевског клуба, рушење рекорда и Перезови Галактикоси. Али осим тога што је један од најгалантнијих купаца на светској фудбалској пијаци, Реал се профилисао и као најбољи продавац на трансфер тржишту.

Данашња продаја Алвара Морате у Челси за 80.000.000 евра је најскупља у историји Краљевског клуба. Рекорд је држао трансфер Анхела Ди Марије у Манчестер Јунајтед за 75.000.000 евра. Реал је данас продао РЕЗЕРВНОГ нападача за суму која улази у 10 највећих трансфера свих времена?! Шта рећи о овом потезу Мадриђана...

Колико год да је Мората добар играч и колико год може да буде бољи, ипак није реч о калибру суперстара који гарантује највише домете.

Али Реал је Реал и може му се. Нису били под притиском да продају Морату и на крају су успели да за њега извуку новац достојан најскупљих звезда данашњице. Без дилеме,Мората је најскупље продата резерва у историји фудбала. И то није све...

Реал је моћ показао и на неким другим продајама. Хамес Родригез је отишао на позајмицу у Бајерн за 10.000.000 евра, уз опцију да га Баварци 2019. године откупе за 32.5000.000 евра. Млади нападач Маријано Дијас који најчешће није имао места ни на клупи Краљевића је продат Лиону за 8.000.000 евра. А ускоро би требало да буде потврђен и трансфер Данила у Манчестер Сити за 30.000.000 евра плус бонусе.

Заједничко свим њима је да су резервни играчи и да Реал не мора ни да размишља о продаји неке од својих звезда из стартних 11. Сви који сањању Кроса, Модрића, Роналда, Бејла и остале могу и даље само да их сањају. Продајама резерви, Реал пуни клупску касу и ствара фонд за довођење других суперстарова. Ако Бајерн откупи Родригеза, то значи да је Реал на четири резервна фудбалера инкасирао 160.500.000 евра!

Додајте ту и младе фудбалере који су били по позајмицама и овог лета су продати попутБурхија (3.000.000 евра у Алавес) и Дијега Љорентеа (6.000.000 евра у Реал Сосиједад) и долази се до суме од невероватних 170.000.000 евра за резерве или оне који не могу чак ни да приђу клупи за резервне играче Зидановог тима. Звучи као научна фантастика, али је заправо ружичаста реалност Краљевског клуба. Максимално користе свој рејтинг, финансијску надмоћ и имиџ.

То је више него довољно новца Реал Мадрид доведе појачања. И то каква! Овог лета су потрошили 40.000.000 евра на малде репрезентативце Теа Ернандеза и Себаљоса. Они ће заузети места на клупи и у наредним годинама ће им вредност још више расти. И опет ту остаје довољно новца за неко бомбастично појачање, а у овом тренутку то може да буде само Килијан Мбапе.

Млада звезда светског фудбала је дефинитивно играч који овог лета може да постане и најскупљи у историји. Реал га жели, Зидан га жели, а он жели у Краљевски клуб. Сви предуслови су створени за то. После продаја поменутих резерви и уз већ богату клупску касу, Реал је остварио све предуслове да сруши светски рекорд са Мбапеом. Монако тражи око 140.000.000 евра (можда и мање) за своју златну коку, а покушаји Арсенала и Ливерпула да поведе преговоре око куповине Мбапеа су у старту одбијени јер играч не жели у Енглеску.

Остаје само Реал са свим својим милионима. Чак и када се одбију трансфери Себаљоса иРодригеза, чак и ако се не рачуна да ће Бајерн откупити уговор Родригеза, Реал је опет у плусу за више од 100.000.000 евра! Никакав проблем им неће бити да додају још неких тридесетак или четрдесетак милиона евра и да купе Мбапеа.

А продаја Морате је отворила врата за тај трансфер. Мората и Дијас су били алтернативеБенземи и сада је Француз остао једини калсичан шпиц у тиму Краљевића. Довољно простора да се ангажује Мбапе. Поготово јер се спекулише да ће млади Борха Мајорал на позајмицу у Алавес.

Коцкице се полако слажу, сви предуслови су ту да Флорентино Перез у свом стилу изађе на фудбалску пијацу и активира трансфер бомбу. Не би му био први пут... Већ је неколико пута рушио светски рекорд у висини трансфера. Мбапе је једини са којим то може да уради овог лета.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар