Analiza: Kraljevski posao, nema šta!

Hames + Morata + Danilo + Marijano = Mbape! Real Madrid je najbolji prodavac u svetu fudbala!

Fudbal 21.07.2017 | 23:00
Analiza: Kraljevski posao, nema šta!
Kada se pomenu transferi i Real Madrid, mnogima na pamet prvo padnu megalomanske kupovine Kraljevskog kluba, rušenje rekorda i Perezovi Galaktikosi. Ali osim toga što je jedan od najgalantnijih kupaca na svetskoj fudbalskoj pijaci, Real se profilisao i kao najbolji prodavac na transfer tržištu.

Današnja prodaja Alvara Morate u Čelsi za 80.000.000 evra je najskuplja u istoriji Kraljevskog kluba. Rekord je držao transfer Anhela Di Marije u Mančester Junajted za 75.000.000 evra. Real je danas prodao REZERVNOG napadača za sumu koja ulazi u 10 najvećih transfera svih vremena?! Šta reći o ovom potezu Madriđana...

Koliko god da je Morata dobar igrač i koliko god može da bude bolji, ipak nije reč o kalibru superstara koji garantuje najviše domete.

Ali Real je Real i može mu se. Nisu bili pod pritiskom da prodaju Moratu i na kraju su uspeli da za njega izvuku novac dostojan najskupljih zvezda današnjice. Bez dileme,Morata je najskuplje prodata rezerva u istoriji fudbala. I to nije sve...

Real je moć pokazao i na nekim drugim prodajama. Hames Rodrigez je otišao na pozajmicu u Bajern za 10.000.000 evra, uz opciju da ga Bavarci 2019. godine otkupe za 32.5000.000 evra. Mladi napadač Marijano Dijas koji najčešće nije imao mesta ni na klupi Kraljevića je prodat Lionu za 8.000.000 evra. A uskoro bi trebalo da bude potvrđen i transfer Danila u Mančester Siti za 30.000.000 evra plus bonuse.

Zajedničko svim njima je da su rezervni igrači i da Real ne mora ni da razmišlja o prodaji neke od svojih zvezda iz startnih 11. Svi koji sanjanju Krosa, Modrića, Ronalda, Bejla i ostale mogu i dalje samo da ih sanjaju. Prodajama rezervi, Real puni klupsku kasu i stvara fond za dovođenje drugih superstarova. Ako Bajern otkupi Rodrigeza, to znači da je Real na četiri rezervna fudbalera inkasirao 160.500.000 evra!

Dodajte tu i mlade fudbalere koji su bili po pozajmicama i ovog leta su prodati poputBurhija (3.000.000 evra u Alaves) i Dijega Ljorentea (6.000.000 evra u Real Sosijedad) i dolazi se do sume od neverovatnih 170.000.000 evra za rezerve ili one koji ne mogu čak ni da priđu klupi za rezervne igrače Zidanovog tima. Zvuči kao naučna fantastika, ali je zapravo ružičasta realnost Kraljevskog kluba. Maksimalno koriste svoj rejting, finansijsku nadmoć i imidž.

To je više nego dovoljno novca Real Madrid dovede pojačanja. I to kakva! Ovog leta su potrošili 40.000.000 evra na malde reprezentativce Tea Ernandeza i Sebaljosa. Oni će zauzeti mesta na klupi i u narednim godinama će im vrednost još više rasti. I opet tu ostaje dovoljno novca za neko bombastično pojačanje, a u ovom trenutku to može da bude samo Kilijan Mbape.

Mlada zvezda svetskog fudbala je definitivno igrač koji ovog leta može da postane i najskuplji u istoriji. Real ga želi, Zidan ga želi, a on želi u Kraljevski klub. Svi preduslovi su stvoreni za to. Posle prodaja pomenutih rezervi i uz već bogatu klupsku kasu, Real je ostvario sve preduslove da sruši svetski rekord sa Mbapeom. Monako traži oko 140.000.000 evra (možda i manje) za svoju zlatnu koku, a pokušaji Arsenala i Liverpula da povede pregovore oko kupovine Mbapea su u startu odbijeni jer igrač ne želi u Englesku.

Ostaje samo Real sa svim svojim milionima. Čak i kada se odbiju transferi Sebaljosa iRodrigeza, čak i ako se ne računa da će Bajern otkupiti ugovor Rodrigeza, Real je opet u plusu za više od 100.000.000 evra! Nikakav problem im neće biti da dodaju još nekih tridesetak ili četrdesetak miliona evra i da kupe Mbapea.

A prodaja Morate je otvorila vrata za taj transfer. Morata i Dijas su bili alternativeBenzemi i sada je Francuz ostao jedini kalsičan špic u timu Kraljevića. Dovoljno prostora da se angažuje Mbape. Pogotovo jer se spekuliše da će mladi Borha Majoral na pozajmicu u Alaves.

Kockice se polako slažu, svi preduslovi su tu da Florentino Perez u svom stilu izađe na fudbalsku pijacu i aktivira transfer bombu. Ne bi mu bio prvi put... Već je nekoliko puta rušio svetski rekord u visini transfera. Mbape je jedini sa kojim to može da uradi ovog leta.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar