Анализа: Романов дил са Контеом...!

Повишица да, поверење не! Антонио Конте "продужио" је сарадњу са Челсијем на прилично неконвенционалан начин - потписао је нов уговор који истиче када и стари.

Фудбал 21.07.2017 | 00:00
Анализа: Романов дил са Контеом...!
Краткорочан уговор и "танка" плата у односу на конкуренцију, спор старт, трачеви о отказу, промена формације и почетак сурове серије која је завршена освајањем титуле првака, а онда…

...ново захлађење односа, претње одласком, муке око управљања трансферима, (не)испуњена обећања и - дан пред пут у Кину - нови уговор!

Да власник Челсија, Роман Абрамович и менаџер, Антонио Конте, настављају да функционишу по принципу топло-хладно, може се закључити не само на основу свега што се догодило на "Стамфорд бриџу" у претходних годину дана, а последњи у низу примера је несвакидашњи анекс уговора који је Италијан добио у Лондону.

Укратко: Добио је повишицу као награду за "дуплу круну" и повратак тима у Лигу шампиона, али није добио продужетак сарадње и поверење на дуже стазе - и даље је датум истека уговора 2019. година, као када су се Рус и Италијан договорили о његовом доласку у Енглеску уочи ЕУРО 2016 у Француској.

"Веома сам срећан што сам потписао нови уговор. Прошле сезоне смо радили изузетно напорно како бисмо остварили нешто невероватно, на шта сам поносан. Сада морамо да радимо јаче ако желимо да останемо у врху", рекао је Конте.

Конте је у првој сезони у Челсију освојио шампионску титулу, а сезону раније екипа је такмичење у Премијер лиги завршила на десетом месту. Бивши тренер Јувентуса је променио систем игре у Челсију, што је дало резултате.

"Плавци" су прошле сезоне остварили 30 победа у првенству и имали низ од 13 тријумфа, што је клупски рекорд, а играли су и у финалу ФА купа.

Директорка Челсија Марина Грановскаја похвалила је Контеов рад, што је енглеским новинарима јако битна ставка утолико што се она нашироко сматра као најутицајнија особа на "Бриџу" поред Абрамовича и његовог времешног саветника, Пјета Де Висера.

"Антонио је прошле сезоне остварио невероватан успех, врло брзо се прилагодио енглеском фудбалу и довео нас до титуле у Премијер лиги. Овај нови уговор показује да верујемо да Конте може да настави да остварује добре резултате и на домаћој сцени, али и у Лиги шампиона", навела је Грановскаја, први оперативац клуба.

Челси је у летњем прелазном року довео Тимуеа Бакајока из Монака и дефанзивца Роме Антонија Рудигера, али "плавци" и даље немају појачање у шпицу које би заменило прецртаног Дијега Кошту. Конте је припреме за сезону 2017/18 почео грешком, када је послао смс поруку бразилском нападачу и саопштио му да не рачуна на њега мимо праксе, али и знања Борда директора, па и самог Абрамовича.

Тај потез до максимума је натегао односе у клубу и било је чак и реално да се Челси и Конте растану овог лета, тим пре што је Италијан упознао муке Жозеа Муриња у намери да обезбеди себи аутономију у раду и неприкосновену контролу над трансферима играча.

Фудбалери Челсија ће у току турнеје по Кини и Сингапуру играти припремне утакмице против Арсенала, Бајерна из Минхена и Интера.

На пут са екипом нису пошли српски репрезентативац Немања Матић, прецртани Кошта који покушава да се врати у Атлетико Мадрид (његов бивши клуб не би смео да га региструје пре јануара 2018).

Није кренуо ни тешко повређени Еден Азар, који је био "виђен" у Реал Мадриду, али се потом озбиљно повредио током јунског окупљања репрезентације Белгије за ФИФА квалификације.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар