Analiza: Romanov dil sa Konteom...!

Povišica da, poverenje ne! Antonio Konte "produžio" je saradnju sa Čelsijem na prilično nekonvencionalan način - potpisao je nov ugovor koji ističe kada i stari.

Fudbal 21.07.2017 | 00:00
Analiza: Romanov dil sa Konteom...!
Kratkoročan ugovor i "tanka" plata u odnosu na konkurenciju, spor start, tračevi o otkazu, promena formacije i početak surove serije koja je završena osvajanjem titule prvaka, a onda…

...novo zahlađenje odnosa, pretnje odlaskom, muke oko upravljanja transferima, (ne)ispunjena obećanja i - dan pred put u Kinu - novi ugovor!

Da vlasnik Čelsija, Roman Abramovič i menadžer, Antonio Konte, nastavljaju da funkcionišu po principu toplo-hladno, može se zaključiti ne samo na osnovu svega što se dogodilo na "Stamford bridžu" u prethodnih godinu dana, a poslednji u nizu primera je nesvakidašnji aneks ugovora koji je Italijan dobio u Londonu.

Ukratko: Dobio je povišicu kao nagradu za "duplu krunu" i povratak tima u Ligu šampiona, ali nije dobio produžetak saradnje i poverenje na duže staze - i dalje je datum isteka ugovora 2019. godina, kao kada su se Rus i Italijan dogovorili o njegovom dolasku u Englesku uoči EURO 2016 u Francuskoj.

"Veoma sam srećan što sam potpisao novi ugovor. Prošle sezone smo radili izuzetno naporno kako bismo ostvarili nešto neverovatno, na šta sam ponosan. Sada moramo da radimo jače ako želimo da ostanemo u vrhu", rekao je Konte.

Konte je u prvoj sezoni u Čelsiju osvojio šampionsku titulu, a sezonu ranije ekipa je takmičenje u Premijer ligi završila na desetom mestu. Bivši trener Juventusa je promenio sistem igre u Čelsiju, što je dalo rezultate.

"Plavci" su prošle sezone ostvarili 30 pobeda u prvenstvu i imali niz od 13 trijumfa, što je klupski rekord, a igrali su i u finalu FA kupa.

Direktorka Čelsija Marina Granovskaja pohvalila je Konteov rad, što je engleskim novinarima jako bitna stavka utoliko što se ona naširoko smatra kao najuticajnija osoba na "Bridžu" pored Abramoviča i njegovog vremešnog savetnika, Pjeta De Visera.

"Antonio je prošle sezone ostvario neverovatan uspeh, vrlo brzo se prilagodio engleskom fudbalu i doveo nas do titule u Premijer ligi. Ovaj novi ugovor pokazuje da verujemo da Konte može da nastavi da ostvaruje dobre rezultate i na domaćoj sceni, ali i u Ligi šampiona", navela je Granovskaja, prvi operativac kluba.

Čelsi je u letnjem prelaznom roku doveo Timuea Bakajoka iz Monaka i defanzivca Rome Antonija Rudigera, ali "plavci" i dalje nemaju pojačanje u špicu koje bi zamenilo precrtanog Dijega Koštu. Konte je pripreme za sezonu 2017/18 počeo greškom, kada je poslao sms poruku brazilskom napadaču i saopštio mu da ne računa na njega mimo prakse, ali i znanja Borda direktora, pa i samog Abramoviča.

Taj potez do maksimuma je nategao odnose u klubu i bilo je čak i realno da se Čelsi i Konte rastanu ovog leta, tim pre što je Italijan upoznao muke Žozea Murinja u nameri da obezbedi sebi autonomiju u radu i neprikosnovenu kontrolu nad transferima igrača.

Fudbaleri Čelsija će u toku turneje po Kini i Singapuru igrati pripremne utakmice protiv Arsenala, Bajerna iz Minhena i Intera.

Na put sa ekipom nisu pošli srpski reprezentativac Nemanja Matić, precrtani Košta koji pokušava da se vrati u Atletiko Madrid (njegov bivši klub ne bi smeo da ga registruje pre januara 2018).

Nije krenuo ni teško povređeni Eden Azar, koji je bio "viđen" u Real Madridu, ali se potom ozbiljno povredio tokom junskog okupljanja reprezentacije Belgije za FIFA kvalifikacije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar