Мурињо: Све је мање тренера као Ферги и Венгер!

Чини се да Португалац завиди двојици чувених колега.

Фудбал 25.07.2017 | 15:00
Мурињо: Све је мање тренера као Ферги и Венгер!
По доласку у Челси 2004. године, Жозе Мурињо донео је додатну живост у Премијер лигу и на специфичан начин успоставио однос са медијима. Некима се то допало, некима није, али је Португалац свакако успео да се нађе у центру пажње...

Његов лични наступ пратили су и одлични резултати лондонских "плаваца", па је брзо стао уз раме двојици великана - Алексу Фергусону и Арсену Венгеру.

Годинама касније, Мурињо је поново у енглеском фудбалу и покушава да Манчестер јунајтеду врати славу коју је имао под вођством Фергусона, а изгубио његовим одласком у пензију.

Дејвид Мојес и Луј Ван Гал нису успели у томе, али је Португалац у својој првој сезони на клупи "црвених ђавола" освојио три трофеја - Лигу Европе, Лига куп и Комјунити шилд.

Сјајан почетак био је повод и за питање да ли види себе у Јунајтеду на дуже стазе.

"Спреман сам за такав подухват, да будем још 15 година у Манчестеру. Желим да останем толико. Зашто да не?", рекао је 54-годишњи Мурињо за ЕСПН.

Поређења ради, Фергусон је тим са Олд Трафорда водио 27 година.

"Каријера Фергусона је јединствена. Мислим да нико не може да је достигне и води исти клуб толико година, па чак ни да буде у истој лиги. Последњи са сличном причом је Арсен Венгер, али тога у модерном фудбалу више нема. Ако имаш успех остајеш, у супротном идеш", поручио је Мурињо.

Где год да је радио Мурињо је освајао титуле и бележио успехе, тако је било у Порту, Челсију у два наврата, Интеру, Реал Мадриду, а у првој сезони на Олд Трафорду је наговестио исти епилог. Видећемо колико ће се тамо и задржати...

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цр7

25.07.2017 15:11

Како вас није срамота,такав текст да написете. Венгер је највеца спедња од тренера.

ОДГОВОРИТЕ