Murinjo: Sve je manje trenera kao Fergi i Venger!

Čini se da Portugalac zavidi dvojici čuvenih kolega.

Fudbal 25.07.2017 | 15:00
Murinjo: Sve je manje trenera kao Fergi i Venger!
Po dolasku u Čelsi 2004. godine, Žoze Murinjo doneo je dodatnu živost u Premijer ligu i na specifičan način uspostavio odnos sa medijima. Nekima se to dopalo, nekima nije, ali je Portugalac svakako uspeo da se nađe u centru pažnje...

Njegov lični nastup pratili su i odlični rezultati londonskih "plavaca", pa je brzo stao uz rame dvojici velikana - Aleksu Fergusonu i Arsenu Vengeru.

Godinama kasnije, Murinjo je ponovo u engleskom fudbalu i pokušava da Mančester junajtedu vrati slavu koju je imao pod vođstvom Fergusona, a izgubio njegovim odlaskom u penziju.

Dejvid Mojes i Luj Van Gal nisu uspeli u tome, ali je Portugalac u svojoj prvoj sezoni na klupi "crvenih đavola" osvojio tri trofeja - Ligu Evrope, Liga kup i Komjuniti šild.

Sjajan početak bio je povod i za pitanje da li vidi sebe u Junajtedu na duže staze.

"Spreman sam za takav poduhvat, da budem još 15 godina u Mančesteru. Želim da ostanem toliko. Zašto da ne?", rekao je 54-godišnji Murinjo za ESPN.

Poređenja radi, Ferguson je tim sa Old Traforda vodio 27 godina.

"Karijera Fergusona je jedinstvena. Mislim da niko ne može da je dostigne i vodi isti klub toliko godina, pa čak ni da bude u istoj ligi. Poslednji sa sličnom pričom je Arsen Venger, ali toga u modernom fudbalu više nema. Ako imaš uspeh ostaješ, u suprotnom ideš", poručio je Murinjo.

Gde god da je radio Murinjo je osvajao titule i beležio uspehe, tako je bilo u Portu, Čelsiju u dva navrata, Interu, Real Madridu, a u prvoj sezoni na Old Trafordu je nagovestio isti epilog. Videćemo koliko će se tamo i zadržati...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cr7

25.07.2017 15:11

Kako vas nije sramota,takav tekst da napisete. Venger je najveca spednja od trenera.

ODGOVORITE