Шпанци нису имали скупљег од Морате!

Нови нападач Челсија прескочио Фернанда Тореса на вечној листи! 

Фудбал 20.07.2017 | 14:15
Шпанци нису имали скупљег од Морате!
Алваро Мората, на радост навијача Јувентуса, неће се вратити у Серију А и обући дрес Милана, како се наговештавало.

Челси је у среду поподне саопштио да се договорио са Реал Мадридом о трансферу овог нападача, а цена је 80 милиона евра!

Тако ће Мората постати најскупље плаћени играч у историји "плаваца", а у шпицу њиховог напада замениће Дијега Косту, кога је одмах по завршетку прошле сезоне отписао менаџер Антонио Конте.

Овај 24-годишњи репрезентативац Шпаније у сениорској каријери је дао 70 голова, од тога 40 у мечевима националних шампионата - 25 за Реал и 15 за Јувентус - а биће плаћен 80 милиона евра, дакле више од милион по једном поготку.

Ипак, у његовој биографији стоји и да је два пута био првак Европе и по два пута шампион Италије и Шпаније.

Мората има одличну статистику у Реалу у сезони 2016/17 у шпанском првенству. Био је "стартер" 14 пута, дао је 15 голова и имао четири асистенције. Учествовао је у гол-акцијама сваких 70 минута.

Да Мората јесте момак на месту показује оно што је урадио у марту 2014. године. У знак солидарности са децом оболелом од рака обријао је главу и изјавио:

"Многа од те деце су ми рекла да желе исти фризуру као што је моја, али да не могу да је имају. Зато сам ја направио као њихове".

Алваро Мората изазвао је прави земљотрес у Енглеској и Шпанији. Нападач Реала каријеру ће наставити у Челсију уз обештећење од 80.000.000 евра. Лондонски Плавци и Роман Абрамович тако су оборили клупски рекорд када су у питању трансфери, али је и Моратапостао најскупљи Шпанац у историји фудбала.

Тај рекорд до сада је такође држао један бивши нападач Челсија,Фернандо Торес који је за рекордан новац - 58.5000.000 евра - дошао из Ливерпула на средини сезоне 2010/11.

Занимљиво на листи 10 најскупљих шпанских фудбалера Торес је заузео још једно место, шесто, односно сада седмо и то када је 2007. године дошао стигао из мадридског Атлетика.

На треће место сада је пао Гаицка Мендијета и његов трансфер из Валенсије у римски Лацио у лето 2001. године за 48.000.000 евра, а иза њега следи Хуан Мата и његових 44.730.000 евра за трансфер из Челсија у Манчестер Јунајтеда.

На листи се још налазе и Давид Виља, Хави Мартинез и Дијего Коста, односно Витоло, Андер Ерера и Ћаби Алонсо.

Занимљиво одмах испод „црте“ од 10 места налази се Сеск Фабрегас и то два пута - приликом преласка у Барселону из Арсенала, односно одласка са Ноу Кампа у Челси.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар