Španci nisu imali skupljeg od Morate!

Novi napadač Čelsija preskočio Fernanda Toresa na večnoj listi! 

Fudbal 20.07.2017 | 14:15
Španci nisu imali skupljeg od Morate!
Alvaro Morata, na radost navijača Juventusa, neće se vratiti u Seriju A i obući dres Milana, kako se nagoveštavalo.

Čelsi je u sredu popodne saopštio da se dogovorio sa Real Madridom o transferu ovog napadača, a cena je 80 miliona evra!

Tako će Morata postati najskuplje plaćeni igrač u istoriji "plavaca", a u špicu njihovog napada zameniće Dijega Kostu, koga je odmah po završetku prošle sezone otpisao menadžer Antonio Konte.

Ovaj 24-godišnji reprezentativac Španije u seniorskoj karijeri je dao 70 golova, od toga 40 u mečevima nacionalnih šampionata - 25 za Real i 15 za Juventus - a biće plaćen 80 miliona evra, dakle više od milion po jednom pogotku.

Ipak, u njegovoj biografiji stoji i da je dva puta bio prvak Evrope i po dva puta šampion Italije i Španije.

Morata ima odličnu statistiku u Realu u sezoni 2016/17 u španskom prvenstvu. Bio je "starter" 14 puta, dao je 15 golova i imao četiri asistencije. Učestvovao je u gol-akcijama svakih 70 minuta.

Da Morata jeste momak na mestu pokazuje ono što je uradio u martu 2014. godine. U znak solidarnosti sa decom obolelom od raka obrijao je glavu i izjavio:

"Mnoga od te dece su mi rekla da žele isti frizuru kao što je moja, ali da ne mogu da je imaju. Zato sam ja napravio kao njihove".

Alvaro Morata izazvao je pravi zemljotres u Engleskoj i Španiji. Napadač Reala karijeru će nastaviti u Čelsiju uz obeštećenje od 80.000.000 evra. Londonski Plavci i Roman Abramovič tako su oborili klupski rekord kada su u pitanju transferi, ali je i Moratapostao najskuplji Španac u istoriji fudbala.

Taj rekord do sada je takođe držao jedan bivši napadač Čelsija,Fernando Tores koji je za rekordan novac - 58.5000.000 evra - došao iz Liverpula na sredini sezone 2010/11.

Zanimljivo na listi 10 najskupljih španskih fudbalera Tores je zauzeo još jedno mesto, šesto, odnosno sada sedmo i to kada je 2007. godine došao stigao iz madridskog Atletika.

Na treće mesto sada je pao Gaicka Mendijeta i njegov transfer iz Valensije u rimski Lacio u leto 2001. godine za 48.000.000 evra, a iza njega sledi Huan Mata i njegovih 44.730.000 evra za transfer iz Čelsija u Mančester Junajteda.

Na listi se još nalaze i David Vilja, Havi Martinez i Dijego Kosta, odnosno Vitolo, Ander Erera i Ćabi Alonso.

Zanimljivo odmah ispod „crte“ od 10 mesta nalazi se Sesk Fabregas i to dva puta - prilikom prelaska u Barselonu iz Arsenala, odnosno odlaska sa Nou Kampa u Čelsi.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar