ЛЕ: Муке Спарте и Страмачонија пред Звезду!

Немају десетку, звали су Веслија Снајдера! Али је Холанђанин тражио плату од пет милиона евра!

Фудбал 22.07.2017 | 11:00
ЛЕ: Муке Спарте и Страмачонија пред Звезду!
Стручни штаб Црвене звезде окреће се ка Прагу...

Спарта је овог лета на појачања потрошила осам милиона евра, али далеко од тога да је у редовима потенцијалног ривала црвено-белих све идеално. Чешки новинари су дан пре меча са Витесеом инсистирали да им Страмачони одговори на питање о томе како ће компензовати недостатак праве десетке.Посебно, јер Томаш Росицки после повреде није адекватно припремљен.

„Не смемо да журимо са Росицким. Са њим морамо да будемо стрпљиви. Он зна колико је важно да буде сто посто спреман после повреде коју је имао. Не смемо да направимо ниједан погрешан корак“, поручио је Страмачони.

Чешки новинари су због тога наставили да инсистирају на теми и траже одговор зашто у Спарту овог лета није стигао класичан плејмејкер.

„Није да нисмо хтели да доведемо таквог играча. Радили смо на томе и директор клуба и ја... Међутим, играчи који би на тој позицији помогли Спарти су врло, врло скупи. Ево, рећи ћу вам. Хтели смо да доведемо Веслија Снајдера, али он нам је тражио годишњу плату од пет милиона евра. Тај трансфер би урушио комплетан буџет клуба. Не смемо то да радимо. На тој позицији може да нам помогне и Лафата“.

Млади италијански стручњак је наговестио како ће играти Спарта ове сезоне, односно да је задовољан појачањима.

„Играћемо са четири дефанзивца. У класичном систему 4-4-2. У припремним мечевима сам желео да тестирам све играче, да проверим њихов квалитет. Тим против Витесеа има велике шансе да почне сезону. Врло сам задовољан прелазним роком.  Мислим да смо довели најбоље играчле из Чешке. Ту прве свега мислим на Дубравку и Вукадиновића. Затим смо одабрали играче на дефицитарним позицијама. Ту су Бен Хаим, Плавшић“.

Извесно је у сударима против Црвене звезде Страмачони неће моћи да рачуна на Бен Хаима. Дошао је повређен и није играо у припремним мечевима.

„Он је добио јак ударац, претходни клуб је направио грешку. Погрешно га је лечио, али ми сад то исправљамо“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар