LE: Muke Sparte i Stramačonija pred Zvezdu!

Nemaju desetku, zvali su Veslija Snajdera! Ali je Holanđanin tražio platu od pet miliona evra!

Fudbal 22.07.2017 | 11:00
LE: Muke Sparte i Stramačonija pred Zvezdu!
Stručni štab Crvene zvezde okreće se ka Pragu...

Sparta je ovog leta na pojačanja potrošila osam miliona evra, ali daleko od toga da je u redovima potencijalnog rivala crveno-belih sve idealno. Češki novinari su dan pre meča sa Viteseom insistirali da im Stramačoni odgovori na pitanje o tome kako će kompenzovati nedostatak prave desetke.Posebno, jer Tomaš Rosicki posle povrede nije adekvatno pripremljen.

„Ne smemo da žurimo sa Rosickim. Sa njim moramo da budemo strpljivi. On zna koliko je važno da bude sto posto spreman posle povrede koju je imao. Ne smemo da napravimo nijedan pogrešan korak“, poručio je Stramačoni.

Češki novinari su zbog toga nastavili da insistiraju na temi i traže odgovor zašto u Spartu ovog leta nije stigao klasičan plejmejker.

„Nije da nismo hteli da dovedemo takvog igrača. Radili smo na tome i direktor kluba i ja... Međutim, igrači koji bi na toj poziciji pomogli Sparti su vrlo, vrlo skupi. Evo, reći ću vam. Hteli smo da dovedemo Veslija Snajdera, ali on nam je tražio godišnju platu od pet miliona evra. Taj transfer bi urušio kompletan budžet kluba. Ne smemo to da radimo. Na toj poziciji može da nam pomogne i Lafata“.

Mladi italijanski stručnjak je nagovestio kako će igrati Sparta ove sezone, odnosno da je zadovoljan pojačanjima.

„Igraćemo sa četiri defanzivca. U klasičnom sistemu 4-4-2. U pripremnim mečevima sam želeo da testiram sve igrače, da proverim njihov kvalitet. Tim protiv Vitesea ima velike šanse da počne sezonu. Vrlo sam zadovoljan prelaznim rokom.  Mislim da smo doveli najbolje igračle iz Češke. Tu prve svega mislim na Dubravku i Vukadinovića. Zatim smo odabrali igrače na deficitarnim pozicijama. Tu su Ben Haim, Plavšić“.

Izvesno je u sudarima protiv Crvene zvezde Stramačoni neće moći da računa na Ben Haima. Došao je povređen i nije igrao u pripremnim mečevima.

„On je dobio jak udarac, prethodni klub je napravio grešku. Pogrešno ga je lečio, ali mi sad to ispravljamo“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar