Анализа - видео: Понос, бијес, па инат!

Вардарова сензација 180 километара од Скопља! Македонски шампион направио велики подвиг и обезбедио још минимум четири европске утакимце.

Фудбал 20.07.2017 | 11:45
Анализа - видео: Понос, бијес, па инат!
Вардар је јунак досадашњег тока квалификација за Лигу шампиона. Македонски шампион направио је изненађење у другом колу квалификација за елитно такмичење, пошто је у реванш мечу одиграном у Струмици савладао шведски Малме (3:1) и обезбедио пласман у треће коло, где га чека победник двомеча између Жилине и Копенхагена.

А навијачи су и задовољни и бесни, највише због чињенице што су морали да путују да би свој тим као домаћина гледали на 180 километара удаљености и све то због одлуке УЕФА, која је наредила да Вардар не може да игра своје утакмице на Арени Филип ИИ Македонски како би се сачувала трава за Суперкуп Европе између Реал Мадрида и Манчестер јунајтеда. Све то изазвало је присталице Вардара да током утакмице истакну бројне увредљиве транспаренте на утакмици с Малмеом, али је очигледно изабраницима Гоцеа Селоског пробудило инат да надмаше себе у овом тренутку и домогну се великог резултата.

Стадион Младост у Струмици прима тек 6.370 гледалаца и тек што испуњава услове за одигравање међународних утакмица. Подсетимо, клуб из Скопља је хтео да игра мечеве у Јагодини, али УЕФА није дозволила да се меч одигра ван граница Македоније.

Малме је на овај начин практично упропастио целу сезону, пошто се ради о клубу који је у последње три сезоне два пута играо групну фазу Лиге шампиона, а сада је остао без Европе и амбиције ће му се свести искључиво на домаћа такмичења.

Вардар је први пут од сезоне 2003/2004. изборио пласман у треће коло квалификација за Лигу шампиона. Тада је елиминисам ЦСКА из Москве, укупним резултатом 3:2, а онда је уз много среће у плеј-оф отишла Спарта из Прага резултатом 5:4. Вардар је овим резултатом обезбедио четири утакмице у Европи ове сезоне, пошто ће у случају елиминације обезбедио пласман у плеј-оф Лиге Европе.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар