Analiza - video: Ponos, bijes, pa inat!

Vardarova senzacija 180 kilometara od Skoplja! Makedonski šampion napravio veliki podvig i obezbedio još minimum četiri evropske utakimce.

Fudbal 20.07.2017 | 11:45
Analiza - video: Ponos, bijes, pa inat!
Vardar je junak dosadašnjeg toka kvalifikacija za Ligu šampiona. Makedonski šampion napravio je iznenađenje u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje, pošto je u revanš meču odigranom u Strumici savladao švedski Malme (3:1) i obezbedio plasman u treće kolo, gde ga čeka pobednik dvomeča između Žiline i Kopenhagena.

A navijači su i zadovoljni i besni, najviše zbog činjenice što su morali da putuju da bi svoj tim kao domaćina gledali na 180 kilometara udaljenosti i sve to zbog odluke UEFA, koja je naredila da Vardar ne može da igra svoje utakmice na Areni Filip II Makedonski kako bi se sačuvala trava za Superkup Evrope između Real Madrida i Mančester junajteda. Sve to izazvalo je pristalice Vardara da tokom utakmice istaknu brojne uvredljive transparente na utakmici s Malmeom, ali je očigledno izabranicima Gocea Seloskog probudilo inat da nadmaše sebe u ovom trenutku i domognu se velikog rezultata.

Stadion Mladost u Strumici prima tek 6.370 gledalaca i tek što ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica. Podsetimo, klub iz Skoplja je hteo da igra mečeve u Jagodini, ali UEFA nije dozvolila da se meč odigra van granica Makedonije.

Malme je na ovaj način praktično upropastio celu sezonu, pošto se radi o klubu koji je u poslednje tri sezone dva puta igrao grupnu fazu Lige šampiona, a sada je ostao bez Evrope i ambicije će mu se svesti isključivo na domaća takmičenja.

Vardar je prvi put od sezone 2003/2004. izborio plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Tada je eliminisam CSKA iz Moskve, ukupnim rezultatom 3:2, a onda je uz mnogo sreće u plej-of otišla Sparta iz Praga rezultatom 5:4. Vardar je ovim rezultatom obezbedio četiri utakmice u Evropi ove sezone, pošto će u slučaju eliminacije obezbedio plasman u plej-of Lige Evrope.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar