ЛЕ - Звездина дилема: Формација 4-4-2 или Канга у тиму?!

Стратег црвено-белих вага између два система игре. . .  Милојевић о Иртишу, учинку Рикардиња, казни УЕФА…! Стратег црвено-белих каже да има дилеме у одабиру стартне поставе.

Фудбал 20.07.2017 | 12:15
ЛЕ - Звездина дилема: Формација 4-4-2 или Канга у тиму?!
Тренер Црвене звезде Владан Милојевић пред реванш утакмицу другог кола са Иртишом има опцију више, али самим тим и дилему више уочи обрачуна на стадиону Рајко Митић (четвртак, 20.30).

Како пише Спортски журнал, извесно је да ће Александар Пешић дебитовати против Казахстанаца, али остаје да се види да ли ће се то догодити на старту меча или у другом полувремену. Одлука је на Милојевићу, који вага између формације 4-2-3-1, оне која је форсирана у досадашњим европским мечевима, и формације 4-4-2, која би требало да буде заштитни знак црвено-белих у овој сезони.

У зависности од изабране формације, зависиће и тим који ће истрчати на наш највећи стадион у четвртак. Ту је такође постоји само једна дилема. Уколико се Звездин стратег одлучи за једног истуреног играча, Ричмонда Боаћија, одна ће место офанзивног везисте заузетиГелор Канга, док би формација са два шпица највероватније значила да ће Габонац на клупу за резервне играче. Тада би двојац на средини терена чинили Бранко Јовичић и Мичел Доналд.

На бочним местима су за сада „закуцани“ Срнић и Рикардињо, стим што Бразилац под хитно мора да почне да прави разлику на терену, јер је Звездина публика има све мање стрпљења за његову игру. На голу ће ипак бити Филип Манојловић, јер се чека да његов трансфер у Хетафе буде званично закључен у наредним данима. Савић и Ле Талек су добро обавили посао у првом мечу, па ће и овога пута чинити штоперски тандем српског вицешампиона.

Прва Звездина утакмица у овој сезони која се мора добити. Истина, црвено-беле и реми без голова против Иртиша води у треће коло квалификација за Лигу Европе, али... Српски вицешампион поново мора да тражи победу као против Флоријане, која би за последицу имала мирне дане у ишчекивању спектакла против Спарте.

Видело се у Павлодару, посебно у другом полувремену, да црвено-бели не треба да зазиру од снаге казахстанског представника. Међутим, највећи српски стадион је у претходних неколико година био сведок бројних европских катаклизми Црвене звезде.

Отуда Владан Милојевић не жели да спрема чешки ражањ, пошто је казахстански зец још у шуми..

"Имамо друго полувреме, максимално смо се припремали у претходних седам дана колико смо могли. Могу да кажем да је атмосфера добра, играчи мотивисани. Само нам је у глави та утакмица. Ривал који има јако дефанзивно орјентисану игру, са брзим контрама. Незгодни су у свим сегментима. Немојте да заборавите да су ту и наши играчи, па Фонсека један од најбољих играча у Казахстану. Они су годину дана заједно, у фул су сезони... Нису играли за викенд, што је знак да се озбиљно припремају. Ми ћемо се максимално припремити. Очекујемо подршку навијача. Ми смо у незгодној фази, у припремном периоду. Појединци тек улазе у систем, али им подижемо ниво спреме", рекао је на почетку Владан Милојевић.

Звезда је имала контролу у Павлодару, али је и поред индивидуланих грешака демонстрирали и спору игру везног реда.

"Радом и тренинзима можемо да убрзамо игру. Рекао бих да је меч у Павлодару ишао према очекивању. Имали смо грешку у 90. минуту, али за мене је то колективна кривица. Дешавају се такве грешке... Желим да моји играчи имају самопоуздања, то долази са позитивним резултатима. Можемо само да вежбамо и анализирамо".

Звезда је још тим у транзицији... Чекају се појачања, помињу се одласци. Тренер Милојевић ће имати мутну слику до 31.августа.

"Неминовно је то у прелазном року. Очекивања су велика. Сигурно је да ћемо до краја прелазног рока причати о одласцима и доласцима".

Статег црвено-белих каже да има дилеме у одабиру стартне поставе.

"Не, доста тога пишете. Неки пут сваки тренер има нешто у глави, али до последњег тренутка не можете да знате. Неки пут имате дилеме... Имамо још данашњи тренинг, може нешто непредвиђено да се деси. Како време пролази, играче боље упознајем. Битно ми је да их упознам карактерно, колико су способни да се ставе у службу екипе. То је за мене примарно. Појединци са којима се упознајем полако улазе у форму. Имате момке који лако улазе и лако испадају из форме, имате појединце који тешко улазе у форму. Морам да имам стрпљења".

Говорио је и о скромном учинку Бразилца Рикардиња.

"Нисам од оних који лако дају суд о играчима. Знам да има играча којима треба време. Сигурно је да има квалитет. Очекивања су велика. Они није дошао из тренажног процеса, али је изузетан професионалац. Даје све од себе да дође до максималног нивоа. Живимо у таквом окружењу где хоћемо све и одмах".

Шта ће одлучити сутрашњу утакмицу, гласило је следеће питање.

"Одлучује мотив. Ми имамо мотив, он ће да нас носи уз армију навијача. Они неће доћи са белом заставом... Играћемо као да је прва утакмица. За мене у фудбалу побеђује мотивисанија екипа. Тако је увек, осим кад играју Немци. Морамо да будемо спремни и ментално и физички. То је правац за сваку утакмицу".

Има Милојевић дилему када је у питању играње нападача Александра Пешића. Чини се да ће некадашњи нападач Јагодине кренути са клупе, али да ће сигурно добити шансу.

"Има 50 посто шансе да игра и 50 да не игра. Он је битан играч за нас. Његова играчка вредност није спорна. Он надолази, утакмица јесте битна, али не можете много да добијете од играча који физички није спреман. Рачунам на све придошлице".

Спонтано се дотакао и казне УЕФА односно затворене северне трибине.

"Мислим да нисмо заслужили да будемо тако драконски кажњени, али да не улазимо у то. Знам да ће нам наши навијачи бити ветар у леђа, где год да се налазе".

Прокоментарисао је кратко и написе везане за велику трку вечитих ривала око потписаСејдубе Суме.

"Ја размишљам само о мојим играчима. О томе могу да причам - остало не".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар