LE - Zvezdina dilema: Formacija 4-4-2 ili Kanga u timu?!

Strateg crveno-belih vaga između dva sistema igre. . .  Milojević o Irtišu, učinku Rikardinja, kazni UEFA…! Strateg crveno-belih kaže da ima dileme u odabiru startne postave.

Fudbal 20.07.2017 | 12:15
LE - Zvezdina dilema: Formacija 4-4-2 ili Kanga u timu?!
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević pred revanš utakmicu drugog kola sa Irtišom ima opciju više, ali samim tim i dilemu više uoči obračuna na stadionu Rajko Mitić (četvrtak, 20.30).

Kako piše Sportski žurnal, izvesno je da će Aleksandar Pešić debitovati protiv Kazahstanaca, ali ostaje da se vidi da li će se to dogoditi na startu meča ili u drugom poluvremenu. Odluka je na Milojeviću, koji vaga između formacije 4-2-3-1, one koja je forsirana u dosadašnjim evropskim mečevima, i formacije 4-4-2, koja bi trebalo da bude zaštitni znak crveno-belih u ovoj sezoni.

U zavisnosti od izabrane formacije, zavisiće i tim koji će istrčati na naš najveći stadion u četvrtak. Tu je takođe postoji samo jedna dilema. Ukoliko se Zvezdin strateg odluči za jednog isturenog igrača, Ričmonda Boaćija, odna će mesto ofanzivnog veziste zauzetiGelor Kanga, dok bi formacija sa dva špica najverovatnije značila da će Gabonac na klupu za rezervne igrače. Tada bi dvojac na sredini terena činili Branko Jovičić i Mičel Donald.

Na bočnim mestima su za sada „zakucani“ Srnić i Rikardinjo, stim što Brazilac pod hitno mora da počne da pravi razliku na terenu, jer je Zvezdina publika ima sve manje strpljenja za njegovu igru. Na golu će ipak biti Filip Manojlović, jer se čeka da njegov transfer u Hetafe bude zvanično zaključen u narednim danima. Savić i Le Talek su dobro obavili posao u prvom meču, pa će i ovoga puta činiti štoperski tandem srpskog vicešampiona.

Prva Zvezdina utakmica u ovoj sezoni koja se mora dobiti. Istina, crveno-bele i remi bez golova protiv Irtiša vodi u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali... Srpski vicešampion ponovo mora da traži pobedu kao protiv Florijane, koja bi za posledicu imala mirne dane u iščekivanju spektakla protiv Sparte.

Videlo se u Pavlodaru, posebno u drugom poluvremenu, da crveno-beli ne treba da zaziru od snage kazahstanskog predstavnika. Međutim, najveći srpski stadion je u prethodnih nekoliko godina bio svedok brojnih evropskih kataklizmi Crvene zvezde.

Otuda Vladan Milojević ne želi da sprema češki ražanj, pošto je kazahstanski zec još u šumi..

"Imamo drugo poluvreme, maksimalno smo se pripremali u prethodnih sedam dana koliko smo mogli. Mogu da kažem da je atmosfera dobra, igrači motivisani. Samo nam je u glavi ta utakmica. Rival koji ima jako defanzivno orjentisanu igru, sa brzim kontrama. Nezgodni su u svim segmentima. Nemojte da zaboravite da su tu i naši igrači, pa Fonseka jedan od najboljih igrača u Kazahstanu. Oni su godinu dana zajedno, u ful su sezoni... Nisu igrali za vikend, što je znak da se ozbiljno pripremaju. Mi ćemo se maksimalno pripremiti. Očekujemo podršku navijača. Mi smo u nezgodnoj fazi, u pripremnom periodu. Pojedinci tek ulaze u sistem, ali im podižemo nivo spreme", rekao je na početku Vladan Milojević.

Zvezda je imala kontrolu u Pavlodaru, ali je i pored individulanih grešaka demonstrirali i sporu igru veznog reda.

"Radom i treninzima možemo da ubrzamo igru. Rekao bih da je meč u Pavlodaru išao prema očekivanju. Imali smo grešku u 90. minutu, ali za mene je to kolektivna krivica. Dešavaju se takve greške... Želim da moji igrači imaju samopouzdanja, to dolazi sa pozitivnim rezultatima. Možemo samo da vežbamo i analiziramo".

Zvezda je još tim u tranziciji... Čekaju se pojačanja, pominju se odlasci. Trener Milojević će imati mutnu sliku do 31.avgusta.

"Neminovno je to u prelaznom roku. Očekivanja su velika. Sigurno je da ćemo do kraja prelaznog roka pričati o odlascima i dolascima".

Stateg crveno-belih kaže da ima dileme u odabiru startne postave.

"Ne, dosta toga pišete. Neki put svaki trener ima nešto u glavi, ali do poslednjeg trenutka ne možete da znate. Neki put imate dileme... Imamo još današnji trening, može nešto nepredviđeno da se desi. Kako vreme prolazi, igrače bolje upoznajem. Bitno mi je da ih upoznam karakterno, koliko su sposobni da se stave u službu ekipe. To je za mene primarno. Pojedinci sa kojima se upoznajem polako ulaze u formu. Imate momke koji lako ulaze i lako ispadaju iz forme, imate pojedince koji teško ulaze u formu. Moram da imam strpljenja".

Govorio je i o skromnom učinku Brazilca Rikardinja.

"Nisam od onih koji lako daju sud o igračima. Znam da ima igrača kojima treba vreme. Sigurno je da ima kvalitet. Očekivanja su velika. Oni nije došao iz trenažnog procesa, ali je izuzetan profesionalac. Daje sve od sebe da dođe do maksimalnog nivoa. Živimo u takvom okruženju gde hoćemo sve i odmah".

Šta će odlučiti sutrašnju utakmicu, glasilo je sledeće pitanje.

"Odlučuje motiv. Mi imamo motiv, on će da nas nosi uz armiju navijača. Oni neće doći sa belom zastavom... Igraćemo kao da je prva utakmica. Za mene u fudbalu pobeđuje motivisanija ekipa. Tako je uvek, osim kad igraju Nemci. Moramo da budemo spremni i mentalno i fizički. To je pravac za svaku utakmicu".

Ima Milojević dilemu kada je u pitanju igranje napadača Aleksandra Pešića. Čini se da će nekadašnji napadač Jagodine krenuti sa klupe, ali da će sigurno dobiti šansu.

"Ima 50 posto šanse da igra i 50 da ne igra. On je bitan igrač za nas. Njegova igračka vrednost nije sporna. On nadolazi, utakmica jeste bitna, ali ne možete mnogo da dobijete od igrača koji fizički nije spreman. Računam na sve pridošlice".

Spontano se dotakao i kazne UEFA odnosno zatvorene severne tribine.

"Mislim da nismo zaslužili da budemo tako drakonski kažnjeni, ali da ne ulazimo u to. Znam da će nam naši navijači biti vetar u leđa, gde god da se nalaze".

Prokomentarisao je kratko i napise vezane za veliku trku večitih rivala oko potpisaSejdube Sume.

"Ja razmišljam samo o mojim igračima. O tome mogu da pričam - ostalo ne".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar