Видео: Хамес промашивао, Арсенал у 94' и побједе!

Фудбалери Арсенала савладали су Бајерн Минхен 3:2 на пенале, после 1:1 у регуларних 90 минута у пријатељском мечу у Шангају.  Бајерн - тотална доминација, Арсенал - невиђена срећа! Лаказет промашио зицер, Петр Чех бранио све осим смешног пенала у Шангају.

Фудбал 19.07.2017 | 20:00
Видео: Хамес промашивао, Арсенал у 94' и побједе!
"Тобџије" су у 94. минуту голом Алекса Ивобија изборили пенале, где су Давид Алаба, Ренато Санчез и Хуан Бернат били непрецизни за Баварце.

Бајерн је пропустио да убедљиво савлада лондонски тим, највећи кривци за то су велико појачање из Реала Хамес Родригес, који је промашио 3-4 зицера, те голман ривала Петер Чех који је имао неколико сјајних интервенција.

Немачки шампион је повео већ у деветом минуту из пенала који је реализовао Роберт Левандовски, док су са беле тачке прецизни били само Матс Хумелс и Кингсли Коман.

За Арсенал су у пенал серији погађали Арон Рамзи, Наћо Монреал и јунак Ивоби, док је неуспешан био само Мохамеед Елнени у другој серији, након чега Санчез и Бернат промашили за Бајерн.



Један гол на почетку, један гол на крају. За реми у судару Бајерна и Арсенала у оквиру Интернационалног купа шампиона у Шангају. Неправедан, пошто енглески тим ни по чему није заслужио да се ишчупа. А извадио га је Алекс Ивоби, поготком у трећем минуту надокнаде времена, трзајем главом на центаршут Арона Рамзија - 1:1.

На тај начин Баварци су кажњени за велики број неискоришћених зицера, иако су показали да су бољи састав. Повели су, руку на срце, из сумњивог једанаестерца, реализовао га је Роберт Левандовски у деветом минуту, после дуела Ејнслија Мејтланда Најлса и Хуана Берната, реално, није био ни за фаул, камоли за пенал. Кинески судија се обрукао.

А и да није тад дао гол, Бајерн је оставио утисак тима за копље квалитетнијег од Арсенала. Анчелоти је извео скоро најјачих 11 (изостали само Нојер и Робен), играле су новајлије Толисо и Родиригез и све је деловало као по лоју. Немци су лако долазили до казненог простора, нема ко није пуцао, али се истакао Петр Чех и само захваљујући голману Енглези нису примили још који гол у првом делу.

Немци су бољи били и у наставку, али су, осетивши надмоћ, почели да претерују у егзебицијама. То их је на крају коштало. Ивоби је погодио у надокнади, натеравши навијаче Арсенала да бар привремено забораве примашај најскупљенг појачање у историји клуба, Александра Лаказет коме је зицер у првом делу „скинуо“ Штарке.

По истеку времена, приступило се извођењу једанаестераца, јер према правилима такмичења, неко је морао да победи, а то су били фудбалери Арсенала, који су на пенале славили са 3:2. За Тобџије су погодили Ремзи, Монреал и Ивоби (промашио Енлени), док су једини прецизни код Бајерна били Хумелс и Коман (промашивали Алаба, Ренато Санчес и Бернат).

Интернационални куп шампиона, Група Азија, наставља се у суботу, дуелом Бајерн - Милан, а завршава у понедељак, кад се састају Интер - Лион.

Бајерн (4-2-3-1): Штарке - Рафиња, Хумелс, Мартинез, Бернат - Алаба, Толисо - Милер, Родригез, Рибери - Левандовски. У другом полувремену играли су још: Фрухт, Коман, Санчес, Пантовић, Винзејмер, Дорш, Фрајдл, Геце.

Арсенал (3-4-2-1): Чех - Бјелик, Елнени, Монреал - Мајтланд Нилес, Кокелан, Џака, Колашинац - Озил, Велбек - Лаказет. У другом полувремену играли су још:  Нелсон, Вилок, Брамал, Ивоби, Волкот, Ремзи, Мартинез, Нетјах.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар